Aθήνα – Αναρτήσεις πανό αλλήλεγγυης στην Ηριάννα

Αναρτήσεις πανό στην Αθήνα σε ένδειξη αλληλεγγύης στην έγκλειστη όμηρο του κράτους Ηριαννά. (Πηγή φωτογραφιών #antireport)

Η Ηριάννα (μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη) στα πλαίσια ποινικοποιήσης των σχέσεων κάθε φύσης με τον αναρχικό χώρο και το κυνήγι μαγισσών από την κυριαρχία, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης. Είχε προηγηθεί η σύλληψη της το 2013 για υποτιθέμενο “εύρημα” dna της σε γεμιστήρα όπλου στην πολυτεχνειούπολη, όπου αυτό ήταν και το μόνο “στοιχείο” που βασίστηκε η  καταδικαστική απόφαση της 1/6/17 . Ουσιαστικά η ενοχή της είναι η επαφή που διατηρούσε με άτομο που δικάστηκε το 2011 με την κατηγορία του μέλους της Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς όπου ωστόσο αθωώθηκε στην συνέχεια.

Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση που στηρίζεται στην κατασκευή “ενόχων” από δείγμα dna. Οπως η υπόθεση του αναρχικού Άρη Σειρηνίδη, ο οποίος μετά 2 χρόνια στα κελιά της δημοκρατίας με την κατηγορία της ένοπλης επίθεσης σε δοιμιρία των ματ το 2009 στηριγμένη σε “εύρημα” dna σε φαρμακευτική μάσκα, αθωώθηκε και αποφυλακίστηκε το 2011. ‘Οπως η υπόθεση του νυν αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Τάσου Θεοφίλου που κατηγορείται για την υπόθεση της ληστείας της Πάρου το 2012, με μοναδικό στοιχείο και εδώ το αμφίβολο “εύρημα” dna σε καπέλο.

Γράμμα από την Ηριάννα

Φωτογραφία από “Για την Ηριάννα”