Αμβούργο – Κάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης στους φυλακισμένους διαδηλωτές της NoG20

Ενωμένοι Αντιστεκόμαστε! Απελευθερώστε τους όλους!

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, 2:00 μ.μ.
Σημείο συνάντησης: Ο σιδηροδρομικός σταθμός (S Bahn) Billwerder / Moorfleet
Διαδήλωση και εκδήλωση στη φυλακή JVA Billwerder στην περιοχή Billwerder στο Αμβούργο, Γερμανία.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θέλουμε να πορευτούμε ξανά προς τη φυλακή JVA Billwerder στο Αμβούργο για να επισκεφτούμε και πάλι τους φίλους μας που είναι όμηροι του Δήμου του Αμβούργου πίσω από τα ψηλά τείχη. Την τελευταία φορά οι φίλοι μας από μέσα μπορούσαν να μας ακούσουν, ακόμη και την ώρα του προαυλισμού άλλαξαν για να τους κρατήσουν μακρυά από την αλληλεγγύη μας. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να επισκεφτούμε τους αδελφούς μας Nο G20 με πολύ κόσμο και πολύ θόρυβο μπροστά στη φυλακή του Billwerder

Ελάτε μαζί μας, φέρτε τα γλυκά σας τα κέικ τον καφέ, στις μουσικές και τις ομιλίες την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο JVA Billwerder.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας από πριν για τις μουσικές επιθυμίες των φυλακισμένων. Aν τους γράψετε επιστολές ή τους κάνετε επισκέψεις απλώς ρωτήστε τι θα ήθελαν να ακούσουν, θα το διευθετήσουμε.

Ενωμένοι Αντιστεκόμαστε

Δήλωση της ΕΑ (νομική ομάδα) Αμβούργο στις 6 Αυγούστου στο Billwerder

Επί του παρόντος υπάρχουν 160 προκαταρκτικές έρευνες και 32 άτομα (6 Αυγούστου 2017) βρίσκονται ακόμα σε προδικαστική φυλάκιση.

Γύρω από τη G20 η αστυνομική υπηρεσία ενήργησε και εξακολουθεί να ενεργεί: με πολιτικά κίνητρα, παράνομα, αυταρχικά και επίμονη βία με την συνέναιση των πολιτικών και των δικαστικών

Η Αστυνομία είχε ήδη προσπαθήσει σκληρά να αποτρέψει τη δημιουργία καταυλισμών. Ήταν φανερό πως η απαγόρευση των τοποθεσιών για ύπνο και η βία που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τους, είχε ως σκοπό τον εκφοβισμό. Όμως αυτό το σχέδιο απέτυχε και όλοι όσοι αναζητούσαν ένα μέρος για ύπνο δέχτηκαν μεγάλη αλληλεγγύη.

Οι υπερβολικές επιχειρήσεις στο Gruner Jager (Arrivati-Park) και σε άλλες περιοχές, με περισσότερους τραυματίες, έκαναν τους μπάτσους να δεχθούν κριτική από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων στους δρόμους μεγάλωνε. Ωστόσο, μεγάλωνε και η ένταση της αστυνομικής βίας. Το αποκορύφωμα ήταν η επίθεση στην διαδήλωση “Welcome-to-Hell”: με πολλούς ξυλοδαρμούς, λίτρα από pepper spray, αύρες και θωρακισμένα οχήματα, όπου οι μπάτσοι σκόπευαν σκόπιμα στην δημιουργία έντονου πανικού. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένώ σε ένα άτομο έπρεπε να γίνει ανάνηψη λόγω των χτυπημάτων από αστυνομικα γκλοπ.

