Αθήνα – Το κράτος εκκένωσε τον προσφυγικό καταυλισμό στο Ελληνικό

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 2/6, ισχυρές δυνάμεις των μπάτσων πραγματοποιήσαν εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού στο Ελληνικό. Ολόκληρη η περιοχή είχε προηγουμένως περιφερειακά αποκλειστεί απο ορδές, κάθε λογής, μπάτσου και κλούβες. Και μόνο η παρουσία τόσο ισχυρών κατασταλτικών δυνάμεων για να εκκενωθεί ο προσφυγικός καταυλισμός, που το ίδιο το κράτος είχε τσουβαλιάσει εξαθλιωμένους ανθρώπους εκεί το 2015 σε άθλιες συνθήκες, διαψεύδει τους ισχυρισμούς του υπουργείου μετανάστευσης περι συνέναισης των κατοίκων του.
Κατά την επιχείρηση των μπάτσων απομακρύνθηκε κάθε άνθρωπος που θα μπορούσε καταγράψει την “διαδικασία”, είτε αλληλέγγυ@ είτε δημοσιογράφος είτε μέλη μκο. Η “πίεση” που ασκήθηκε στ@ς μετανάστ@ς έφτασε τα όρια του μισανθρωπισμού, αφού την προηγούμενη μέρα (1/6) είχε σχεδόν διακοπεί η παροχή φαγητού στον καταυλισμό. Όσοι άνθρωποι εξέφρασαν την αντίρηση τους στην απομάκρυνση τους από το Ελληνικό προσήχθησαν για “εξακρίβωση στοιχείων”.
Η επίχειρηση εκκένωσης του Ελληνικού της ρατσιστικής απομόνωσης και μεταφοράς των μεταναστ@ από τον έναν άθλιο χώρο σε άλλους εκτός μητρόπολης (σύμφωνα με καθεστωτικά μέσα στην Θήβα  μεταφέρθηκαν 400 – 500 οικογένεις και στο Δερβένι και Οινόφυτα 150 άνδρες μετανάστες) έγινε την ημέρα που θα ξεκινούσαν απεργία πείνας οι μεταναστ@ ενάντια στην μεταφορά τους σε άλλες “δομές”, καθώς και μερικές μέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην κίνα για την ολοκλήρωση του ντήλ με τον κινέζικο υπερεθνικό οικονομίκο όμιλο Fosun International Ltd, κύριο επενδυτή στην μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε καταπιλαστικό πάρτυ κέρδους με την ταμπέλα του “πάρκου αναψυχής”.