Απέλαση από το ελληνικό κράτος και επιστροφή στην ισπανία της αναρχικής αλληλέγγυας Lola Guntierrez

Η αναρχοσυνδικαλίστρια αλλήλεγγυα Lola Guntierrez επέστρεψε στην ισπανία, μετά την απέλαση της από το ελληνικό κράτος. Η Lola είχε προηγουμένως συλληφθεί από τους μπάτσους στο  στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος και είχε οδηγηθεί στο κέντρο κράτησης ελληνικού,λόγω της βοήθειας που προσέφερε σε Kούρδο πρόσφυγα να πάει Βαρκελώνη. Οι μπάτσοι την έκρναν επικίνδυνη για την δημόσια τάξη και ασφάλεια.

 

Στο αερόδρομιο της Βαρκελώνης την περίμεναν δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι της με συνθήματα στήριξης και αλληλεγγύης, καθώς και αλληλέγγυες/οι μετά από κάλεσμα που είχε βγεί από την CGT.

Σε μήνυμα της μέσα από στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστριών στο Ελληνικό είχε αναφέρει (πηγή – athens indymedia):

«Ευχαριστώ για την Αλληλεγγύη.

Είναι σημαντικό τόσο για εμένα, όσο και τις άλλες συντρόφισσες εδώ, που υπάρχει αλληλεγγύη, γιατί δεν υπάρχει καμμία άλλη ενημέρωση για το τι συμβαίνει έξω.

Ο αγώνα για να κλείσουν τα Κέντρα Κράτησης, ο αγώνας για άρση των συνόρων, είναι η αρχή για την πάλη ενάντια στην καταπίεση των λαών.

Αν και υφίσταμαι την καταπίεση της φυλάκισης μου, αυτό αποτελεί ταυτόχρονα μία εμπειρία για να κατανοήσω την καταπίεση, που βιώνουν οι υπόλοιπες κρατούμενες μετανάστριες. Στο Κέντρο Κράτησης Ελληνικού είδα την κατάσταση. Υπάρχουν τρομερές περιπτώσεις, γυναίκες που δεν είναι καλά, που υποφέρουν. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά όλες οι κρατούμενες έχουν συνείδηση, ότι όποια ονομασία και αν δώσουν στα Κέντρα Κράτησης, είτε τα ονομάσουν Κέντρα φιλοξενίας ή ότι άλλο, αυτό αποτελεί μόνο έναν ευφημισμό και στην πραγματικότητα πρόκειται για Φυλακές.

SALUT Ι REVOLUCIO”

LolaGutirrez

κρατητήρια μεταναστριών ελληνικού

αθήνα, 7.12.2016

H Lola Guntierrez ήταν έγκλειστη σχεδόν  10 μέρες στο στράτοπεδο συγκέντρωσης στο ελληνικό  πρίν οδηγηθεί στο ξανά αερόδρομιο Ελ. Βενιζέλος για απέλαση.

 

1 ping

  1. […] που είχε βγει από την CGT. Δείτε την είδηση και βίντεο ΕΔΩ η ΕΔΩ. Δείτε επίσης την σχετική είδηση στο δελτίο […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.