Κείμενο φυλακισμένων αναρχικών για αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος επιτίθεται σε καταλήψεις. Και η αντίσταση στην κρατική καταστολή είναι κάτι το αυτονόητο για τους συντρόφους. Αυτονόητη είναι και η αλληλεγγύη μας με τα αυτοργανωμένα εγχειρήματα αγώνα, ιδίως όταν πλήττονται.

Αυτό όμως που πυροδοτεί την οργή μας, είναι ο εκτοπισμός για πολλοστή φορά, των προσφύγων και μεταναστών, αυτή τη φορά από το ελληνικό κράτος.
Άνθρωποι που ξεριζώθηκαν, που έχασαν τους οικείους τους από τη γενοκτονική βία των κρατικών μηχανισμών, που χαροπάλεψαν με σαπιοκάραβα στα κύματα της Μεσογείου, σήμερα κακοποιήθηκαν από τις ντόπιες δυνάμεις καταστολής.
Η βία του κρατικού μηχανισμού απέναντι σε όσους είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο σε μία εκ των καταλήψεων με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά, χτυπάει και τη σχέση αλληλεγγύης και ζύμωσης μεταξύ των συντρόφων και των πιο βαλλόμενων κοινωνικών κομματιών. Στοχεύει στην τρομοκράτηση όχι μόνο των συντρόφων, αλλά κυρίως των πολύ πιο ευάλωτων, μεταναστών και προσφύγων. Ώστε να μην τολμούν να παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να έχουν ως μοναδική επιλογή το μάντρωμα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η σημερινή κατασταλτική επιχείρηση, ήταν φυσική προέκταση της φασιστικής δολοφονικής μεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους.
Ήταν ταυτόχρονα και κομμάτι της αέναης κατασταλτικής εκστρατείας, εναντίον του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου. Τώρα που οι δράσεις όλων των μορφών αγώνα εμπλουτίζονται και πληθαίνουν, οι αριστεροί διαχειριστές της εξουσίας θέλουν να στείλουν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ας πάρουν τις απαντήσεις που αναλογούν.

Καραγιαννίδης Γιώργος, Μιχαηλίδης Γιάννης, Πολίτης Δημήτρης, Χαρίσης Φοίβος, Μπουζούκος Ανδρέας, Θεοφίλου Τάσος, Σαραφούδης Γρηγόρης, Ρωμανός Νίκος, Πετρακάκος Γιώργος, Τσιρώνης Γρηγόρης

Πηγή: athens.indymedia.org