Τορίνο, Ιταλία – Ενημέρωση σχετικά με τις συλλήψεις της 1ης Μαΐου και επιστολή του Francisco Esteban Tosina

Τορίνο, Ιταλία – Ενημέρωση σχετικά με τις συλλήψεις της 1ης Μαΐου και επιστολή του Fran [Francisco Esteban Tosina], ενός από τους συλληφθέντες συντρόφους

Macerie

Από τη μονάδα Νέες Αφίξεις στο μπλοκ Β της φυλακής Le Vallette, ο Φραν έστειλε επιστολή για να μας ενημερώσει ότι αυτός και ένας άλλος σύντροφος παρέμειναν σε απεργία πείνας για 24 ώρες, από το Σάββατο 27 Μαΐου έως την Κυριακή 28 Μαΐου, ενάντια στις συνθήκες φυλάκισης της μονάδας, σε αλληλεγγύη με άλλους επαναστάτες κρατούμενους και σε ανταπόκριση στο κάλεσμα «Για έναν επικίνδυνο Ιούνιο».

Σε άλλη επιστολή, ο Fran λέει ότι θα ξεκινήσει μια άλλη απεργία πείνας, αυτή τη φορά για 7 ημέρες, από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, ενάντια στις συνθήκες φυλακών στις Νέες Αφίξεις. [Σε μια ενημέρωση που δόθηκε από τους δικηγόρους στις 3 Ιουνίου, μάθαμε ότι ο Fran μετακόμισε από τη μονάδα Νέες Αφίξεις μια ημέρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας του και επομένως σταμάτησε την απεργία πείνας.]

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η δίκη για τα γεγονότα που οδήγησαν στις συλλήψεις της 3ης Μαΐου θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου χωρίς προανακριτική ακρόαση.

Εδώ είναι η επιστολή του Fran για την 24ωρη απεργία πείνας:

«Γεια σε όλους,

Είμαι στο μπλοκ Β της μονάδας Νέες Αφίξεις της φυλακής Le Vallette στο Τορίνο.

Σε αυτή τη μονάδα μπορεί να πάει κάποιος στο γυμναστήριο το πρωί δύο ημέρες την εβδομάδα, να παρακολουθήσει μια ταινία μία φορά την εβδομάδα και να ασχοληθεί με τέχνες ή μουσικές δραστηριότητες μία φορά την εβδομάδα το απόγευμα. Υπάρχουν επίσης ιταλικά μαθήματα ταυτόχρονα με τη γυμναστική, την τέχνη ή τις μουσικές δραστηριότητες. Συνήθως όλοι θέλουν να πάνε σε αυτά επειδή παίρνουν 30 λεπτά περισσότερο έξω από τα κελιά, από αυτά που μπορούν να έχουν από τον προαυλισμό.

Είμαστε κλειδωμένοι 22 ώρες την ημέρα, ενώ οι άλλες 2 είναι για την αυλή γυμναστικής. Καμία κοινωνικότητα, με άλλους κρατούμενους μιλάμε μόνο μέσα από τις μπάρες ή όταν πηγαίνουμε στο ντους. Σχεδόν όλα τα στρώματα είναι μουχλιασμένα, απειλούμαστε και εκβιαζόμαστε συνεχώς από τους φρουρούς και έχουμε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τη φυλακή και τα δικαιώματά μας. Για να μάθουμε κάτι, οι πληροφορίες μεταφέρονται από κρατούμενο σε κρατούμενο ή κάποιος θα πρέπει να περιμένει τους γαμημένους να είναι σε καλή διάθεση . Είναι μια προβλεπόμενη τιμωρία να αναγκαζόμαστε να ακούμε τις ατέλειωτες εξευτελιστικές απαντήσεις τους.

Ακολουθώντας το κάλεσμα για σπάσιμο της απομόνωσης, την απεργία πείνας στην Παλαιστίνη και το κάλεσμα για «Ένα επικίνδυνο Ιούνιο», αποφάσισα να προχωρήσω σε απεργία πείνας για 24 ώρες. Από το Σάββατο 27 Μαΐου, και από την ώρα που σβήνουν τα φώτα στη μονάδα έως την Κυριακή 28 την ίδια ώρα, περίπου στις 21:00. Το κάνω όχι μόνο για να πω τι είναι η μονάδα των Νέων Αφίξεων, δηλαδή η προβλεπόμενη τιμωρία κράτησης, όχι μόνο για να χαιρετίσω τους αντάρτες, τους επαναστάτες και αυτούς που αγωνίζονται για την ολική απελευθέρωση, όλους τους κρατουμένους που δεν υποκύπτουν και όλους όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με περιοριστικά μέτρα όπως οι σύντροφοι της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης ενωμένοι, αλλά και για να δώσω δύναμη και αποφασιστικότητα στους συντρόφους που έκαναν το κάλεσμα “Για έναν επικίνδυνο Ιούνιο”.

