Hπα, Σαιντ Λούις: Τransgender γυναίκα δολοφονείται από μπάτσους – Αυτοκίνητο πέφτει πάνω στην συγκέντρωση αλληλεγγύης

Το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου η transgender γυναίκα Kenny Kiwi Herring δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της από τους μπάτσους του Sent Louis. Οι μπάτσοι επίσημα ισχυρίστηκαν ότι η Κiwi τους επιτέθηκε με μαχαίρι.

Νωρίτερα η Kiwi και ο συντροφός της είχαν καυγά με ενα άτομο από την γειτονιάς τους για μια φωτιά στην αυλή τους, έναν από τους πολλούς καθώς αντιμετώπιζαν κάθε μέρα τα σεξιστικά σχόλια και τους τραμπουκισμούς των γειτόνων τους, . Λίγο αργότερα αφού το θέμα έληξε με το σβήσιμο της φωτιάς, είχαν και πάλι καυγά αυτή την φορά με περισσότερα άτομα. Ένα από αυτά κάλεσε τους μπάτσους λέγοντας πως κάποιος μαχαιρώθηκε. Όταν έφτασαν οι μπάτσοι μπήκαν στο σπίτι της Kenny Kiwi Herring όπου μετά από αντίσταση της Kenny την πυροβόλησαν τρείς φορές και την δολοφόνησαν. Οι μπάτσοι αργότερα ισχυρήστικαν οτι δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι. Ο μπάτσος που την δολοφόνησε συνελλήφθηκε. Η Kiwi δολοφόνηθηκε μπροστά στο παιδί της και τον σύντροφο της.

Τα καθεστωτικά μέσα από την πρώτη στιγμή σε ένα σεξιστικό όργιο αναφορών στο συμβάν, όνομαζαν την Kiwi , από την αρχή της είδησης της δολοφονίας της, με το αρχικό της όνομα καθώς την ανεφέραν συνεχώς ως άντρα ύποπτο. Μετά από επίμονες διαμαρτυρίες φίλων και συγγενών της αναφέρθηκαν στην transgender ταυτότητά της και στο όνομα της.

https://www.facebook.com/lashell.eik/videos/10214343196155966/

 

Την Τεταρτη 23/8 είχε καλεστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στην οικογένεια της Kenny Kiwi Herring, καθώς αυτή είναι η 18η δολοφονία trangender γυναίκας μέσα στο 2017 από τους μπάτσους. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι με αναμένα κεριά και συνθήματα έναντια στην δολοφονική βία κάτα των queer. Kατά την διάρκεια της συγκέντρωσης λευκός οδηγός (πιθανότατα φασίστας) αρνήθηκε να σταματήσει μπροστά από την συγκέντρωση και επιτάχυνε επάνω στ@ς συγκεντρωμέν@ς. Τρεις από αυτ@ς έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Οι μπάτσοι είπαν “προσπαθήσαμε να τον σταματήσουμε αλλά δεν μπορέσαμε” ωστόσο ο οδηγός είχε όλο τον χρόνο να σταματήσει να “συζητήσει” με τον κόσμο της συγκέντρωσης να το σκεφτεί και μετά να επιταχύνει..Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σύλληψη του “οδηγού” ούτε και για το όνομα του.

Ακολουθεί το βίντεο από την συγκέντρωση και η στιγμή που το καθήκι επιτάχυνε πάνω στ@ς διαδηλωτ@ (09.00΄)

https://www.facebook.com/JayMarieJ/videos/10103341173213893/