Από εκείνο το σημείο η στρατηγική των μπάτσων άλλαξε. Δεν ήταν πλέον στόχος μόνοι οι τραυματισμοί των διαδηλωτών αλλά στόχος αποτέλεσαν οι συλλήψεις και οι προφυλακίσεις. Την Παρασκευή το πρωί πολλοί ακτιβιστές είχαν πανικοβληθεί και τραυματιστεί από τις, αύρες, τα pepper spray που είχαν χρησιμοποιηθεί από δύο κατευθύνσεις στο πλήθος κοντά στο καταυλίσμό του Volkspark. Οι αστυνομικοί δημιούργησαν τέτοια κατάσταση όπου ένας φράκτης κατέρρευσε από τους ανθρώπους που προσπαθουσαν να ξεφύγουν ανεβαίνοντας τον. Δεκατέσσερα άτομα έπρεπε να μεταφερθούν απευθείας στο νοσοκομείο, 11 με σοβαρούς τραυματισμούς όπως ανοικτά κατάγματα και παρόμοιους τραυματισμούς. Όλοι οι άλλοι συνελήφθησαν, οι περισσότεροι από τους οποίους τραυματίστηκαν ελαφρά. Τουλάχιστον 59 προκαταρκτικές έρευνες εναντίον των ακτιβιστών σχετίζονται με αυτή την κατάσταση, εκ των οποίων οι 13 βρίσκονται σε προδικαστική φυλάκιση.

Υπάρχει η ελπίδα ότι αυτή η επιχείρηση θα συντριβεί πάνω στους ίδιους τους μπάτσους και τους πολιτικούς, καθώς αυτή η αγωγή βασίζεται πλήρως σε ψέματα. Αυτά τα τρία πυροτεχνήματα που έπεσαν στο δρόμο, μακριά από τους αστυνομικούς, ήταν η αιτία της δράσης τους. Αυτό είχε αναφερθεί το ίδιο βράδυ από το «Κρατικό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών» (LKA) βασισμένο σε εσωτερικά βίντεο των μπάτσων. Ήταν αρκετός λόγος για τον υπεύθυνο αξιωματικό να περικυκλώσει και να επιτεθεί στην διαδήλωση. Στην έκθεση της αστυνομίας ξεδιπλώνεται όλο το ψέμα: “υπήρξαν μαζικές και στοχευμένες επιθέσεις με φιάλες και πυροτεχνήματα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο κανένας αστυνομικός δεν είχε τραυματιστεί θα έπρεπε να είναι το προστατευτικό τους ντύσιμο”. Σε όλες τις επόμενες αποφάσεις για σύλληψη οι δικαστές το επανέλαβαν σχεδόν αυτολεξεί. Παρόλο που κανένα απο αυτά δεν φαίνεται στα αστυνομικά βίντεο, και ενώ ήμασταν ήδη στο Σάββατο της συνόδου κορυφής, η έκθεση του LKA έχει προκαθορίσει τι πραγματικά δείχνουν τα βίντεο.

Ωστόσο, ο Normen Großmann, διευθυντής της κομητείας της αστυνομίας στο Αμβούργο, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εσωτερικής επιτροπής με σκοπό να δωθούν εξηγήσεις σχετικά με το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της συνόδου: “εκεί αμέσως υπήρξε ένας μαζικός βομβαρδισμός … με πέτρες, με μπουκάλια, με πυροτεχνήματα”. Με την επιχείρηση των ΣΕΚ (ειδική μονάδα των μπάτσων) την Παρασκευή το βράδυ στην περιοχή της Schanzen, έγινε μια ακραία αλλαγή στάσης των μήντια υπέρ των μπάτσων. Ξαφνικά έγιναν αυτοί οι ήρωες και εμείς οι τρομοκράτες. Αυτή η εικόνα έβαλε όλα τα άλλα στο παρασκήνιο κάτι το οποίο έγινε σκοπίμως, καθώς το χρείαζονταν οι μπάτσοι οι οποίοι και το αναπαρήγαγαν. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση η διοίκηση έπρεπε να κάνει μερικά βήματα πίσω προσωρινά. Δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν στοιχεία που να αποδεικνύουν μια ενέδρα και οι υποτιθέμενες μολότοφ έγιναν πλέον πυροτεχνήματα.

