Θεσαλονίκη – Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε ατμ

Αναρχική Δράση-Μια συμβολή στον αγώνα για την καταστροφή της εργασίας

Στις 18 Μάη, η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει μια από τις μεγαλύτερες νίκες. Την εφαρμογή του 4ου μνημονίου,μέσα σε ένα καθεστώς πολιτικής αγκύλωσης των κοινωνικών αντιστάσεων.

Από την πλευρά μας έχουμε κάθε λόγο να συνεχίζουμε τον πόλεμο απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό τριών ATM στη Θεσσαλονίκη, ενός της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή των 40 εκκλησιών στις 13-5 ως μια πρώτη απάντηση στην προφυλάκιση του συντρόφου Δημήτρη Χαρίση καθώς και άλλων δύο της Alpha bank στην 25ης Μαρτίου 109 στις 18-5 ημέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου.

Το 4ο μνημόνιο δεν είναι η ταφόπλακα στην υπερχρεωμένη κοινωνία, όπως διαλαλούν για ακόμη μια φορά οι γραφικοί συνδικαλιστές και εργατοπατέρες. Είναι η λογική συνέχεια της αδηφάγου πολιτικής που εφαρμόζουν τα υπερεθνικά τραστ (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς χρηματοπιστωτικής ομηρίας.

Το μεγάλο διακύβευμα για τον κόσμο της επαναστατικής δράσης όμως δεν είναι άλλο παρά η εξελικτική πορεία των κινημάτων αντίστασης και αντικαθεστωτικής επίθεσης. Τα τελευταία 7 χρόνια, μέσα σε μια συνθήκη διαρκούς έκτακτης ανάγκης, οι κοινωνικές αντιστάσεις βυθίζονται στη δίνη της μνημονιακής υποτέλειας. Από τις συνεχείς συγκρούσεις και τη πολιορκία της Βουλής, στην ψήφο στον Συριζα και την εκτόνωση μέσα από το δημοψήφισμα, μέχρι τη ματαιοδοξία και την εκκωφαντική σιωπή σήμερα, από μια κοινωνία που αδυνατεί ή δεν θέλει να αντικρίσει την αλήθεια κατάματα.

Η εργασία ως κινητήριος δύναμη του καπιταλισμού.

Μέσα στον καπιταλισμό-αλλά και οποιοδήποτε άλλο σύστημα οικονομικής οργάνωσης της κοινωνίας, ορισμένο από τον κυρίαρχο διαχειριστή της- άρχουσα συνθήκη συντήρησης της κανονικότητας κατέχει η εργασία. Το άτομο αξιολογείται με κριτήριο την παραγωγικότητά του και την οικονομική αποδοτικότητα με βάση, όχι τις ανάγκες του ίδιου, αλλά αυτές του κυρίαρχου κεφαλαίου. Ακολούθως οι σχέσεις που συνάπτονται μέσα στον καπιταλισμό κρύβουν τη βρωμιά και τη δυσωδία του χρήματος. Από σχέσεις αλληλεγγύης μετατρέπονται σε στατιστικές συναλλαγές. Η εργασία είναι η κινητήριος δύναμη του καπιταλισμού που εγκλωβίζει το άτομο στον ατέρμων κύκλο της αναπαραγωγής του κεφαλαίου:υπερπαραγωγή-υπερκατανάλωση.

Κάθε επαναστατική στρατηγική που στοχεύει στην καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, δε μπορεί παρά να θέτει σε άμεση προτεραιότητα την άρνηση και κατάλυση στην πράξη, κάθε άρχουσας συστημικής λειτουργίας. Πόλεμος στο κεφάλαιο σημαίνει απαράβατα άρνηση της μισθωτής εργασίας, καταστροφή της εργασίας, απαλλοτρίωση του καπιταλιστικού πλούτου και διαχείριση του για τις επαναστατικές ανάγκες και διαδικασίες.

Στέλνουμε την εμπρηστική μας αλληλεγγύη στον σύντροφο Δημήτρη Χαρίση που συνελήφθη στις 10/5 κατά τη διάρκεια προσπάθειας απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών. Δύναμη και αλληλεγγύη σε όσους θέτουν ως άμεση προτεραιότητα την επαναστατική δράση και τις επιθετικές διαδικασίες. Ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει, αρκεί να φανταστούμε τις ζωές μας έξω από αυτόν.

Καμία σύμβαση μέσα στον κόσμο της εξουσίας.

Να μεταφέρουμε τον πόλεμο στις μητροπόλεις.

“Οι νύχτες μας ανήκουν…”

Οργάνωση Αναρχική Δράση

Πηγή: athens.indymedia.org