Ιταλία – Έφοδος των μπάτσων σε σπίτια και καταλήψεις, 8 συλλήψεις

post image

Χθες το πρωί, μπάτσοι εισέβαλαν σε μια σειρά από σπίτια και κατειλημμένους χώρους σε Ρώμη, Φλωρεντία και Λέτσε με σκοπό την σύλληψη 8 συντρόφων και συντροφισσών από την Φλωρεντία.

Σύμφωνα με την καθεστωτική εφημερίδα La Republica, η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση είναι αποτέλεσμα ερευνών από τους DIGOS (τμήμα ερευνών και ειδικών επιχειρήσεων) και της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και αφορά δύο υποθέσεις. Η πρώτη, σχετίζεται με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε φασιστικό βιβλιοπωλείο που έχει διασυνδέσεις με την οργάνωση Casapound ανήμερα της περσινής πρωτοχρονιάς και τον τραυματισμό πυροτεχνουργού (ο οποίος έχασε το ένα του χέρι και ένα μάτι). Το δεύτερο συμβάν αφορά την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές εγκαταστάσεις στο Rovezzano την 21η Απριλίου 2017.Οι μπάτσοι ισχυρίζονται πως ταυτοποίησαν ανθρώπους μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών, φυσικής παρακολούθησης, και ταυτοποίησης δειγμάτων βιολογικού υλικού (DNA). Οι κατηγορίες είναι: «απόπειρα ανθρωποκτονίας» για τους πέντε συντρόφους της πρώτης υπόθεσης, και «κατασκευής, κατοχής και μεταφοράς σε δημόσιο χώρο εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού» για όλους τους συντρόφους , όλα στα πλαίσια της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης»… Οι μπάτσοι είναι πιθανό ακόμη να αναζητούν κι άλλους ανθρώπους. Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, δια μέσω του τύπου, δημοσίευσαν τα πλήρη στοιχεία, την ηλικία και την πόλη καταγωγής και κατοικίας καθενός από τους συλληφθέντες.

Στην Φλωρεντία, κατά την διάρκεια της έρευνας στην κατάληψη La Riottosa, οι σύντροφοι ανέβηκαν στην ταράτσα όπου και αντιστάθηκαν για αρκετές ώρες στην σύλληψη και την εκκένωση του κτιρίου, το οποίο παρέμενε κατειλημμένο για δέκα χρόνια, ενώ άλληλλέγγυοι συγκεντρώθηκαν κοντά στην κατάληψη περικυκλωμένοι από μπάτσους.

Λευτεριά στους Giovanni, Marina, Micol, Nicola, Pasca, Robi, Sandro, Vespe!

Λευτεριά σε όλους!

Πηγή: athens.indymedia.org