Αθήνα: Επίθεση από τραμπούκους αριστερούς στην πορεία αλληλεγγύης για τις εκκενώσεις στην Θεσ/νίκη

Στη χθεσινή πορεία που πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες αγωνιστές των εκκενωμένων καταλήψεων της θεσ/νικης, αναρχικοί δέχτηκαν επίθεση από αριστερούς καταληψίες που τραμπουκισαν με αισχρό τρόπο και με σκοπό να μποϊκοτάρουν την παρουσία μας για να αποχωρήσουμε από την πορεία.

Πιο συγκεκριμένα η κατάληψη Τσαμαδού 32 ανταποκρίθηκε άμεσα με κάλεσμα αλληλεγγύης στις 27/7/16 για την εκκένωση των προσφυγικών καταλήψεων στέγασης στη Θεσ/νικη (Ορφανοτροφείο, Hurriya, Νίκη) και τη σύλληψη 83 συντρόφων που διώκονται για τη συμμέτοχη τους.

Την αμέσως επομένη μέρα οι συμμετέχουσες καταλήψεις για την πορεία συγκεντρώνονται στην πλατεία Εξαρχείων, πρώτο στο σημείο καταφτάνει το city plaza (αριστεροί) χωρίς οργανωμένη περιφρούριση .Ύστερα από την συγκέντρωση όλων, αναχωρούμε από την πλατεία με πορεία προς τα προπύλαια. Σε όλο αυτό το διάστημα η Τσαμαδού 32 κάλυψε την περιφρούρηση του CITY PLAZA οργανωμένα μέχρι εκεί, καθώς δόθηκε πανό σε μικρά παιδιά της κατάληψης τους και αφέθηκαν εκτεθειμένα μπροστά, ανεξάρτητα από το σώμα της υπόλοιπης πορείας με τη συνεχή παρότρυνση του CITY PLAZA.

Φθάνοντας στην προσυγκέντρωση στα προπύλαια οι συλλογικότητες οργανώνονται και παίρνουν θέση για να ξεκινήσει η πορεία αλληλεγγύης. Το CITY PLAZA εξαρχής διαχωρίζει τη θέση του από το υπόλοιπο σώμα και έρχεται με τσαμπουκά στους συντρόφους της Τσαμαδού για να προηγηθεί. Λέγοντας ψέματα ότι το CITY PLAZA κάλεσε για πορεία δε σταμάτησαν να επιτίθενται λεκτικά και έκαναν κινήσεις για να επιβάλουν όχι μόνο το λόγο αλλά και το σώμα. Η Τσαμαδού 32 η οποία έκανε κάλεσμα ιντερνετικά και με πανό για την πορεία, που αναρτήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων προέβαλε σθεναρά άρνηση, καθώς είναι εύλογο και αυτονόητο για εμάς ότι όποιος καλεί και διοργανώνει τον ακολουθείς καθώς αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συμβεί κατά την διάρκεια της πορείας.

Στο σημείο που η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει και επειδή σε καμία περίπτωση δε θέλαμε να κόψουμε τη ροη των πραγμάτων, είπαμε στο CITY PLAZA ότι θα προχωρήσουμε παράλληλα στο δρόμο. Η απάντηση τους ήταν πως ο δρόμος είναι στενός. Ξαφνικά ήρθαν μπροστά μας τέσσερις φασιστεροί που υποκίνησαν και ένα μέρος των προσφύγων της κατάληψης τους και χρησιμοποίησαν τις εξής φράσεις: «πάρτε το πούλο», «πίσω τα αλφάδια», «η πορεία είναι για τις καταλήψεις των προσφύγων». Ο μονός λόγος που δεν ακλουθήσαμε τη φασιστοτακτική τους είναι γιατί δεν είμαστε αριστεροί.

Η αναρχία για μας δεν έχει καμία κοινή θέση με την αριστερά. Τα μπράτσα της η συγκεκριμένη τετράδα ατόμων να τα βάλει στις κάλπες και να επαναλάβει τη ψήφο της στο σύριζα, πράγμα που έχει κάνει όλο το σινάφι των αριστερών.

Έτσι λοιπόν, οι αριστεροί συντηρούν το κράτος τώρα και παλαιότερα, (ΠΑΣΟΚ το 80′, ΣΥΡΙΖΑ το 16) γίνονται οι χειρότεροι σκατοεξουσιαστές της ιστορίας και οι συνέπειες γνωστές για τους αναρχικούς. Εκκενώσεις σε καταλήψεις, ξύλο σε πολιτικούς κρατούμενους, συνθήκες εξόντωσης στις φυλακές, βίαιες μεταγωγές επαναφορά ισχυρών δυνάμεων μπατσαρίας στους δρόμους, ολική στέρηση της ελευθερίας.

Η τακτική του καπελώματος που ακολουθεί η αριστερά με μέσο τα νταβαντζιλίκια, δε θα περάσει.

10*100*1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΙΨΗΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΣΑΜΑΔΟΥ 32

Πηγή: mpalothia