Μετάφραση στα ελληνικά των αφισών καλέσματος ενάντια στην g20 στο Άμβουργο

Το baktirio μετάφρασε την αφίσα του διεθνούς καλέσματος ενάντια στην G20 που θα γίνει στο Αμβούργο στις 6-7-8 Ιουλίου, όπου αυτές τις μέρες θα πραγματοποιηθούν αντικρατικές και αντικαπιταλιστικές δράσεις. Συγκεκριμένα:

6/7 Αντικαπιταλιστική διαδήλωση

7/7 Μπλόκα και δράσεις στο λιμάνι

8/7 Μαζική διαδήλωση

Η προτότυπη αφίσα και το κάλεσμα στα αγγλικά : https://g20tohell.blackblogs.org/

 

To κείμενο του καλέσματος (πηγή athens.indymedia.org)

Όταν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 20 πιο ισχυρών χωρών του κόσμου φτάσουν στις 6 Ιουλίου και ο καθεστωτικός κόσμος των μέσων ενημέρωσης περιμένει νέα από τη ζώνη κρίσης γύρω από τους εκθεσιακούς χώρους του Αμβούργου, θα είμαστε ήδη στους δρόμους. 

Κινητοποιούμαστε διεθνώς για να μετατρέψουμε το Αμβούργο σε ένα χώρο και ένα θαυμαστικό αντίστασης ενάντια των παλαιών και νέων αρχών του καπιταλισμού. 

Μια διαδήλωση στην παραμονή της συνόδου κορυφής της G20 που θα εκφράσει τη διαμαρτυρία και την αντίσταση, την ριζοσπαστική κριτική και πρακτική ενάντια στην πατριαρχική και την καπιταλιστική κατάσταση. Αντιστεκόμαστε στις δεξιώσεις των λόγων υποδοχής  και στις συνομιλίες κατά τις ημέρες που θα ακολουθήσουν. 

Η G20 δημιουργεί μια προσωρινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την πολιτική μεροληψία του συμβολίζει τα πάντα που παλεύουμε ενάντια τους. Η αστυνομία και ο στρατός θα βρίσκονται στις στέγες του Αμβούργου κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, και θα διαιωνίζουν τα καπιταλιστικά καθεστώτα σε όλο τον κόσμο. Τα Νέο-φιλελεύθερα και προστατευτικά καπιταλιστικά μοντέλα αποτελούν και τα δύο εξίσου μέρος της παγκόσμιας εκμετάλλευσης, αποκλεισμού και εξαθλίωσης. 

Το αν αυτή η κυνική βία θα είναι προφανείς ή θα επικαλύπτεται από τις μεγάλες δεξιώσεις και όμορφες εικόνες είναι επίσης σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του Αμβούργου. Είμαστε αντίθετοι στην σύνοδο, καθώς και σε οποιαδήποτε προσπάθεια να συμπεριλάβει την πολιτική κριτική και αντίσταση ως μέρος της ενορχήστρωσης της συνόδου κορυφής ως δημοκρατικός θεσμός. 

Το να θεωρούνται ότι  Σύνοδοι κορυφής, όπως η G20 και ιδρύματα όπως το ΔΝΤ, ο ΠΟΕ και η Παγκόσμια Τράπεζα είναι ιδρύματα για την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές του κλίματος είναι ένα από τα μεγάλα ψέματα και  αυταπάτες της εξουσίας-που μπορεί να υπάρχει. 

Όταν τα κομμάτια της παγκόσμιας πολιτικής τα μαζέψουν μετά τη σύνοδο κορυφής στις 9 Ιουλίου, ο καπιταλισμός και η εκμετάλλευση θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Στο τέλος της ημέρας, θα υπάρξουν τελικές δηλώσεις και για  την επιτυχία προσανατολισμένες περιλήψεις των  συναρθροισμένων φορέων πολιτικών και δημόσιων. Οι κρίσεις και οι πόλεμοι είναι μέρος του καπιταλιστικού συστήματος, ομοίως οι διαμαρτυρίες και τα σκάνδαλα είναι μέρος της ενορχήστρωσης της συνόδου κορυφής. Είναι στο χέρι μας να ανοίξει μια νέα σελίδα και νέες προοπτικές αντίστασης.

Ο φαινομενικά μη αμφισβητούμενος θρίαμβος του καπιταλισμού έχει αφήσει πίσω ένα ίχνος της καταστροφής. Ο πόλεμος είναι διαδεδομένος όχι μόνο ως πολεμική σύγκρουση, αλλά και στο μυαλό όλο και περισσότερων ανθρώπων. Ένας ρατσιστικός όχλος κινητοποιείτε στη Γερμανία, σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Φυλετικές και εθνικιστικές ιδέες έχουν γίνει και πάλι αποδεκτές. Μεταξύ άλλων, δεξιοί λαϊκιστές και φασίστες έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν μια στροφή του λόγου της κοινωνίας προς τα δεξιά. 

