Κείμενο σχετικά με την υπόθεση του Παναγιώτη Ζ.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.

25/7, Τρίτη απήχθηκε από την κρατική ασφάλεια ο σύντροφος Παναγιώτης Ζ και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ όπου του ανακοινώθηκε η σύλληψή του. Οι κατηγορίες είναι κατοχή και ρίψη εκρηκτικών βάσει γεγονότων του 2012 και αυτά είναι τα δεδομένα μέχρι τώρα εφόσον η δικογραφία δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια μας . Την επομένη, του ανακοινώνεται στην Λουκάρεως η προφυλάκιση του στον κορυδαλλό. Την ίδια στιγμή ξεσπάνε συμπλοκές από αλληλέγγυους συντρόφους και φίλους και επιχειρείται η απελευθέρωση του από σύντροφο όπου στην συνέχεια συλλαμβάνεται αυτός και ακόμα ένας.

Πέρα από τις προφάσεις, τις όποιες αστικές αφηγήσεις και χαρτούρες, εμείς ξέρουμε ότι ο σύντροφος φωτογραφιζόταν από καθεστωτικούς δημοσιογράφους

σε ευθυγράμμιση με κυβερνητικές εξαγγελίες ως πρωτοστάτης-συμμετέχοντας σε εξεγερτικά γεγονότα ενάντια στην κρατική καταστολή.

Επίσης ξέρουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει επιθέσεις σε Α/Τ ομόνοιας στην μνήμη του Χρίστου Τσουτσουβή και ζωγράφου για G20 και συλληφθέντες scripta manent . Εμπρηστική επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την ημέρα αλληλεγγύης στους αναρχικούς κρατούμενους/ες και για την κινητοποίηση στις ελληνικές φυλακές. Για συγκρούσεις σε απεργιακές κινητοποιήσεις και στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Ηριάνα και στο Περικλή, όπως και κινήσεις αλληλεγγύης για τις καταλήψεις. Κάποιες εκ των επιθέσεων αποσιωπήθηκαν συντεταγμένα από κράτος και καθεστωτικά.

Οπότε για μας είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Ασχέτως την συμμετοχή ή όχι του όποιου συντρόφου, το κράτος και οι μισθοφόροι παπαγάλοι του χτυπάνε την εξέγερση, με δικογραφίες-προφάσεις, στέλνοντας μήνυμα τρομοκράτησης σε όσους/ες σκεφτούν να επιλέξουν την ευθεία αντιπαράθεση με τους θεσμούς και την καταστολή. Ένα από τα κύρια εργαλεία των καθεστωτικών γραμμών είναι η ηθικο-πολιτική εξόντωση των μαχόμενων αντιφρονούντων μέσω άσχετων κατηγοριών και λάσπης. Προσπαθώντας να απενεργοποιήσουν τα συγκρουσιακά αντανακλαστικά της κοινωνικής βάσης, αποκόπτουν τους εξεγερμένους από αυτήν, παρουσιάζοντάς τους ως άμεση απειλή για τους πολίτες, ως άτομα με προσωπικά συμφέροντα χωρίς πολιτικούς σκοπούς.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.!

ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΚΙΝΗ 19.00

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΕΣ

 

Πηγή: athens.indymedia.org