Φρανκφούρτη – Εκκένωση κατάληψης στέγης από πρόσφυγες άστεγους και αλληλέγγυους

Πρίν λίγες ώρες καταλήφθηκε το κτίριο Berger Straße 103 στην Φρανκφούρτη Bornheim από αλληλέγγυους άστεγους και πρόσφυγες. Το κτίριο αμέσως περικυκλώθηκε απο κάθε είδους μπάτσου και παρόλο το αίτημα των καταληψιών για αποχώρηση τους, προχώρησαν στην εκκένωση του με αποτέλεσμα το τραυματισμό 25 ατόμων.  Απο τήν πρώτη στιγμή αλληλέγγυος κόσμος βρέθηκε έξω απο το κτίριο της κατάληψης.

Ακολουθεί το κείμενο της κατάληψης:

“Μόλις τώρα ακτιβιστές μας  κατέλαβαν το άδειο κτίριο στην Berger Straße 103 στην Φρανκφούρτη Bornheim. Επιτέλους δημιουργήσαμε ένα  καταφύγιο για άστεγους  και πρόσφυγες.

Ζητήσαμε από τον ιδιοκτήτη της AGB να αφήσει το κτίριο σε εμάς. Έχουμε ζητήσει από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν από τον χώρο και να μην αντιδράσουν επιθετικά. Δήμαρχε Feldmann, αναμένουμε από εσένα  να υποστηρίξεις τον σκοπό μας. Μπορείς να δείξεις ότι η συμβολική σου υποστήριξη μπορεί να γίνει και έμπρακτη.

Μέσα σε αυτό το κρύο είναι επικίνδυνο να ζεί κάποιος έξω οποιαδήποτε στιγμή και αυτές οι συνθήκες αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την ζωή των προσφύγων.Αλλά αντί για βοήθεια και στήριξη στους πρόσφυγες και άστεγους με την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, η πόλη της Φρανκφούρτης προτιμά να κρύβεται πίσω από κανονισμούς και γενικές απαιτήσεις. Η φιλόξενη κουλτούρα της Φρανκφούρτης, είναι οι φωνές που απαιτούν απο την Β-Ebene  (σημ. baktirio: εταιρεία που διαχειρίζεται τον σιδηροδρομικό σταθμό Hauptwache) να παράσχει “ανθρωπιστική βοήθεια” εκδίδοντας εισιτηρία επιστροφής στην ιταλία στους πρόσφυγες .

Βλέποντας αυτές τις συνθήκες και μετά από μήνα απελπιστική αναμονής, αποφασίσαμε να ενεργήσουμε. Κατανοούμε την κατάληψη ως πράξη νόμιμης διαμαρτυρίας και θέλουμε να δράσουμε  στα πλαίσια μιας αυτοαμυντικής πρακτικής. Λόγω αυτών των απάνθρωπων εξευτελιστικών συνθηκών ζητάμε να διαχειριστούμε το σπίτι έμεις οι ίδιοι, οι άνθρωποι που τις βιώνουν. Η ίδια η πόλη θα έπρεπε να αναλάβει το κόστος  της εμπόδισης του κακού  κύκλου (καμία εργασία χωρίς σπίτι – χωρίς σπίτι, καμία εργασία). Το σπίτι πρέπει να αποτελεί καταχωρημένη διεύθυνση (!)

Θέλουμε να τονίσουμε ότι το σπίτι είναι απλά ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης, το όλο εγχείρημα έχει να κάνει με τον δικαιώμα στον αυτοπροσδιορισμό  και την αξιοπρεπή ζωή για όλους μας,  την οποία όλοι αξίζουμε.

Όλα έχουν να κάνουν με την ένδειξη αλληλεγγύης και την μαζική παρουσία όπως  και με την  διάδοση ενός ισχυρού μήνυματος  προς τη Φρανκφούρτη, τη γερμανία και σε όλη την κοινωνία.

 Φωτογραφιές:

[Best_Wordpress_Gallery id=”36″ gal_title=”frankfurt”]

 Βίντεο:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QZoxn-NlzRE[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ycooRNAxjdM[/youtube]

Πηγή: #1012ffm, Project.Shelter – Frankfurt

Mετάφραση – επιμέλεια baktirio