Καλαί – Εκκένωση της κατάληψης «Le moulin blanc» απο τους μπάτσους, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της

Στις 27 Μαρτίου έγινε κατάληψη στέγης και αλληλεγγύης στους μετανάστες στο καλαί  στην οδό Rue des Prêtres από την συλλογικότητα «Salut ô toit». Το ίδιο απόγευμα, μερικές ώρες μέτα την ανακοίνωση της κατάληψης, έφτασαν έξω από το κτίριο 12 βαν των CRS και εκκένωσαν το κτίριο και έγιναν 8 συλλήψεις.  Η επιχείρηση εκκένωσης έγινε στα πλαίσια του δόγματος του κράτους “μηδενικής ανοχής” στους μετανάστες  και τους αυτόνομους χώρους στέγασης και αλληλεγγύης στο καλαί όπου έχει κατακλειστεί από κάθε είδους μπάτσου. Η κατάληψη είχε πραγματοποιήθει μέτα την λήξη απεργία πείνας των ιρανών τις προηγούμενες μέρες.

Οι κατηγορίες στους συλληφθέντες είναι η παραβίαση οικίας και η ηθελημένη φθορά. Οι κατηγορίες είναι γελοίες καθώς το κτίριο ήταν εγκαταλειμμένο χρόνια και η φθορά προκλήθηκε από τους μπάτσους που μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα και τα παράθυρα. Δεν περίμεναν καν την επίσημη καταγγελία από τον ιδιοκτήτη. Την Τρίτη 29 Μαρτίου έγινε η  ακροαματική διαδικασία από τον δικαστή στην Boulogne. (σημ. baktirio δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι την ώρα που γράφετε το άρθρο)

Οι ελευθερίες  στην γαλλία προσβάλλονται και περιορίζονται, για αυτό  είναι σημαντικό να υπάρξει συντονισμένη στάση ενάντια στους ελέγχους, το φόβο, την βία του κράτους, την αδικία, τον ρατσισμό και τον φασισμό όχι μόνο στην γαλλία αλλά και σε όλη την ευρώπη.

Πηγή: anarchistnews.org calaismigrantsolidarity.wordpress.com