Φασιστική επίθεση στο Χαϊδάρι

Αναδημοσίευση από Χαϊδάρι Δυτικά της πόλης

Ρατσιστική φασιστική επίθεση σε νεαρό στο Χαϊδάρι που λόγο της κατάστασης του ήταν αδύνατο να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Την Τρίτη 6 Ιουνίου και ώρα 20:15 μ.μ. στην Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, ένας άνδρας από παρακείμενο φούρνο της περιοχής, που είναι γνωστό ότι συχνάζουν φασίστες, επιτέθηκε σε άνδρα 30 περίπου ετών χτυπώντας τον με κλοτσιές στο στήθος.

Από ώρα ο νεαρός ήταν πεσμένος στην άκρη του δρόμου, πάνω στην άσφαλτο, και έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Δεν ήταν θύμα κάποιου τροχαίου και δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του αλλά προφανώς βρισκόταν σε σύγχυση ή σε δύσκολη ψυχική κατάσταση. Οι διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν από φόβο μήπως τον τραυματίσουν όταν ξαφνικά, χωρίς προφανή λόγο με την παρουσία της αστυνομίας, ένας άνδρας πετάχτηκε από το πεζοδρόμιο του απέναντι φούρνου και άρχισε να τον χτυπάει, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος. Ο νεαρός δεν αντέδρασε στα χτυπήματα. Η βάναυση και αναίτια αυτή επίθεση αποδοκιμάστηκε έντονα και σταμάτησε μόνο με την παρέμβαση των ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο εκείνη την ώρα.
Η αστυνομία όχι μόνο δεν παρενέβη αλλά φαίνονταν να έχει και φιλικές σχέσεις με τον δράστη.

Με την παρουσία των αστυνομικών το θύμα επιβιβάστηκε στο περιπολικό και πιθανόν να οδηγήθηκε σε κάποιο εφημερεύων νοσοκομείο της περιοχής.

Όσο για αυτόν που επιτέθηκε στον νεαρό, απολαμβάνει κάποιας ασυλίας;

Γιατί οι δύο αστυνομικοί πιθανών του Α.Τ. Χαϊδαρίου δεν εφάρμοσαν την νόμιμη διαδικασία για τον δράστη της επίθεσης;