Ένας αναρχικός οδηγός για την σύνοδο των G20 στο Αμβούργο

 

Τον Ιούλιο, οι ηγέτες των είκοσι ισχυρότερων εθνών στον κόσμο – η G20 – θα συναντηθούν στο Αμβούργο για να συντονίσουν τη διατήρηση του καπιταλισμού και της κρατικής εξουσίας σε βάρος του φυσικού κόσμου της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας της ανθρωπότητας στο σύνολό της. Αναρχικοί και άλλοι εχθροί της τυραννίας θα είμαστε και στο Αμβούργο, για να προβάλλουμε ανθεκτική αντίσταση και να πάρουμε τον έλεγχο των ζωών μας ξανά στα χέρια μας. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, ετοιμάσαμε μια επισκόπηση των δράσεων που σχεδιάζονται στο Αμβούργο και διάφορες πηγές σχετικά με τις κινητοποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες συνόδους κορυφής των G8 και G20. Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα θα δημοσιεύσουμε αναδρομικές αναφορές σχετικά με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σκωτία και τη Γερμανία κατά των συνόδων κορυφής των G8 του 2005 και του 2007.

Δέστε το Αμβούργο όσο είναι ακόμη όρθιο

Ιστορικά, οι αναρχικοί χρησιμοποίησαμε τις συνόδους κορυφής του WTO, του ΔΝΤ, των G8 και των G20 ως ευκαιρίες για να εκδήλωσουμε την αντίθεσή μας στις ιεραρχικές γραφειοκρατίες που κυβερνούν τον κόσμο μας, ελπίζοντας να εμπνεύσουμε μια μεγαλύτερη αντίσταση. Είτε πρόκειται για G7, G8, G20 ή G1000, οποιοδήποτε σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στους αρχηγούς κρατών και τους υπηρέτες τους να αποφασίσουν για τη μοίρα των δισεκατομμυρίων είναι ουσιαστικά κλειστή και καταναγκαστική. Είμαστε αντιμέτωποι με τις συνόδους κορυφής της G20, διότι πιστεύουμε ότι μόνο οι οριζόντιες πρωτοβάθμιες πρωτοβουλίες μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η χρηματοπιστωτική κρίση, το κλίμα, η εθνική βία και η κρατική καταστολή είναι οι συνέπειες των αγορών και των κυβερνήσεων που συγκεντρώνουν την εξουσία στα χέρια των λίγων και αδίστακτων . Όταν όλοι αναγκάζονται να ανταγωνίζονται για πόρους και εξουσία, αντί να είναι ελεύθεροι να αναπτύξουν τρόπους ζωής με βάση την κοινή χρήση και την ειρηνική συνύπαρξη, κανείς δεν κερδίζει, ούτε καν οι 20 ισχυρότεροι άνθρωποι στη γη.

Η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να πραγματοποιήσει τη διάσκεψη κορυφής του 2017 των G20 σε ένα φημοσμένο επαναστατικό τμήμα του Αμβούργου, της περιοχής του St. Pauli / Karoviertel / Sternschanze. Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε αυτή την απόφαση, εκτός και αν αποτελεί μια περαιτέρω απόδειξη ότι σήμερα, κανείς σε καμία θέση στο πολιτικό φάσμα δεν έχει ιδέα τι να κάνει με τις συγκρούσεις της εποχής μας, εκτός από το να συνεχίσει τυφλά να τις κλιμακώνει. Αυτή η εκδήλωση θα θέσει εθνικιστές αυταρχικούς, όπως το Τράμπ, ο Ερντογάν και ο Πούτιν, μαζί με νεοφιλελεύθερους όπως η Μέρκελ και ο Μακρόν ενάντια στην ανθρωπότητα.

