Οι Τρεις της Βαρσοβίας – Κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης στις 31 Μαΐου 2017

Αγαπητοί φίλοι,
Περιμέναμε πάνω από ένα χρόνο για τη δίκη των Τριών της Βαρσοβίας. Σήμερα σας απευθύνουμε κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης στη μέρα της πρώτης δίκη, στις 31 Μαϊου 2017.
Εκείνη τη μέρα έχει επίσης προγραμματιστεί διαδήλωση «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» μπροστά από το δικαστήριο στη Βαρσοβία (δ/νση: Marszałkowska 82)

Η Πολωνική κυβέρνηση ακολουθεί τη διεθνή τάση που παντού βλέπει τρομοκρατική απειλή. Δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για την τροφοδότηση του οικονομικού πολέμου, την ενίσχυση των εργαλείων αστυνόμευσης και την προετοιμασία του εδάφους για την απολυταρχία από την σχηματοποίηση του εχθρού. Είτε μιλάμε για εξωτερική απειλή – μετανάστες (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έτοιμα να προβούν σε τρομοκρατικές πράξεις), είτε για εσωτερική απειλή με την μορφή της εγχώριας τρομοκρατίας, αυτή τη στιγμή, και οι δύο χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για να εκφοβίσουν τον κόσμο ώστε να πειθαρχεί.
Όπως γίνεται στις άλλες χώρες της ΕΕ, οι τρομοκρατικές επιθέσεις αποτελούν την δικαιολογία για την εισαγωγή νέων κανονισμών ασφάλειας οι οποίοι δίνουν στο κράτος μεγαλύτερη εξουσία και περιορίζουν αυτή των λαών. Οι Αρχές της Πολωνίας θέλουν επίσης να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να διασφαλίσουν τη δική τους θέση στο ευρωπαϊκό αντι-τρομοκρατικό άρμα. Μετά την εισαγωγή του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου στην Πολωνία, τα καθεστωτικά μέσα μετέδιδαν ρεπορτάζ με ψεύτικους συναγερμούς για βόμβες σε όλη τη χώρα. Και στη συνέχεια, ήρθε αυτό που περίμεναν. Τη νύχτα της 23ης (σημ Baktirio 23ης Μαΐου 2016) τρεις αναρχικοί συνελήφθησαν σε παρκινγκ αστυνομικού τμήματος στην προσπάθειά τους να πυρπολήσουν ένα αστυνομικό όχημα.
Για τις Αρχές και τα ΜΜΕ τους, η σύλληψη αυτή αποτέλεσε την πολυαναμενόμενη απόδειξη ότι πραγματικά υπάρχει τρομοκρατική απειλή στην Πολωνία! Τους τρεις συλληφθέντες, αφού τους ξυλοκόπησαν και τους υπέβαλλαν σε βασανιστήρια, τους πέταξαν για 4 μήνες, σε κελιά απομόνωσης που προορίζονται για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες.
Το μιντιακό θέατρο είχε ξεκινήσει και η εισαγωγή του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου παρουσιαζόταν στο κοινό ως δικαιολογημένη.
Η λέξη «τρομοκράτης» χρησιμοποιήθηκε από τα ΜΜΕ σε βαθμό γελοιότητας. Από τη στιγμή που η κατηγορία αυτή είναι τόσο ασαφής που δύο άτομα τα οποία χαρακτηρίζονται ως «τρομοκράτες» μπορεί να μην έχουν σχεδόν τίποτα κοινό, οι αρχές σύντομα αντελήφθησαν την χρησιμότητά της για την εξάλειψη ενδεχόμενων απειλών για την εξουσία τους.

Το Πολωνικό κράτος φυλάκισε τους Τρεις της Βαρσοβίας, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Πέρασε τρία νέα νομοσχέδια κατά της ελευθερίας αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό. Στη συνέχεια, οι τραμπούκοι του απέλασαν βίαια έναν φοιτητή που έκανε το διδακτορικό του κι ο οποίος αρνήθηκε να γίνει χαφιές τους – όλοι θυμόμαστε τον Ameer –αλλά ούτε αυτό έφτασε. Αισθάνονται την ανάγκη να συνεχίζουν να εκβιάζουν ακτιβιστές, να απελαύνουν αλλοδαπούς και να αντιμετωπίζουν ως εγκληματία όποιον αντιστέκεται.
Σας καλούμε σε δράσεις αλληλεγγύης τη μέρα αυτή
Σας καλούμε να έρθετε στην κοντινότερη πολωνική πρεσβεία και να δείξετε στη Δημοκρατία της Πολωνίας τι πιστεύετε γι’ αυτήν.
Φωτιά στις φυλακές, στα δικαστήρια και στα μαγαζάκια των μπάτσων!

Μετάφραση baktirio

Πηγή: 325.nostate.net