Και όσοι συνελήφθησαν;
Πολλά από αυτούς μεταφέρθηκαν σε κοντέϊνερ – κέντρα κράτησης. Ήταν εξαιρετικά ζεστά στα κελιά, σε μερικά υπήρχαν 8 άτομα αντί για 5 άτομα σε ένα κελί, παρόλο που υπήρχαν άδεια. Οι κρατούμενοι είχαν για φαγητό μόνο δύο φέτες ψωμί για 24 ώρες, η πρόσβαση σε τουαλέτες ήταν σπάνια, συχνά με κλοτσιές στην πόρτα εμπόδιζαν τους ανθρώπους να κοιμηθούν και πολλά κελιά είχαν συνεχή φωτισμό και μερικά ήταν τελείως χωρίς φως. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ακόμη και αν αυτή, επίσημα, ήταν πολύ σημαντική κατά το παρελθόν! Το έργο των δικηγόρων στο κέντρο κράτησης παρεμποδίστηκε μαζικά και αποθαρρύνθηκε. Κάποιοι κρατούμενοι σύρθηκαν σε δίκες χωρίς να μιλήσουν με δικηγόρους. Οι φυλακισμένοι έπρεπε να μείνουν γυμνοί πριν και μετά από τις συνομιλίες με τους δικηγόρους τους. Συνέβη επίσης και φυσική επίθεση εναντίον ενός δικηγόρου μετά από εντολή να μείνει μακριά από τη φυλακή.

Και η παράνομη συμπεριφορά συνεχίζεται: εδω και εβδομάδες πακέτα που στάλθηκαν με ρούχα των ανθρώπων που φυλακίστηκαν εδώ στο Billwerder έχουν απομακρυνθεί και έχουν σταλθεί πίσω. Χωρίς τα ρούχα τους πρέπει να φορούν αδιαμόρφωτα, συχνά πολύ μεγάλα, ρούχα της φυλακής. Κατά καιρούς  αρνήθηκαν την χορήγηση ταμπόν και την χρήση της βιβλιοθήκης των φυλακών. Αλλά αυτό φαίνεται δεν ήταν αρκετό: συνέβη επίσης να έχει απαγορευτεί ακόμα και η παράδοση επιστολών από τους δικηγόρους υπεράσπισης στους κρατούμενους.

Υπάρχουν ακόμα 32 διαδηλωτές NoG20 φυλακισμένοι στην φυλακή του Billwerder, του Hahnöfersand και του Holstenglacis. Ο λόγος που επικαλείται συχνά το Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο είναι πως υποτίθεται “είναι απαραίτητο, για την υπεράσπιση της έννομης τάξη”, που δεν ουσιαστικά δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά την, καθαρά, προληπτική φυλάκιση.

Παρόλο που δεν μπορούν να μας ακούσουν όλοι οι φυλακισμένοι σύντροφοι, τους στέλνουμε πολλή δύναμη και αλληλεγγύη! Εκεί που είναι έγκλειστοι, είναι επειδή βρέθηκαν στους δρόμους του Αμβούργου ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική της G20. Παρόλο που η σύνοδος κορυφής έχει τελειώσει, ο αγώνας μας για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς πόλεμο, εκμετάλλευση, καταπίεση και φυλακές συνεχίζεται!

Ελευθερία για όλους!
Ενωμένοι Αντιστεκόμαστε!

Διευθύνσεις φυλακισμένων διαδηλωτών της NoG20

RICCARDO LUPANO (09/06/1985)
JVA Billwerder
Dweerlandweg n° 100
22113 Hamburg
Germany

EMILIANO PULEO (02/02/1987)
JVA Billwerder
Dweerlandweg n° 100
22113 Hamburg
Germany

ORAZIO SCIUTO
JVA Billwerder
Dweerlandweg n° 100
22113 Hamburg
Germany

ALESSANDRO RAPISARDA
JVA Billwerder
Dweerlandweg n° 100
22113 Hamburg
Germany

FABIO VETTOREL (02/12/1998)
JVA Hahnöfersand
Hinterbrack 25
21635 Jork

 

Μετάφραση baktirio

Πηγή: enoughisenough14.org