ZAD – Notre Dame des Landes. “Αν επιστρέψουν…” – Κάλεσμα, αφίσες και φυλλάδια

ZAD-NDDL Αν επιστρέψουν… – Κάλεσμα, αφίσες και φυλλάδια

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν θα περιμένει άλλο την εκδίκαση της έφεσης κατά της απόφασης για την κατασκευή αεροδρομίου και επομένως αρνείται να τηρήσει τις υποσχέσεις που έλαβε το 2012 και 2014. Υποστηρίζει ότι θέλει να εκκενώσει τη ζώνη ZAD [Zone à Défendre] προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για δημιουργία αεροδρομίου στην τοποθεσία. Η νέα αστυνομική επιχείρηση θεωρητικά θα μπορούσε να έχει λάβει χώρα στις αρχές του 2016, τις βδομάδες που ακολούθησαν της συνάντησης COP21, τότε που η υποκρισία είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εκφοβισμού, καλούμε τις επερχόμενες βδομάδες όλες τις επιτροπές αγώνα και όλους τους υποστηρικτές να κινητοποιηθούν για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η προσπάθεια επιχείρησης καταστροφής του ZAD είναι μια ιδέα που θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους.

Επιπλέον με αυτό τον τρόπο, σας καλούμε να διαδώσετε τα καλέσματα που εξηγούν τα σχέδια αντίστασης σε περίπτωση απόπειρας εκκένωσης ή έναρξης των εργασιών. Μια σειρά αφισών και φυλλαδίων έχουν τυπωθεί για αυτό τον σκοπό. Σας καλούμε να διαδώσετε την πληροφορία αυτή παντού και σε όσους/-ες το δυνατόν περισσότερους/-ες. Οι αφίσες και τα φυλλάδια είναι προς το παρόν διαθέσιμα στη φάρμα Bellevue και στην τοποθεσία Fosses Noires για την περιοχή της ZAD, και για την Νάντη στον επιχειρηματικό τομέα Β17.

affzad2015-fdf8e

Αφίσα (σε pdf) https://anonfiles.com/file/2bdbd5047dab15023d95165301b095c1

Η αφίσα γράφει: Σε ερίπτωση έναρξης των εργασιών ή της εκμετάλλευσης της ZAD
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την τοπική επιτροπή αγώνα ή το zad.nador.org
Παρακαλούμε διαδωστε το παρακάτω κάλεσμα.

ZAD-NDDL – Αν επιστρέψουν, θα μας βρουν πιο δυνατούς! Κάλεσμα προς όλες τις επιτροπές αγώνα και αλληλέγγυους/-ες.
Αντίδραση και αντίσταση σε περίπτωση αστυνομικής επιχείρησης, εκδιώξεων ή έναρξης των εργασιών για την κατασκευή αεροδρομίου.
Τα τελευταία δύο χρόνια επιτροπές αγώνα από την ευρύτερη περιοχή έχουν συναντηθεί αρκετές φορές προκειμένου να σχεδιάσουν τις αντιδράσεις σε περίπτωση μιας νέας επίθεσης ή προσπάθειας έναρξης των εργασιών στην περιοχή.
Δεν γνωρίζουμε εάν και πότε θα επιτεθούν ξανά, αλλά όταν έρθει εκείνη η ώρα θα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε. Ακολουθούν οι σχετικές προτάσεις της κεντρικής επιτροπής αγώνα. Κάθε ομάδα μπορεί να τις υιοθετήσει και να τις εφαρμόσει σε τοπικό επίπεδο.
Είναι το κοινό στοίχημα δράσεων σαν αυτή, σε διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη που μας επιτρέπουν να τους σταματήσουμε και πάλι. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένης και μεγάλης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, θα δημοσιευτεί δημόσιο κάλεσμα αντίστασης στις ιστοσελίδες http://zad.nadir.org και http://acipa-ndl.fr.

Γύρω από τη ζώνη ZAD (τοπικά):
Κάλεσμα συγκέντρωσης και αντίστασης στην περιοχή για να διασφαλίσουμε την ανοιχτή πρόσβαση και να αποτρέψουμε τον αποκλεισμό της περιοχής. Διατάραξη των σημείων ελέγχων της αστυνομίας για την ελεύθερη κίνηση και την εξασφάλιση ενισχύσεων και στήριξης.

Περιφερειακά της ζώνης:
Από την πρώτη μέρα θα υπάρξουν συντονισμένες δράσεις αποκλεισμού ή “επιχειρήσεις σαλιγκάρι” (δράσεις με στόχο την επιβράδυνση της κυκλοφορίας) στα σημεία εισόδου στην περιοχή εργασιών ή κεντρικών δρόμων και άλλων στρατηγικών σημείων της περιοχής ή/και κατάληψη θεσμικών και κυβερνητικών κτιρίων.

Νυχτερινές δράσεις με διαδηλώσεις θορύβου έξω από ξενοδοχεία όπου και θα εμφανιστούν οι κατασταλτικές δυνάμεις.
Απογευματινή συνέλευση από τα διάφορα μπλόκα και σημεία δράσης για την οργάνωση πορείας στο κτίριο της περιφέρειας.
Μετά την πρώτη βδομάδα δράσεων, θα ακολουθήσει διοργάνωση διαμαρτυριών στη Νάντη

Εξωτερικά της ζώνης:
Κάλεσμα για κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων ή παρακώλυση της κυκλοφορίας. Και φυσικά κάλεσμα προς όλους και όλες όσους/-ες για την υπεράσπιση της ζώνη ZAD.

Το αεροδρόμιο δεν θα γίνει – Η ζώνη ZAD στην περιοχή Notre Dame des Landes θα συνεχίσει να ανθίζει!

Μετάφραση – επιμέλεια baktirio

Πηγή: zad.nadir.org