Ισχυρά κράτη και κλειστά σύνορα εγκαλούνται όλο και πιο δυναμικά. Πόλεμοι μεσολάβησης για σφαίρες επιρροών και συμφερόντων – αντικείμενα και εργαλεία της παγκόσμιας τάξης που δημιουργήθηκε στον αιώνα πριν από τον τελευταίο και εκείνον  πριν από αυτόν – φαίνεται περισσότερο από ποτέ να είναι νόμιμο μέσο για την επίτευξη πολιτικών στόχων. Ζούμε σε μια εποχή της ανόδου του εθνικισμού και του μίσους απέναντι στις μειονότητες. Πογκρόμ ενάντια σε πρόσφυγες και άλλες πληθυσμιακές ομάδες πέρα ​​από την πλειοψηφία, επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους,  trans * , καθώς και η σημασία του φανατισμού οποιουδήποτε πειθούς αυξάνονται δραματικά. 

Η μετανάστευση και οι πτήσεις θα είναι κομβικά σημεία της συνόδου κορυφής και των διαδηλώσεων. Δεν είναι η ελευθερία κινήσεων για όλους, ούτε καν οι ασφαλή διάδρομοι πτήσης για την πρόληψη των μαζικών θανάτων στη Μεσόγειο, που θα καθοριστούν. Αντίθετα, τα σύνορα και η ροή των αγαθών είναι που προστατεύονται. Ο κυνισμός και απίθανες συμφωνίες επικρατούν, ενώ η σύνοδος κορυφής παίρνει την πορεία της. 

Η λογική της καπιταλιστικής αξίας υποτίθεται ότι επεκτείνεται στις τελευταίες γωνίες στις μητροπόλεις όσο και στις περιφερειακές αγροτικές περιοχές. Ωστόσο, το παγκόσμιο επίπεδο καπιταλιστικής διείσδυσης  επίσης συνδέει το έδαφος της αντίστασης. Για παράδειγμα, η αντίσταση ενάντια στα έργα εξόρυξης στην Κολομβία συνδέεται με τους αστικούς-πολιτικούς αγώνες εναντίον του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα Moorburg στο λιμάνι του Αμβούργου που χρησιμοποιεί Κολομβιανό άνθρακα ως πηγή. 

Η ερήμωση και η μετανάστευση λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη συνδέονται άμεσα με την πάλη για το δικαίωμα διαμονής. Οι συνδέσεις των καπιταλιστικών συμφερόντων εκμετάλλευσης μπορούν να διαδηλωθούν, κριτικαριστούν και αντιμετωπιστούν πολιτικά. Η αντίσταση στους  G20 υποτίθεται ότι θα επικεντρωθεί σε αυτές τις αλληλεξαρτήσεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και στην ανάπτυξη των αμοιβαίων σχέσεων και ανθεκτικών πρακτικών. 

Διαφορετική και απρόβλεπτα μαζική αντίσταση θα διαταράξει την ομαλή διαδικασία της απόδοσης της συνόδου κορυφής. 
Πολλοί άνθρωποι θα σταθούν εναντίον αυτής της στάσης της εξουσίας – πολιτικά και πρακτικά. Σε αντίθεση με την αστική αντιπολίτευση, δεν πρόκειται να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να διατηρηθεί το καπιταλιστικό σύστημα ζωντανό. Θα αντιταχθούν στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τον αποκλεισμό με συλλογικότητα και αλληλεγγύη.

Οργανώστε τον εαυτό σας, να είναι δημιουργικοί και να συμβάλει κραυγαλέα, θυμωμένα και δυναμικά στη διεθνή αντικαπιταλιστική διαδήλωση στις 6 Ιουλίου. Αφήστε αυτή την διαδήλωση να είναι μια πρώτη έκφραση της αντίστασης μας και του ασυμφιλίωτου ανταγωνισμού μας προς τις επικρατούσες συνθήκες και το θέαμα της συνόδου κορυφής. Με κοινωνική επανάσταση! 

Θα ξεκινήσουμε στις 6 Ιουλίου στις 16:00 με μια μεγάλη εναρκτήρια συνεδρίαση. Πολιτιστικές, μουσικές και πολιτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν. Από τις 7 μ.μ., η διαδήλωση θα πλησιάζει την κόκκινη ζώνη και η τελική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε απόσταση αναπνοής από τη θέση της συνόδου κορυφής στους εκθεσιακούς χώρους.

Μην αφήνετε τον καπιταλισμό να σας καταβάλει – η αντίσταση είναι ζωντανή!

Αυτόνομη και αντι-καπιταλιστική συμμαχία «G20 – Καλώς ήρθατε στην κόλαση!»

Πέμπτη 6 του Ιούλη 2017 
16:00, St. Pauli Fischmarkt, Αμβούργο

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZjPEwIMx0E4