Παρίσι 1/4- Σφοδρές συγκρούσεις του black bloc με τους μπάτσους (βίντεο)

Φέτος η πορεία για την 1η Μαΐου (May Day) ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τους μπάτσους, περίπου 30.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στην πορεία, ωστόσο οι συνδικαλιτές της CGT δήλωσαν ότι η συμμετοχή έφτασε τους 80.000 ανθρώπους. Στο μπροστινό μέρος της διαδήλωσης βρίσκονταν το black bloc, με περισσότερα από 1.000 άτομα και πολύ καλά οργανωμένο και εξοπλισμένο.

Λίγο μετά την έναρξη της πορείας από την πλατεία Place de Republique, τα μέλη του black bloc πέρασαν  στο μπροστινό τμήμα της διαδήλωσης. Μετά από σύντομη σύγκρουση με τις καταλστατικές δυνάμεις, οι μπάτσοι άρχισαν να πυροβολούν στο πλήθος με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ . Ο κόσμος που βρισκόνταν στο α/α μπλόκ απάντησε με πέτρες και μολότοφ.

Οι επιθέσεις από μπάτσους έγιναν πιο δύσκολες με αποτέλεσμα να σπάσουν την πορεία. Όμως οι συγκρούσεις δεν είχαν τελειώσει. Οι μπάτσοι αιφνιδιάστηκαν από την ένταση των επιθέσεων από τα άτομα του black bloc και προσπάθησαν να κρατήσουν απόσταση. Για κάποιο χρονικό διάστημα πυροβολούσαν μόνο με δακρυγόνα και καουτσούκ σφαίρες στο πλήθος από απόσταση και αργότερα άρχισαν να χτυπούν όσο κόσμο πλησίαζε κοντά τους.

Ένας από τους τραυματίες ήταν 60 ετών, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε απο τους μπάτσους. Ο κόσμος του α/α μπλόκ συνέχισε να επιτίθεται στους μπάτσους καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας με σκοπό να τους κρατήσουν σε μια ορισμένη απόσταση.

Στην γαλλία σημειώνονται συγκρούσεις εδώ και μήνες και ο αγώνας συνεχίζεται

Βίντεο από τις συγκρούσεις στο παρίσι στην MayDay (1η Μαΐου)

Πηγή πληροφορίων και φωτογραφιών: enoughisenough14.org  

Πηγή βίντεο: taranis.news