Ανακοίνωση της DAF (Επαναστατική Αναρχική Δράση) για τα χτεσινά γεγονότα στην Άγκυρα

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε

Σήμερα, 10 Οκτώβρη, στη “Συνάντηση για τη εργασία, δημοκρατία και την ειρήνη”, η οποία οργανώθηκε από διάφορες ενώσεις, συνδικάτα και οργανώσεις, σημειώθηκε βομβιστική επίθεση. Όπως στο Amed (Ντιγιάρμακπιρ) τον Ιούνιο και στο Suruc τον Ιουλιο, σήμερα εξεράγησαν βόμβες στην Άγκυρα και  δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν από διάφορες πόλεις της επικράτειας, ενάντια στην πολιτική του πολέμου, ενάντια στην κερδοσκοπία του πολέμου διαφόρων κέντρων εξουσίας. Σήμερα, οι βόμβες που εξερράγησαν, δολοφόνησαν ανθρώπους που ήθελαν ειρήνη, ζωή και ελευθερία ενάντια στον πόλεμο.

Αυτή η έκρηξη, στην οποία περισσότεροι από 30 έχασαν τη ζωή τους έως τώρα (Σ.τ.Μ: την ώρα της μετάφρασης ανακοινώθηκαν 86 νεκροί και δεκάδες τραυματίες), είναι μία αντανάκλαση την αιματοβαμένης απληστίας της εξουσίας. Όσοι δολοφόνησαν στο Amed, στο Pırsus, στο Cızır, τώρα προσπαθούν να εκφοβίσουν τον κόσμο, να τον εκνευρίσουν με τις πολιτικές του πολέμου και να τον αποθαρρύνουν από τον αγώνα για ελευθερία, δολοφονώντας δεκάδες ανθρώπους στην Άγκυρα.

Η εξουσία πρέπει να γνωρίζει πώς ότι μέσα και να χρησιμοποιήσει, συλλήψεις ή δολοφονίες με βόμβες, δεν θα φοβηθούμε από αυτήν και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές του πολέμου.

Για ένα νέο κόσμο, για μία ζωή ελευθερίας
οι δολοφονημένοι στο Amed, στο Pırsus, στο Cızır και στην Άγκυρα ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ
οι δολοφόνοι ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ

Επαναστατική Αναρχική Δράση (DAF)

Πηγή: τρεις γέφυρες