Kαλαί – Δεύτερη νύχτα συγκρούσεων (06/01) μεταναστών με τους μπάτσους

bildschirmfoto-2016-01-07-um-05-10-44Τα μεσάνυχτα της 6ης Ιανουαρίου, οι πρόσφυγες στην προσπάθεια τους να έχουν πρόσβαση στα κοντέινερ των διερχόμενων φορτηγών και να ταξιδέψουν στην Βρετανία, έστησαν οδοφράγματα στην εθνική οδό με στόχο να μπλοκάρουν την κυκλοφορία των οχημάτων και να τα ακινητοποιήσουν. Οι μπάτσοι αμέσως περιόρισαν την κίνηση των αυτοκινήτων στον αυτοκινητόδρομο και απέκλεισαν προσωρινά όλο το οδικό δίκτυο. Ωστόσο ο κόσμος συνέχισε να παραμένει στον καταυλισμό μεταναστών Jungle και να συγκρούεται με τις δυνάμεις καταστολής

Οι μπάτσοι, κατά την συνήθη τακτική τους, χρησιμοποίησαν κάνιστρα εκτόξευσης δακρυγόνων ρίχνοντας μεγάλη ποσότητα χημικών ευρύτερα στην περιοχή, πέρα ​​από την μπροστινή είσοδο της Jungle στο τέλος της οδού Rue Des Garennes, όπου και βρίσκονταν συγκεντρωμένος ο κόσμος. Η πρόθεση της αστυνομίας ήταν ξεκάθαη, ήθελαν να τιμωρήσουν όλους τους μετανάστες συλλογικά. Επίσης κατά την διάρκεια της νύχτας υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί από την παρόμοια ρίψη δακρυγόνων στους μετανάστες, προκαλώντας τους εγκαύματα και αιμορραγικά χτυπήματα. Τα τοπικά μμε παρουσίασαν την χρήση CS από τους μπάτσους ως «ομαλοποίηση» της κατάστασης στον καταυλισμό. Η οσμή των χημικών ήταν αισθητή σε όλο το καταυλισμό και το σύννεφο των τοξικών αερίων ορατό από πολύ μακριά.

Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων οι μπάτσοι επιστράτευσαν δυο οχήματα αύρες και επιπλέον έβαλαν κατά των μεταναστών με τα θανατηφόρα όπλα πλαστικών σφαιρών από τα οποία τραυματίστηκαν δυο ανήλικοι. Οι ριπές με τα κάνιστρα δακρυγόνων αντί να γίνουν σε καμπύλη τροχιά, γίνονταν σε ευθεία βολή στο ύψος του κεφαλιού.

Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο αριθμός των τραυματισμένων από την επίθεση των μπάτσων ωστόσο είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς τα αναπνευστικά προβλήματα, τους ερεθισμούς του δέρματος και των ματιών. Η μαζική χρήση των δακρυγόνων κατέστρεψε και έκαψε πολλά κτίρια . Τα καταλύματα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό υλικό που μολύνθηκαν, με αποτέλεσμα τα τοξικά αέρια να αφήνουν οσμές και υπολείμματα στην γεύση όταν εισπνέονται που είναι αδύνατον να απαλειφθούν.

Παρά τον βομβαρδισμό της Jungle με χημικά πολλοί άνθρωποι που ζουν στον καταυλισμό, συνέχισαν να αμύνονται και να επιτίθενται στους μπάτσους με πέτρες. Οι φωνές του κόσμου προς τις δυνάμεις καταστολής, «fuck you police» ακουγόντουσαν παρά τον ήχο των γεννητριών και τους κρότους των χειροβομβίδων. Ο κόσμος πετούσε πίσω τα δακρυγόνα που έριχναν οι κατασταλτικές δυνάμεις. Όπως πάντα οι ακτιβιστές του No Border βρίσκονταν εκεί για να καταγράψουν την κρατική βία και να παράσχουν μαλόξ σε όσους το είχαν ανάγκη.

Ο αριθμός των μπάτσων, των ειδικών δυνάμεων, αλλά και των οικονομικών πόρων για την καταστολή που χρησιμοποιεί το κράτος στο Καλαί, είναι συγκλονιστικός.Όλη τη νύχτα, μπορούσε να διακρίνει κανείς οχήματα ιδιωτικών εταιρειών τα οποία ανατροφοδοτούσαν πολεμοφόδια στην CRS (ματ της γαλλίας) στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Route Des Gravelines και Rue Des Garennes.Το βράδυ οι μπάτσοι ενισχύθηκαν με την τοποθέτηση τριών αύρων στο σημείο των συγκρούσεων. Ωστόσο παρά την βάρβαρη καταστολή οι άνθρωποι συνεχίζουν να συγκρούονται και να προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα αψηφώντας τις αστυνομικές δυνάμεις.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OQCP_inka-Q[/youtube]

Μετάφραση και επιμέλεια baktirio

Πηγή:  Calaismigrantsolidarity.wordpress.com