Οι προηγούμενες συνόδοι κορυφής των G20 φαίνεται να έμπνευσαν συγκρουσιακές μορφές αντίστασης αλλά και φοβερή βία από το κράτος – για παράδειγμα, στη σύνοδο κορυφής της G8 στη Γένοβα το 2001, κατά την οποία η αστυνομία δολοφόνησε τον Carlo Giuliani και προκάλεσε μόνιμους τραυματισμούς σε πολλούς άλλους. Έτσι όπως εξελίσονται τα πράγματα,το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι η αντίσταση και η καταστολή να κλιμακωθούν στο Αμβούργο. Ήδη, το σαμποτάζ των σιδηροδρόμων έχει προκαλέσει τεράστιες καθυστερήσεις στη γερμανία, συμφωνα με εκτίμηση σε δημοσίευση στο γερμανικό idnymedia. Συμβουλευτείτε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τις αστυνομικές τακτικές στη γερμανία και πώς να τις αντιμετωπίσετε.

Καλώς ήρθατε στην κόλαση – Αμβούργο 2017

 

Αμβούργο 2017: Πρόγραμα δράσεων

 

2 Ιουλίου: “Κύμα διαμαρτυρίας”

Η φιλελεύθερη διαδήλωση στην οποία συμμετέχουν η Greenpeace, η Oxfam και άλλες ΜΚΟ γίνεται μέρες πριν τη σύνοδο κορυφής, τονίζοντας την επιθυμία των διοργανωτών να αποφύγουν οποιαδήποτε πραγματική σύγκρουση με τις αρχές (και με οποιονδήποτε άλλο). Λαμβάνοντας υπόψη ότι απλώς απαιτούν από την G20 να κάνει τον καπιταλισμό «δίκαιο» και «βιώσιμο», να «καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή» και «να ενισχύσει τα κοινοβούλια», δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν σχεδιάζουν να κάνουν τίποτα που θα μπορούσε να δώσει δύναμη σε αυτά τα αποδυναμωμένα αιτήματα. Σήμερα, η φιλελεύθερη μετριοπάθεια είναι λιγότερο ρεαλιστική από το πιο μεγαλεπήβολο αναρχικό πρόγραμμα: δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι ο καπιταλισμός θα μπορούσε να καταρρεύσει και να καεί, αλλά κανείς δεν έχει ιδέα πώς θα επαναφέρει την κοινωνική δημοκρατία.

5 Ιουλίου: Θέατρο δρόμου

Η ομάδα Allesallen ανακοινώνει ένα είδος μικρού θεατρικού έργου στο δρόμο υπό τον τίτλο “1000 Forms” τον οποίο θα ακολουθήσει κάποιο είδος χορού.

5-6 Ιουλίου: Σύνοδος παγκόσμιας αλληλεγγύης

Η Vandana Shiva και άλλοι σας προσκαλούν σε μια σειρά συζητήσεων και σεμιναρίων, στα οποία «επιστήμονες, ακτιβιστές και πολιτικοί» θα προτείνουν τις δικές τους εναλλακτικές λύσεις στην τρέχουσα συνθήκη. Αν άλλαζε και ό κόσμος τότε θα είχε ουσία η συζήτηση!

6 Ιουλίου “Καλώς ήρθατε στην κόλαση”

Αυτή είναι μια ανοιχτή έκκληση για μια τεράστια επίδειξη μαύρου μπλοκ που απορρίπτει τον καπιταλισμό και το κράτος στο σύνολό του.

7 Ιουλίου: Απεργία του Αμβούργου

Πρόσκληση στους μαθητές να μην πάνε στο σχολείο και τα πανεπιστήμια τους και να ενωθούν με άλλους στο κλείσιμο του λιμανιού, για την παρεμπόδιση της συνόδου κορυφής της G8 και στην ανάκτηση της “κόκκινης ζώνης” στο κέντρο της πόλης.

8 Ιουλίου: Μεγάλη πορεία: “Αλληλεγγύη χωρίς Σύνορα”

Μαζική διαδήλωση, συμπεριλαμβανομένου ενός μαύρου μπλοκ και ενός κουρδικού μπλοκ, διοργανώνεται από το αριστερό κόμμα Die Linke και άλλους.

 

Μερικές καμπάνιες και καλέσματα για δράσεις

NoG20 2017: Η πιο ολοκληρωμένη επισκόπηση των γεγονότων.

