Αμβούργο Νο G20 – Ενημέρωση σχετικά με τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις ενάντια στην δημιουργία camp διαδηλωτών

Αμβούργο Νο G20: Η μαχη για το δικαίωμα στην κατασκήνωση
 

Μια διαρκή και έντονη μάχη  λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στο Αμβούργο, καθώς πλησιάζουν οι ημέρες της συνάντησης των Νο G20 . Το γερμανικό κράτος έχει εξαπολήσει ένα κύμα καταστολής  στοχεύοντας κύρια να αποτέψει την δημιουργία κατασκηνώσεων συνάντησης και διαμονής για τους ακτιβιστές που θα συγκεντρωθούν στην πόλη.

Η μάχη για το δικαίωμα στην συνγκέντρωση και την κατασκήνωση.

Παρόλη την έγκαιρη και καθόλα νόμιμη αίτηση των διοργανώτριων συλλογικοτήτων ενάντια στην συνάντηση των G20, για την παραχώρηση δημοσιων χώρων για την διευκόλινση της διαμονής των διαδηλωτών,  το Γερμανικό κράτος, εχει επιστρατεύσει όλους τους τομείς επιβολής και καταστολής για να δυσχεράνει  και εν τέλει να αποτρέψει την  οργανωμένη συγκέντρωση – κατασκήνωση.

Με αστυνομικές αποφάσεις που απαγορεύουν την  κατασκήνωση, με δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν τις αστυνομικές απαγορεύσεις αλλα που μεταθέτουν την ευθύνη στα τοπικά δημαρχεία,  με προληπτικές  καταλήψεις των δημόσιων πάρκων από τους μπάτσους και  βίαιες εκκενώσεις  πλατειών και προσωρινών κατασκηνώσεων διαμαρτυρίας μπροστά σε δημοτικά κτήρια, με μπλοκαρίσματα  εισόδου αυτοκινητοπομπών στην πόλη,  το κράτος προσπαθεί να εμποδίσει το αναπόφευκτο.

Ενημέρωση : 1 και 2 Ιούλη

Διοικητικό δικαστήριο επιτρέπει να στηθούν σκηνές ύπνου στο στρατόπεδο διαμαρτυρίας

Μετά από μια μακρά δικαστική και πολιτική μάχη, οι  διοργανωτές  ενός από τους καταυλισμούς διαμαρτυρίας τελικά έλαβαν το δικαίωμα να αρχίσουν την κατασκευή του στρατοπέδου διαμαρτυρίας με σκηνές για ύπνο. Στις βραδινές ώρες το διοικητικό δικαστήριο του Αμβούργου αποφάσισε ότι οι αστυνομικές αρχές πρέπει να επιτρέπουν σκηνές για να κοιμηθούν στο στρατόπεδο διαμαρτυρίας μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ακτιβιστές κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη δημιουργία του στρατοπέδου και  ζητούν από όλους τους ανθρώπους να έρθουν στο Elbpark Entenwerder * (SBahn Rothenburgsort)στις  12:00 μ.μ. (μεσημέρι.)

  

Παρόλη την δικαστική απόφαση Ο δρόμος προς το Elbpark Entenwerder έχει αποκλειστεί με 2 κλούβες της Αστυνομίας. Στο Billwerder Neuer Deich είναι τουλάχιστον 20 λεωφορεία των δυνάμεων καταστολής .

 

Στη πόλη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση ενάντια στους G20 από τις οργανώσεις της ρεφορμιστικής αριστεράς και του οικολογικού κινήματος.

 

 

 

Παρόλη την παράνομη αστυνομική απαγόρευση οι διαδηλωτές στήνουν τις πρώτες σκηνές πίσω από τον φραγμό των μπάτσων.

 

 Στις 3 το μεσημέρι οι δημοτικές αρχές με συνοδεία υσχηρών αστυνομικών δυνάμεων εμφανίστηκαν στο πάρκο για να «διαπραγματευτούν» την πρόσφοτά τους να επιτραπεί η κατασκήνωση στο μισό του διεκδικούμενου και δικαστικά παραχωρημένου  χώρου χωρίς όμως σκηνές. Η συνάντηση τελείωσε 15 λεπτά αργότερα με τους οργανωτές της κατασκήνωσης να αρνούνται την «προσφορά» του δημάρχου. 


Στις 8 το βράδυ οι μπάτσοι απομακρίνουν βίαια τους ακτιβιστές οι οποίοι κατέλαβαν την πλατεία μπροστά από το δημαρχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη παρενόχληση της δημιουργίας κατασκήνωσης στο Elbpark.

https://twitter.com/cozmicwave/status/881573720074190848?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fenoughisenough14.org%2F2017%2F07%2F02%2Fnog20-hamburg-updates-july-2-administrative-court-allows-tents-to-sleep%2F

https://twitter.com/cozmicwave/status/881574572683874305

Κατά τις 9 το βράδυ οι μπάτσοι αποχωρούν από την είσοδο του πάρκου. Οι εργασίες οικοδόμησης της κατασκήνωσης προχωράνε με γοργους ρυθμούς

 

 

Στις 10 το βράδυ οι δυνάμεις καταστολής επιστρέψουν στην είσοδο του πάρκου σαφώς ενυσχημένες, απαγορεύουν την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό και μισή ώρα αργότερα εισβάλουν στο πάρκο. Εκατοντάδες άνδρες των δυνάμεων καταστολής κλέβουν σκηνές,ξυλοκοπούν , τραυματίζουν και συλλαμβάνουν τους συγκεντρωμένους.

Στις 11.30 το βράδυ οι μπάτσοι σφραγίζουν την είσοδο του πάρκου θεωρητικά απαγορεύοντας το στήσιμο σκηνών αλλα όχι και την διαμονή. Έως σήμερα 2 άτομα τελούν υπο προσωρινή κράτηση και ένας ακτιβιστής  βρίσκεται στα επείγοντα του νοσοκομείου  μετα από τον ξυλοδαρμό τους.