Γερμανία – Κάλεσμα αλληλεγγύης στ(ου)ις συλληφθέντες των διαδηλώσεων ενάντια στην G20 στο Αμβούργο

Σε μια περίοδο ενός απροκάλυπτου κυνηγητού, ενάντια στους διαδηλωτές της No G20, από τους μπάτσους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το “κοινό” (συμπεριλαμβανομένων και των αιτημάτων τους για νομικό τους λυντσάρισμα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο), είναι σημαντικό να θυμόμαστε αυτούς που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά της συνόδου κορυφής της G20 στο Αμβούργο και τις δεκάδες των ανθρώπων που βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα και κλεισμένοι/ες σε κελιά από το γερμανικό κράτος.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μαζί με τις δημόσιες αρχές και τα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο δέχονται το αστυνομικό κράτος που παρακολουθήσαμε στο Αμβούργο αλλά θέλουν και την ενισχυσή του.

Είναι πλέον καιρός οι ομάδες και οι ατομικότητες να οργανώσουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης, να δώσουν δωρεές και να εκφράσουν κάθε είδους υποστήριξη σε όσους/ες φυλακίστηκαν, για παράδειγμα γράφοντας μια επιστολή μόλις γίνουν γνωστές οι διευθύνσεις επαφής.

Ας ενεργήσουμε αλληλέγγυα σε όσους/ες επηρεάστηκαν από την καταστολή κατά τη διάρκεια της G20 και ας ενημερώνουν για την κατάστασή τους μέσω των δικτύων αντιπληροφόρησης. Ας βεβαιωθούμε ότι δεν θα μείνουν μόνοι/ες.

Όσο περισσότερες είναι οι ενέργειες αλληλεγγύης , τόσο μεγαλύτερη πίεση θα ασκηθεί στις αρχές, τα μέσα ενημέρωσης και τον κόσμο τους.

Για την αναρχία!

 

Πηγή en-contrainfo.espiv.net και κείμενο στα αγγλικά, κείμενο στα γερμανικά

Μετάφραση baktirio

 


Σημείωση baktirio όσον αφορά τ(ου)ις συλληφθέντες και τ(ου)ις τραματίες/μένες

 

Επειδη υπάρχει μια ασάφεια για τους τραυματίες της #NoG20 σύμφωνα με καθεστωτικό βρετανικό μέσο είναι 120. Σύμφωνα με το enough is enough 14 ειναι στο νοσοκομείο από τ(ου)ις οποί(ου)ες οι 11 σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με το NoG20 International υπάρχει ένα άτομο σε κώμα απο την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άλλη ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάσταση της υγείας του.

Επιπλέον έγιναν 175 συλληψεις, στην πλειοψηφία τους κόσμος από γερμανία και 8 συλληφθέντες είναι από γαλλία. Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες απο καθεστωτικά που μιλούν για δεσίματα διαδηλωτών από ιταλία, ρωσία, ελβετία, ολλανδία και ενός διαδηλωτή (τρια;) από ελλάδα. Για το άτομο από ελλάδα δεν υπάρχουν πληροφορίες. Από τις παραπάνω συλλήψεις τα 51 άτομα είναι προφυλακισμένα.