Climate Campaign NoG20: Οι ακτιβιστές ήδη πραγματοποίησαν έναν αποτελεσματικό αποκλεισμό του λιμανιού στο Αμβούργο.

Shutdown Αμβούργο: Η προσπάθεια της ελευθεριακής κομμουνιστικής ομάδας ums Ganze! και του Beyond Europe.

Αναρχική έκκληση κατά της συνόδου κορυφής του G20 στο Αμβούργο:

Μια ρητή αναρχική έκκληση για δράση στα αγγλικά. “Τον Ιούλιο του 2017 θέλουμε να καταστρέψουμε τον νόμο της πατριαρχίας πάνω στις γυναίκες, την κυριαρχία των κρατών πέρα από τα σύνορά τους και τα αστικά κέντρα, τον κανόνα της εντατικής δουλειάς στην εποχή μας, τον κανόνα του χρήματος πάνω στην κοινωνική μας συμπεριφορά, την κυριαρχία των αγαθών πάνω στις ζωες μας, τον κανόνα των μπάτσων πάνω μας, τον φόβο της καταπίεσης στο μυαλό μας ».

Queer εναντίον της G20

G20 Entern:
Mια μεγάλη λενινιστική κομμουνιστική ομάδα, η οποία εντούτοις περιλαμβάνει αναρχικά πανό στο βίντεο τους, με το περιέργο αποτέλεσμα το βίντεο αυτό να διαδοθεί από μια βρετανική αναρχική ομάδα, SubMedia.

Αντικαπιταλιστικό στρατόπεδο:
Όταν γράφονταν αυτό το άρθρο, ο αντικαπιταλιστικός καταυλισμός δεν είχε ακόμη εξασφαλίσει ένα χώρο για να τους φιλοξενούμενους διαδηλωτές να κοιμηθούν, σε αντίθεση με τον πιο φιλελεύθερο.

Από τη Ροζάβα στο Αμβούργο: Πολεμήστε την G20

https://www.youtube.com/watch?v=WGUebTKjlYU

 

Αντίσταση κατά της G8 και της G20: προηγούμενες αναφορές

Για περίπου δύο δεκαετίες το CrimethInc έχει δημοσιεύσει από πρώτο χέρι απολογισμούς και αναλύσεις για διαδηλώσεις και δράσεις ανυπακοής σε Συνόδους Κορυφής συμπεριλαμβανομένων και των G8 & G20. Αυτές οι ιστορίες στρατηγικής, θάρρους και περιπέτειας αξίζει να περάσουν από την τωρινή γενιά στις επόμενες.

 

2003 – G8 στο Evian, Γαλλία

Άσε Με ν’ Ανάψω το Τσιγάρο μου από το Φλεγόμενο Μπλόκο: Ένας Απολογισμός Αυτόπτη Μάρτυρα των Αντι-G8 Διαδηλώσεων και της Αναρχίας στις Άλπεις.

 

2005 – G8 στη Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Φέρνοντας την G8 στη Σκωτία, τον Ιούλιο του 2005: Μία Αναδρομή

 

2009 – G20 στο Pittsburgh, ΗΠΑ

Γιατί και πώς να Αντιταχθείς στη G20 στο Pittsburgh

Έκτακτη Ενημέρωση από τις Διαδηλώσεις ενάντια στη G20 στο Pittsburgh

Κρατική Καταστολή στις Διαδηλώσεις ενάντια στη G20 στο Pittsburgh

Κινητοποιήσεις στο Pittsburgh για τη G20: Προκαταρκτική Αξιολόγηση

 

2010 – G20 στο Τορόντο, Καναδάς

Κλειστές Πόρτες  = Σπασμένα Παράθυρα

Τορόντο G20: Αναφορά από Αυτόπτη Μάρτυρα

Προηγούμενα Γεγονότα: Συγκρούσεις στο Αμβούργο στις 21 Δεκεμβρίου, 2013

Σκηνή από το Αμβούργο, στις 21 Δεκεμβρίου, 2013

 

Πηγή: crimethinc.com

Mετάφραση baktirio