Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Σχετικά με τις επιδρομές και τις συλλήψεις που συνδέονται με το Κοινωνικό Κέντρο La Solidaria

Την Τρίτη, 4 Απριλίου, μέλη Ασφάλειας και της  αστυνομία διενήργησαν δύο συντονισμένες επιδρομές που συνδέονται με το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα 5 κρατούμενους συντρόφους, στον ένα εκ των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φθορά ξένης περιουσίας και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.  Η κατηγορία αυτή μπορεί να αναβαθμιστεί σε κατηγορία για ληστεία και είναι αποτέλεσμα έρευνας των κατασταλτικών οργάνων του κράτους η οποία έγινε μετά την εκκένωση του κοινωνικού κέντρου και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν.

Το κράτος έχει υποσχεθεί περισσότερες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες. Προφανώς, θα υπάρξουν περισσότεροι κρατούμενοι. Η ιδιωτική περιουσία τέθηκε υπό αμφισβήτηση κι ένοχη έγινε η αυτο-οργάνωση. Η σύγκρουση μεταξύ των κρατικών προτύπων που υπερασπίζονται την υφιστάμενη τάξη η οποία βασίζεται στο κέρδος και την εκμετάλλευση, και η ικανότητα της αυτοοργάνωσης για τον αγώνα της ριζοσπαστικής κοινωνικής αλλαγής, ήταν αναπόφευκτη.

Η δυνατότητα να μπορείς να μεταμορφώνεις τους χώρους και να τους δίνεις πραγματική ζωή, θέτοντάς τους στην υπηρεσία του αυτόνομου κοινωνικού αγώνα και η ικανότητα να προσβάλλεις στον κόσμο της κυριαρχίας ποτέ δεν θα συγχωρεθούν από τους υπερασπιστές του κεφαλαίου …

Αυτή τη στιγμή, η σαφήνεια των ιδεών είναι πολύ σημαντική και η ικανότητα να παραμείνουμε δυνατοί είναι ζωτικής σημασίας.

Υπερασπιζόμαστε  τα κοινωνικά μας κέντρα,  υπερασπιζόμαστε τον αγώνα για την ελευθερία.

Για την αυτο-οργάνωση και την άμεση δράση.

Αναρχικοί

ΥΓ: Τη στιγμή που γραφόταν αυτό το κείμενο ένας ακόμα σύντροφος συνελήφθη, μεταφέρθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, και αρκετές ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Συνολικά έξι είναι οι συλληφθέντες μέσα σε μια εβδομάδα, οι οποίοι προστέθηκαν στους δύο που τέθηκαν υπό κράτηση κατά την ημέρα της εκκένωσης λίγο μετά τις διαμαρτυρίες. Όλοι αφέθησαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Μετάφραση baktirio

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com