Εκκένωση της Friedel54 στο Βερολίνο

Πρώτη ανακοίνωση εκκένωσης του στεκιού Friedel54

Μετά από πάνω από 13 χρόνια πολιτικής, πολιτιστικής και αντιεμπορευματικής δράσης στην γειτονιά του Βόρειου Νοικόλλν, θέλουν οι δικαστικοί επιμελητές να μπουν στις 29. Ιούνη στις εννιά το πρωί με βίαιο τρόπο στο ωραίο στέκι μας. Ενδεχόμενη αντίσταση θα καμφεί με την βοήθεια των μπάτσων, αναφέρεται στο γράμμα τους. Είναι ασαφές, αν υπολόγισαν ότι φέτος δε θα γίνει το φεστιβάλ fusion ή αν θέλουν να κάνουν πρόβα για την μεγάλη παρέλαση των μαλάκων του G20 στο Αμβούργο.

Να εκκενωθεί το G20! Η Friedel παραμένει!

Μέχρι σήμερα πιστεύουν οι φοροφυγάδες επενδύτες καρχαρίες της Pinehill S.a.r.l. ότι οικονομικά τούς συμφέρει να εκκενώσουν το στέκι Friedel54. Όσο οι κεφαλαιούχοι κρύβονται στην ανωνυμία και πίσω από κάθε είδους νομικά τεχνάσματα, οι πολιτικοί και οι μπάτσοι κι αυτή τη φορά βρωμίζουν τα χέρια τους. Προτιμούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση- φάντασμα από το Λουξεμβούργο, που συνειδητά μπλέχτηκε σε αυτή την αντιπαράθεση, αντί να διατηρήσουν τις δυνατές κοινωνικές δομές της γειτονιάς. Αυτό είναι μια συνειδητή πολιτική απόφαση!

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Τα σπίτια μάς ανήκουν! Κάθεμια εκκένωση είναι πολλή!

Για αυτό τις ερχόμενες εβδομάδες θα είμαστε ακόμα πιο μάχιμοι-ες και θα εντείνουμε την πίεση. Συζητούμε σε κάθε εκδήλωση, συντροφική κουζίνα, πορεία. Χαιρόμαστε με κάθε κίνηση και δράση συμπαράστασης! Ας κάνουμε την πόλη παιδική χαρά μας και ας είμαστε δημιουργικοί-ες. Από σήμερα κάθε μέρα είναι ημέρα δράσης! Για να μείνει το στέκι, για την αυτοοργανωμένη συνύπαρξη όλων, για κάθε βήμα προς μια πόλη από τα κάτω!

Για όποια προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν, δημιουργήσαμε μια δομή αντικαταστολής.

Για τις 29.06 καλούμε φυσικά σε μπλόκα και δράσεις! Μπροστά από το στέκι, στο δρόμο όπου θα περάσουν οι μπάτσοι και παντού, όπου δεν θα το περιμένουν. Να ταρακουνήσουμε την καθημερινότητα της πόλης! Να είμαστε απρόβλεπτοι-ες, οργισμένοι-ες, να νικήσουμε!

Εκδηλώσεις

Παρασκευή 23.06 στις 16:00: Συναυλίες για μια μαχητική γειτονιά στην Reuterplatz

Σάββατο 24.06 στις 20:30 : Πορεία ενάντια στην εκκένωση της Friedel54

Κυριακή 25.06. στις 13:00 : ´Οπως κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα έτσι και αυτή την Κυριακή θα γίνει το brunch και στις 14:00: Βόλτα στην γειτονιά του Neukölln, που μαστίζεται από το gentrification

Τρίτη 27.06 στις 20:30: Βιντεοπροβολή και συζήτηση για τους αγώνες των κατοίκων στο Βερολίνο

Τετάρτη 28.06 στις 20:30: Προβολή του ντοκιμαντές “Mietrebellen” και κουβέντα

Πέμπτη 29.06 στις 09:00 (Ως γνωστόν οι μπάτσοι έρχονται συχνά νωρίτερα…) Να σταματήσουμε ενωμένοι-ες και αλληλέγγυοι-ες την εκκένωση!

Όποιος-α χρειάζεται ή μπορεί να προσφέρει φιλοξενία αυτές τις μέρες, μπορεί να στείλει μέιλ στο : f54_reisebuero@riseup.net

Αγωνιζόμαστε. Παραμένουμε. Νικάμε.

Συνεχίζουμε για περισσότερους-ες επαναστατικούς-ές γείτονες-νισσες, αλληλέγγυες γειτονιές και μια πολή από τα κάτω!

https://friedel54.noblogs.org/

Πηγή: athens.indymedia.org