Καβάλα – Επίθεση φασιστών σε εργασιακό χώρο και τραυματισμός συντρόφου

ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Την Τετάρτη 22/3, σύντροφος που εργάζεται ως ντελιβεράς σε τοπικό ταχυφαγείο της Καβάλας, δέχτηκε επίθεση κατά τις μεσημεριανές ώρες, από τους δύο γνωστούς παρακρατικούς της ναζιστικής συμμορίας των ΦΟΙΝΙΞ, Τριαντάφυλλο Αλεξανδρίδη και Ανδρέα Ρηγούλη (είναι οι ίδιοι που έβγαλαν όπλο σε συντρόφισσα τον περασμένο χρόνο) μέσα στον εργασιακό του χώρο, σε ώρα αιχμής, μπροστά στα μάτια των ιδιοκτητριών. Ο σύντροφος οδηγήθηκε από τους εργοδότες του στο νοσοκομείο.

Οι φασίστες τον χτύπησαν προφανώς με κάποιο αντικείμενο, το οποίο του προξένησε κάταγμα στο αριστερό ζυγωματικό, στο ύψος του ιγμορείου και κάτω από το μάτι. Χρησιμοποίησαν τη γνωστή τακτική τους, ο ένας του μιλούσε για να τον απασχολεί και ο άλλος, τον χτύπησε από τα πλάγια. Η επέμβαση της ιδιοκτήτριας εμπόδισε όσο μπορούσε τους φασίστες, που σύντομα εγκατέλειψαν τον χώρο ανενόχλητοι.Μάλιστα κατά την διάρκεια της επίθεσης , έκλεψαν και το κινητό τηλέφωνο του συντρόφου, που είχε ως αποτέλεσμα την ετεροχρονισμένη ενημέρωση μας για το συμβάν.

Άμεσα, κινητοποιήθηκαν αντιφασίστες/ριες ψάχνοντάς τους στο κέντρο της πόλης, μα δυστυχώς ήταν πολύ αργά, καθώς οι νεοναζί είχαν χωθεί για τα καλά στην τρύπα τους και την θέση τους είχαν πάρει οι μπάτσοι που παρακολουθούσαν το κέντρο.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που φασίστες επιτίθενται σε εργασιακό χώρο στην πόλη της Καβάλας. Δεν μπορούμε με τίποτα να ξεχάσουμε το σπάσιμο και τον εμπρησμό καταστήματος στοχοποιημένου συντρόφου για την αντιφασιστική του δράση, κατά τον εορτασμό των Ιμίων τον Ιανουάριο του 2014. Όπως τότε, έτσι και τώρα, οι μπάτσοι κάλυψαν για ακόμη μια φορά τα αγαπημένα τους παιδιά , και όσο για τον εμπρησμό του μαγαζιού τότε; Η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο!

Μετά τα εργατικά ατυχήματα και τους θανάτους που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό, στο επάγγελμα των ντελιβεράδων, την σκυτάλη παίρνουν οι επιθέσεις των φασιστών μέσα στους εργασιακούς χώρους, συμπληρώνοντας των ολοκληρωτισμό σε όλο του το μεγαλείο.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση όχι απλά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα του συντρόφου με τους εργοδότες του, αντιθέτως οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται να είναι διατεθειμένοι να κινηθούν νομικά απέναντι στην επίθεση του διδύμου των νεοναζί. Είναι άξιο αναφοράς πως η ιδιοκτήτρια θέλησε να κινηθεί νομικά απέναντι στους δύο παρακρατικούς δολοφόνους, και αντιμετώπισε την εμφανή άρνηση της τοπικής αστυνομίας για την ολοκλήρωση της αυτόφωρης διαδικασίας. Αντί αυτού, αρκέστηκαν στο γεγονός να τρομοκρατήσουν τους μηνυτές, λέγοντας τους πως θα μπλέξουν, και πως όλο αυτό δε θα οδηγήσει πουθενά.

Ενδιαφέρον αποκτά και η ανάρτηση δημοσίευσης στα κοινωνικά μέσα, συγγενικού προσώπου της ιδιοκτήτριας, που ομολογεί πως κατά την προσπάθεια ειδοποίησης των αρχών για την επίθεση στο σύντροφο, πήραν την απάντηση «κάτι θα έκανε και αυτός δεν μπορεί».

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι αρχές της πόλης, με πρώτη και καλύτερη την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, και αμέσως μετά την ομάδα ΔΙΑΣ, συνεργάζονται ξεκάθαρα και καλύπτουν τις επιθέσεις των φασιστών.

Μάλιστα εύλογα ερωτήματα προξενεί και η αδιαφορία του γυμναστικού συλλόγου Καβάλας, Fight Gym, όπου προπονούνται ο Ανδρέας Ρηγούλης και ο Τριαντάφυλλος Αλεξανδρίδης, ο δεύτερος σε επαγγελματικό επίπεδο. Άραγε τα αθλητικά σωματεία και οι οργανισμοί, γνωρίζουν ότι οι αθλητές τους που προπονούνται καθημερινά, ξυλοκοπούν κάθε τρεις και λίγο, ανήλικους μαθητές; Κατά πόσο εγκρίνουν τις επιθέσεις σε γυναίκες και σε εργασιακούς χώρους;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα Πέμπτη 23/3, είχε δικαστήριο στοχοποιημένος σύντροφος για ηθική αυτουργία, σε μια ακόμη γελοία μήνυση φασιστών της πατριωτικής κίνησης, με στημένο κατηγορητήριο. Στην δικαστική αίθουσα πέραν της παρουσίας της διαλυμένης πατριωτικής κίνησης, το παρόν έδωσαν και το παρακρατικό δίδυμο Ρηγούλη- Αλεξανδρίδη, πίνοντας το καφεδάκι τους παρέα με τους μπάτσους, ενώ το προηγούμενο βράδυ στο νοσοκομείο, στην κατάθεση του συντρόφου, δόθηκαν ξεκάθαρα τα ονοματεπώνυμά τους. Μάλιστα, προσπάθησαν με το ειρωνικό τους ύφος, τα γελοία αστειάκια τους και την προστασία των φίλων τους των μπάτσων, να προκαλέσουν τους αντιφασίστες που ήταν συγκεντρωμένοι στο δικαστήριο. Δε κατάφεραν τίποτα…

Πλέον τίποτα δεν μας προξενεί εντύπωση, μα δεν περιμένουμε και τίποτα καλύτερο. Όσο και να απολαμβάνουν οι φασίστες τις πλάτες και την προστασία των μπάτσων ποτέ δεν θα νιώθουν ασφαλείς. Υπάρχουν όμως και οι στιγμές που ο ένας δεν θα προσέχει τον άλλον, και εμείς θα είμαστε εκεί για να τους επιστρέψουμε τη βία που τόσο απλόχερα προσφέρουν οι μεν και τόσο άνανδρα εκτελούν οι δε.

Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι: ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ

Πίσω φασίστες και ρουφιάνοι, εμπρός σύντροφοι.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ ΣΤΡΙΕΣ

Πηγή: athens.indymedia.org