Μπρέσια – Απώθηση φασιστικής επίθεσης στο Radio Onda d’Urto το βράδυ του Σαββάτου 12/3

Δελτίο τύπου Radio Onda d’Urto

Brescia Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

circolino-radio-onda-d-urto-via-battaglie-29-a-bresciaΤο βράδυ μεταξύ Παρασκεύης 11 Μαρτίου και Σαββάτου 12 του 2016, μετά την 1πμ, μια ομάδα περίπου 20 φασιστών προσπάθησε να επιτεθεί στο κτίριο Circolino και το Radio Onda d’Urto στην Battaglie 29/α, στην περιοχή Carmine,( Brescia).
Αλλά αντιμετώπισαν την άμεση αντίδραση των 20 περίπου ατόμων πού ήταν στο κτίριο την ώρα εκδήλωσης που διοργανώνονταν στα πλαίσια των αντιφασιστικών πρωτοβουλιών «Carmine Resistan» που διοργάνωνε στην Brescia η RASH (διεθνές κίνημα στο οποίο συμμετέχουν μαζί σκίνχετν κουμουνιστές και αναρχικοί)

Ήταν προμελετημένη η απόπειρα επίθεσης των φασιστών, καθώς κατά την διάρκεια της βραδιάς ένας από αυτούς, είχε θεαθεί σε ποδήλατο πριν την επίθεση να παρακολουθεί τον χώρο έτσι ώστε να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να επιτεθούν.

Στην πραγματικότητα ήθελαν να επιτεθούν προς το τέλος της εκδήλωσης όταν τα περισσότερα άτομα θα είχαν αποχωρήσει από τον χώρο.

Πρέπει να αναφερθεί πως είναι ψέματα η είδηση που αναφέρθηκε στις εφημερίδες και τα πρακτορεία ειδήσεων ότι πρόκειται για μια «τυχαία συνάντηση» της digos (σημείωση baktirio: ειδική ομάδα έρευνας και επιχειρήσεων των μπάτσων) στο σημείο, καθώς δεν εμφανίστηκε στην σκήνη.

Επαναλαμβάνουμε πως η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια προμελετημένη επίθεση στην είσοδο του εγχειρήματός μας.

Πώς να υποστηρίξει κανείς το αντίθετο όταν 20 φασίστες, ορισμένοι από αυτούς οπλισμένοι με πτυσσόμενα κλομπ περνούν το βράδυ μπροστά από την πόρτα της συλλογικότητας μας, σε ένα όχι και τόσο πολύ γνωστό και πολυσύχναστο δρόμο της γειτονιάς και της πόλης .

Όσον αφορά τα πτυσσόμενα κλομπ, οι φασίστες επιτέθηκαν με αυτά σε ένα κορίτσι ( και όχι με ένα μπουκάλι που όπως και με την digos ψευδώς αναφέρεται) η οποία μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο με ασθενοφόρο που έφτασε στην τοποθεσία αφού οι φασίστες είχαν τραπεί σε φυγή, χάρη στην αυτοάμυνα του κόσμου.

Της μεταφέρουμε την αλληλεγγύη μας

Αναρωτιέται κανείς τελικά, με ρητορικό τρόπο, γιατί η εκδοχή της digos, αναφέρθηκε άκριτα από τις εφημερίδες και άλλα μέσα, με αποτέλεσμα την απαλλαγή ευθυνών από τους φασίστες, κάνοντάς τους ακόμα πιο προκλητικούς.

Radio Onda d’Urto

Ελεύθερη μετάφραση baktirio

Το δελτίο τύπου στα ιταλικά: radiondadurto.org