Μια Αντιφασιστική Απάντηση στο Trumpικό Μέλλον

Μια Αντιφασιστική Απάντηση στο Trumpικό Μέλλον

Η σοκαριστική εκλογή του δεξιού λαϊκιστή δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ έχει εξαπολύσει μια πλημμύρα αναλύσεων, κατηγοριών, και απελπισίας την Αριστερά. Ωστόσο, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ρεαλιστική δράση μέσα στους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια.

Πρέπει να αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια ενάντια στο μέλλον που ο Trump και το υπουργικό συμβούλιο της φρίκης εργάζονται να φέρουν: αύξηση του αριθμού απελάσεων, καταγραφή των μουσουλμάνων,  απαγόρευση αμβλώσεων και γεννητικών ελέγχων, επιθέσεις σε LGBTQ, αντι-σημιτικό λαϊκισμό και την πρωτόγνωρη εκλογική συμμαχία με τον Λευκό εθνικισμό των ΗΠΑ. Πριν ο Trump διευρύνει τις πολιτικές απελάσεων και ασφάλειας του Ομπάμα, πρέπει να οικοδομήσουμε αυτοοργάνωση και αντιεξουσία με μια νέα δέσμευση προς τους συντρόφους, τους γείτονες και τους συναδέλφους μας.

Η εκλογή Trump έχει ήδη εξαπολύσει ένα κύμα ρατσιστικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ενθαρρύνουμε όλους να απαντήσετε σε αυτές τις επιθέσεις – και ό, τι άλλο μπορεί να έρθει – με διάφορες τακτικές και αδιάκοπη δράση από συντρόφους όλων των δυνατοτήτων. Σας παραθέτουμε τον τρόπο με τον οποίο ήδη έχουμε αρχίσει να οργανωνόμαστε. Σας προτρέπουμε να κάνετε το ίδιο:

Οργανώστε Αντιφασιστικές Ομάδες

Μην περιμένετε μέχρι μια ήδη υπάρχουσα ομάδα να καλέσει μια δημόσια συνάντηση, ξεκινήστε κάτι με τους φίλους σας σήμερα. Σε όλη τη χώρα έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την διοργάνωση τοπικών αντιφασιστικών ομάδων. Σας προτείνουμε Το Αλφαβητάρι Αντιφασιστικού Δικτύου για την έναρξη μιας ομάδας, καθώς και πηγές βοήθειας σε ακτιβιστές για όποιον ενδιαφέρεται. Η ομάδα σας μπορεί να πάρει μέρος σε άλλα κινήματα αντίστασης, να συμμετέχει σε αντιεξουσιαστικά μπλοκ στις διαδηλώσεις, και να αναλάβει δράσεις για αντίσταση στην καταπίεση.

Αλληλεγγύη και Δίκτυα – Άμεσης Δράσης

Πριν από τις εκλογές, συλλογικότητες σε διάφορες πόλεις  οργανώνονταν με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που αντιμετώπιζαν την εκμετάλλευση από τα αφεντικά και ιδιοκτήτες (σημ baktirio: συγκεκριμένα εννοεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε άθλια κατάσταση που ενοικιάζονται σε ανθρώπους χαμηλού εισοδήματος). Με μεγαλύτερη συμμετοχή, τα δίκτυα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν όλο και πιο βιώσιμα σε έναν μετα-Trump κόσμο. Στη Νέα Υόρκη, το Δίκτυο Άμεσης Αντίδρασης οργανώνεται να συνεργαστεί με παράτυπους μετανάστες προκειμένου να ματαιώσει τις μηχανορραφίες του ICE (Immigration and Customs Enforcement). Η Ομάδα Κοινωνικής Δράσης NYC (CATNYC) και η αντιρατσιστική εκπαίδευση γειτονιάς από το Kuwasi Balagoon Liberation School επίσης προχωρούν σε απαντήσεις σε ρατσιστικές επιθέσεις.

Μια άλλη τακτική είναι αυτή που εφαρμόζει το κίνημα  New Sanctuary Movement το οποίο παρέχει χώρους για εκείνους που αντιμετωπίζουν απελάσεις προκειμένου κρυφτούν μέχρι να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Πολλοί χώροι ακτιβιστών βρίσκονται στη διαδικασία να μετατραπούν σε καταφύγια και μπορείτε να βοηθήσετε να γίνουν τέτοιοι χώροι εκεί όπου ζείτε.

