Ηπα, Σάρλοτσβιλ – Φασιστική επίθεση με αυτοκίνητο σε αντιφασιστική συγκέντρωση, μια νεκρή αντιφασίστρια

Σήμερα στο Σάρλοτσβιλ κατά την διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης ενάντια στο μάζεμα νεοναζιστών, ρατσιστών και των φασιστών της κκκ την λεγόμενη  “Unite the Right” στην Emancipation Park, ένας φασίστας οδηγός επιτέθηκε με το αυτοκίνητο στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες που βρίσκονταν στην συγκέντρωση. Απο την μελετημένη δολοφονική επίθεση των φασιστών σκοτώθηκε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα 19. Υπάρχουν πληροφορίες πως ο δολοφονημένος αντιφασίστας ήταν μέλος της Industrial Workers of the World (Βιομηχανικοί εργάτες του κόσμου)

https://twitter.com/NthRepublic/status/896431456917921792

 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί τσάκισμα των φασιστών από αντιφασίστ(ρι)ες στους γύρω δρόμους του Σάρλοτσβιλ, μετά την εκκένωση από τους μπάτσους της Emancipation Park, στην οποία οι φασίστες είχαν βρεθεί απο νωρίς και απειλούσαν τους αντιφασίστες της αντισυγκέντρωσης, με παλούκια, στιλάρια και άλλα όπλα.

Οι περισσότεροι από τα ναζιστικά καθήκια διασκορπίστηκαν, αν και μερικοί εξακολουθούσαν  να κινούνται γύρω από το κέντρο σε μικρές ομάδες. Ωστόσο  κόσμος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης πορεύονταν στους δρόμους, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Καθώς  πλήθος εκατοντάδων αντίφα διαδηλωτών κατευθύνονταν συντεταγμένα προς στο κέντρο της πόλης, ένα όχημα εμφανίστηκε από μια γωνία και επιτάχυνε πρός το πλήθος. Χτύπησε πολλά άλλα οχήματα, και πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν καρφωμένοι μεταξύ των αυτοκινήτων ενώ άλλοι έτρεχαν προς τα πίσω. Μετά την επίθεση, το όχημα έκανε αναστροφή με μεγάλη ταχύτητα, περνώντας από τους μόλις τραυματισμένους ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος.

Ενημέρωση 13/8

  • Η δολοφονημένη αντιφασίστρια είναι η 32χρονη Heather Heyer

  • Οι Βιομηχανικοί εργάτες του κόσμου, με ανακοίνωση τους αναφέρουν πως δεν υπάρχει πληροφορία για βαρύ τραυματισμό μέλους τους στα γεγονότα της 12/8 στο Σάρλοτσβιλ 
  • Ο φασίστας που δολοφόνησε την αντιφασίστρια είναι ο James Fields συνελήφθηκε από τους μπάτσους και κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία και τον βαρύ τραυματισμό δεκάδων αντιφασιστ(ρι)ών

Φωτογραφίες από την φασιστική επίθεση και την δολοφονία της αντιφασίστριας Heather Heyer

 Πηγή φωτογραφιών:  crimethinc.com

Πηγή πληροφοριών: www.unicornriot.ninja

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.