ΗΠΑ – 22 Ιανουαρίου, κάλεσμα για Διεθνή Ημέρα δράσης αλληλεγγύης για τις τρανς κρατούμενες

Η 22 Ιανουαρίου 2016 θα είναι η πρώτη διεθνής ημέρα δράσης αλληλεγγύης στους τρανς κρατούμενους.

Αυτό αποτελεί ένα κάλεσμα για δράσεις ενάντια στο σύστημα που επιδιώκει να εξαφανίσει την ίδια μας την ύπαρξη. Η επιβίωση των τρανς και άλλων έμφυλων υποκειμένων δεν είναι μια ιδιόμορφη συζήτηση αυτοπροσδιορισμού και επίγνωσης , για εμάς είναι ένας αγώνας για ζωή μέσα σε ένα κόσμο αποφασισμένο να μας περιθωριοποιήσει, απανθρωποποίησει και να μας ποινικοποίησει – ειδικά τις τρανς γυναίκες, και πολύ περισσότερο τα τρανς άτομα με μαύρο και σκούρο χρώμα δέρματος καθώς και τους τρανς αυτόχθονες.

Βιώνουμε διακρίσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας συμπεριλαμβανομένης της στέγασης, της υγείας, της απασχόλησης. Η επιβίωση μας είναι συχνά επισφαλής και εργασίες που κάνουμε για να την εξασφαλίσουμε είναι ποινοικοποιημένες -καθιστώντας μας στόχο της αστυνομικής βίας και το έγκλημα του να περπατάς όντας Trans (Walking While Trans).

Στην φυλακή τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν τον εξευτελισμό, την σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, την άρνηση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και νομικά αντίποινα. Πολλοί άνθρωποι transgender τοποθετούνται σε απομόνωση για μήνες ή και χρόνια, απλά επειδή είναι τρανς. Οι τρανς γυναίκες συνήθως μεταφέρονται στις φυλακές των ανδρών, όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να βιώσουν σεξουαλική βία..
Με τον ίδιο τρόπο που οι ζωές μας καταπιέζονται βίαια στον εκτός των τειχών κόσμο, τα τρανς άτομα βιώνουν ακραίες καταστάσεις πόνου που οδηγούν έως και το θάνατο ιδιαίτερα εντός των τειχών, στις φυλακές των ανηλίκων, στα στρατόπεδα κράτησης των μεταναστών και στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων.

Η ημέρα δράσης για τ@ Trans κρατούμεν@ στις 22 Ιανουαρίου είναι μια ημέρα γνώσης των εμπειριών των τρανς και άλλων έμφυλων υποκειμένων που βρίσκονται στις φυλακές . Πρόκειται για μια σύμπραξη. Πρόκειται για τη σφυρηλάτηση νέων σχέσεων σπάζοντας την απομόνωση των φυλακών. Πρόκειται για την αλληλεγγύη μεταξύ αυτών που βιώνουν την βία του κράτους από πρώτο χέρι και αυτών που δεν την έχουν ζήσει ακόμα..

Πολλοί απο όσους στηρίζουν τ@ κρατούμεν@ όπως και πολιτικές ομάδες που προτάσσουν την κατάργηση των φυλακών κάνουν πολύ καλή δουλειά επικοινωνώντας μαζί τ@ με γράμματα, ενημερώνοντας τον κόσμο γράφοντας στους συντάκτες των μμε, συντάσσοντας άρθρα, πραγματοποιώντας διαδηλώσεις και πορείες, οργανώνοντας κοινότητες queer που διεκδικούν την αντιμετώπιση των τρανς κρατουμένων με σεβασμό και αξιοπρέπεια. και απαιτώντας την απελευθέρωση τους. Η ημέρα δράσης για τ@ τρανς κρατούμεν@ έχει ως στόχο το έργο αυτό να γίνει προσβάσιμο σε όλους όσους τους στηρίζουν – σας καλούμε να τιμήσετε όσες/ους έχουν απαχθεί από τις κοινότητες μας δια της βίας από το κράτος, να διοργανώσετε εκδηλώσεις, να καλέσετε ομιλητές, να προβάλετε ταινίες, να κάνετε παρουσιάσεις, να στήσετε εργαστήρια για να διαδοθούν σε όλο τον κόσμο τα βιώματα και τις εμπειρίες των τρανς κρατουμένων, να μοιραστείτε την γνώση και να οικοδομήστε στρατηγικές αντίστασης. Διοργανώστε πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για όσα άτομα και ομάδες ανθρώπων που με τις δράσεις τους ήδη κάνουν καταπληκτικό έργο. Αναλάβετε δράση. Ας εργαστούμε μαζί στηρίζοντας η μια την άλλη με τη σιγουριά ότι θα τελειώσουμε με τις φυλακές μια για πάντα..

Το έργο αυτό εμπνεύστηκε από τον τρανς κρατούμενο στο Τέξας των ΗΠΑ, Marius Mason. Από τότε, μαζί με φίλους και άτομα που τον στηρίζουν, μια διεθνές κολεκτίβα ανθρώπων, τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών των φυλακών, ενώθηκαν για να γίνει η Ημέρας Δράσης για τους Τρανς Κρατούμενους, πραγματικότητα.. Είμαστε άτομα trans και μη-τρανς, φίλοι και υποστηρικτές. Εντασσόμαστε σε μια μακρά παράδοση αντίσταση των τρανς και των queer ανθρώπων ενάντια στην κρατική βία.
Ενωθείτε μαζί μας στον αγώνα για την ελευθερία.

 

itpsd

Μετάφραση και επιμέλεια baktirio

Πηγή: transprisoners.net