Ενημέρωση από την ανοικτή παρέμβαση έξω από την Πέτρου Ράλλη στις 23/6

   

Tην Παρασκευή 23/6 πραγματοποιήθηκε καλεσμένη συγκέντρωση από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων και Ατόμων Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης στην Διεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη. Περίπου 200 άτομα για πάνω από μιάμιση ώρα φωνάξαμε συνθήματα αλληλεγγύης στους/στις μετανάστες/στριες και ενάντια στην μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους, πετάξαμε τρικάκια και μοιράσαμε κείμενα στους διερχόμενους οδηγούς.

Στην παρουσία και τις φωνές μας ανταποκρίθηκαν οι έγκλειστοι/ες μετανάστες/στριες φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας αντικείμενα από τα παράθυρα τους. Η λέξη ελευθερία αντήχησε σε πολλές γλώσσες μέσα από τα κελιά και απαντήθηκε με συνθήματα αλληλεγγύης και μια προσπάθεια επικοινωνίας. Στην συνέχεια κινηθήκαμε συντεταγμένα με μορφή διαδήλωσης πάνω στην Πέτρου Ράλλη όπου και διαλυθήκαμε. Οι φωνές των έγκλειστων μεταναστών/στριών χωρίς χαρτιά θα ακουστούν. Στους αγώνες τους θα είμαστε δίπλα.

Να διευρύνουμε τις κινήσεις αλληλεγγύης, το χτίσιμο ισότιμων και αδιαμεσολάβητων σχέσεων, τη διασύνδεση των αγώνων των από τα κάτω. Να προκαλέσουμε ρωγμές στην κανονικότητα της παραίτησης, του φόβου, των διαχωρισμών Να δημιουργήσουμε εστίες αγώνα , μέχρι το γκρέμισμα όλων των κέντρων κράτησης και όλων των φυλακών, κόντρα στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Για έναν κόσμο χωρίς εξουσίες και εκμετάλλευση, σύνορα και φράχτες, καταπιεστές και καταπιεσμένους

Αναδημοσίευση από ssaekk.espivblogs.net