Νίκη στον Πόλεμο της Προπαγάνδας

Για πολύ καιρό οι δρόμοι ήταν κατακλυσμένοι από διαφημίσεις και απολιτική τέχνη του δρόμου. Πρέπει να φτιάξουμε αυτοκόλλητα, αφίσες και τοιχογραφίες με τα οποία θα ανακοινώνουμε την παρουσία μας – όπως γίνεται με τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά γκράφιτι που όλο και περισσότερο εμφανίζονται σε όλη τη χώρα. Τα τρία βέλη του αντιφασιστικού κύκλου δημιουργήθηκαν ακριβώς για το σκοπό αυτό, και θα θέλαμε να το δούμε να γενικευθεί ως σύμβολο της αντίστασης μας. Δεν θα επιτρέψουμε τους οργανωμένους λευκούς εθνικιστές να προχωρήσουνε σε ανοικτές  εκδηλώσεις στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Πορείες, διαδηλώσεις, αποχές και απεργίες

Στις ημέρες μετά τις εκλογές, χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε δεκάδες διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν αυθόρμητα και άμεσα σε όλη τη χώρα. Οι Αντιφασίστες πρέπει να συνεχίσουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στους δρόμους, να μοιράζονται τις μαχητικές τακτικές που έχουν μάθει από κινήματα στο παρελθόν –το λουκέτο της πόλης από το αντιπολεμικό κίνημα, τη μαζική γενική απεργία του 2006 «Ημέρα Χωρίς Λατινοαμερικανούς”, την κατάληψη ολόκληρων τετραγώνων του Occupy και το μπλοκάρισμα των υποδομών από το κίνημα Black Lives Matter και το #NoDAPL. Πρέπει επίσης να οργανώσουμε τους χώρους εργασίας και τα σχολεία μας, εκεί όπου η πολιτική, για πάρα πολύ καιρό, θεωρούνταν αγένεια να συζητηθεί. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την οργή που αυτές οι εκλογές έχουν δημιουργήσει για να μπει ένα τέλος σε αυτά τα σκατά.

Βγάλτε στη φόρα τους φασίστες

Ακόμη και με την εκλογή του Trump, στη συντριπτική πλειονότητά τουςοι οργανωμένοι λευκοί εθνικιστές και οι φασίστες παραμένουν δειλοί και μοιράζονται τις απόψεις τους μόνο ανώνυμα ή με άλλους φασίστες.  Αυτός είναι ο λόγος που τα μέλη της KKK (σημ baktirio ΚουΚλουξΚλαν) καλύπτονται με μανδύες και κουκούλες και τα τρολς του Alt Right (σημ baktirio: Ακροδεξιά) χρησιμοποιούν ανώνυμα διαδικτυακά φόρουμ και έχουν ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter. Ωστόσο, συχνά κάνουν λάθη και εκθέτουν προσωπικές πληροφορίες. Παρακολουθείτε τα φόρουμ τους, τους λογαριασμούς μέσων μαζικής δικτύωσης και καταγράφετε οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να βρείτε γι ‘αυτούς. Στείλτε τα την τοπική σας αντιφά ομάδα, ξεκινήστε το δικό σας blog, ή ρίξτε φλάιερς στη γειτονιά τους, στο χώρο εργασίας, ή το σχολείο τους για να τους αναγκάσετε να βγουν στο φως.

Κάντε μια δωρεά

Η αντίσταση έρχεται αντιμέτωπη με το Κράτος σε πλήρη ισχύ και θα χρειαστεί οικονομική στήριξη. Σκεφτείτε να κάνετε προσωπικές δωρεές ή να οργανώσετε τρόπους εξεύρεσης πόρων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εδώ είναι μερικές ομάδες στις οποίες σας προτείνουμε να κάνετε δωρεές
Anarchist Black Cross Warchest
Just Info legal advice hotline
The Base
International Antifascist Defense Fund 
It’s Going Down news
Queer Detainee Empowerment Project
Hoods For Justice

Τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε πληροφορίες τις περιοχές των ομάδων Λευκών Εθνικιστών/Αlt Right. Παρακαλούμε στείλτε συμβουλές και πληροφορίες nycantifascistaction@gmail.com & fascismwatchnyc@gmail.com

NO PASARAN!
Μέχρι τη Λευτεριά Όλων Μας

Μετάφραση baktirio

Πηγή: https://nycantifa.wordpress.com/