Ενώ οι ηγέτες των κρατών της G7 και οι σκατάδες όμοιοι τους θα τρώνε χαβιάρι και αστακούς στην Ιταλία, εγώ και ένας κρατούμενος δεν θα τρώμε. Θεωρούμε περιττό να ενημερώσουμε τη διοίκηση σχετικά με την επιλογή μας, διότι δεν θα πάρουμε τίποτα από αυτούς, δεδομένης της πολιτικής των τιμωριτικών πρακτικών των Νέων Αφίξεων. Σε αυτή τη διαμαρτυρία, παρόλο τον συμβολισμό της, είναι σημαντικό η επικοινωνία να είναι ακριβής και οι σχέσεις συνενοχής να είναι σφυρηλατημένες, γι ‘αυτό και δεν θα είμαι μόνος μέσα ή έξω.

Έκανα αυτή την επιλογή, έστω και λίγο καθυστερημένα και χωρίς συντονισμό με τους άλλους έγκλειστους συντρόφους στο Le Vallette λόγω του χρόνου που απαιτείται για την επικοινωνία μέσω ταχυδρομείου, επειδή θεωρώ ότι είναι σωστό να στηρίξω την επιλογή συντρόφων, με τους οποίους συμφωνώ σε πολλά σημεία, αλλά  και για να μιλήσουμε για τα σκατά που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε εδώ μέσα! Αφού διάβασα το κάλεσμα του Alfredo “Ας σπάσουμε την απομόνωση” σχετικά με την απεργία πείνας και έμαθα για την απεργία πείνας των παλαιστινίων κρατουμένων και το κάλεσμα για τον Ιούνιο, πήρα αυτή την απόφαση.

Και άλλοι σύντροφοι της μονάδας συμφώνησαν, ιδίως για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απομόνωση που βιώνουμε και επειδή μας αρνούνται την κοινωνικότητα. Αποφασίσαμε για την Κυριακή επειδή οι απειλές και οι εκβιασμοί είναι πιο συχνοί αυτή τη μέρα όπου πρέπει να γυρνάμε συνέχεια εδώ και εκεί για να εξασφαλίσουμε μερικά λεπτά επιπλέον έξω από το κελί, μετά το ντους και την γυμναστική και ακούγοντας επαναλαμβανόμενα να ζητούνται λίγος χρόνος ακόμα για να μιλήσει κάποιος σε γειτονικό του κρατούμενο.  Νομίζουν ότι μπορούν να μας κρατήσουν ήσυχους δίνοντάς μας λίγα κέικ. Έπειτα υπάρχουν και άλλοι λόγοι, για παράδειγμα στην περίπτωσή μου, καθώς δεν μιλάω με τους φρουρούς, ήταν δύσκολο να κατανοήσω τον τρόπο λειτουργίας της φυλακής χάνοντας μερικές φορές κάποια οφέλη. Άλλοι βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από μένα. Εγώ έχω τα πάντα στο κελί, άλλοι έχουν πολύ λιγότερα ή βρίσκονται σε κενά κελιά.

Αυτή την Κυριακή δεν θα τρώμε, δεν θα παίρνουμε κανένα από τα τρόφιμά τους, ούτε κέικ ούτε κουνέλι. Μπορούν να κρατήσουν τα γαμημένα γλυκά τους. Η κατάσταση βάζει όσους εργάζονται στη μονάδα, των οποίων τα κελιά είναι ανοιχτά όλη την ημέρα, στον το ρόλο των γαμημένων σε μια πραγματική ζούγκλα δυνάμεων, μέρα με τη μέρα.

Μαζί με τον σύντροφο της μονάδας που θα μπει μαζί μου με απεργία πείνας, αποφασίσαμε να βάλουμε ένα σημείωμα για την απεργία πείνας έξω από την θωρακισμένη πόρτα, ώστε να μπορούν να διαβαστούν από όλους τους γαμιόληδες.  Όταν περάσει το καροτσάκι τροφίμων θα κλείσω την πόρτα και θα ενημερώσω τον εργάτη τροφίμων.

Εάν υπήρχε περισσότερη πολιτική συνειδητοποίηση, θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε κοινωνικότητα ή να κρατήσουμε ανοιχτά τα κελιά, όπως συνέβη μετά τους αγώνες του 2008, όταν κατάφεραν να γευματίσουν και τις Κυριακές.

Σε όλους εκείνους που πίστεψαν και αγωνίστηκαν, σε όλους εκείνους που πιστεύουν και αγωνίζονται, σε όλους εκείνους που θα πιστέψουν και θα αγωνιστούν, για πλήρη απελευθέρωση. Για την αναρχία.  Επαναστατικοί χαιρετισμοί.

Anonima Toxina 26 Μαΐου 2017

Macerie @ 2 Ιουνίου 2017»

 

Πηγή: actforfree.nostate.net

Μετάφραση baktirio