Wallmapu – 47 φορτηγά πυρπολήθηκαν εν όψει της δίκης των 10 Mapuche πολιτικών κρατούμενων

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 19ης Αυγούστου, 18 φορτηγά μεταφορά ξυλείας, πυρπολήθηκαν στο Wallmapu. Για την δράση αυτή ανέλαβε την ευθύνη η ομάδα Weichan Auka Mapu σε αλληλεγγύη με τους 10 συντρόφ@ που δικάζονταν την επόμενη ημέρα.

Ενώ ακόμα από τα πυρπολημένα φορτηγά βγαίναν καπνοί, ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας εμαφανίστηκαν στα δικαστήρια στο Temuco, όπου θα ξεκινούσε το μεγάλο δικαστικό θέατρο. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί η αντιτρομοκρατική νομοθεσία για να καταδικαστεί η εμπρηστική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο του γαιοκτήμονα Luchsinger Mackay στις 4 Ιανουαρίου του 2013.

Οι κατηγορούμενοι είναι οι εξής: José Tralcal Coche, Juan Segundo Tralcal Coche, Juan Segundo Tralcal Quidel, Luis Sergio Tralcal Quidel, Χοσέ Αρτούρο Κόρδοβα Tránsito, Aurelio Catrilaf Parra, Eliseo Catrilaf Romero, Sergio Catrilaf Marilef, Sabino Catrilef Quidel και Francisca Linconao.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της δίκης, μια νέα επίθεση πυρπόλησε και πάλι τα καπιταλιστικά συμφέροντα στο Wallmapu. 29 φορτηγά αποτεφρώθηκαν. Αφέθηκαν κείμενα στον τομέα τα οποία ξεκαθάριζαν την προέλευση και τα προτάγματα της μαζικής επίθεσης: «Όχι στην πλεκτάνη της Luchsinger Μακέι. Ελευθερία σε όλους τους P.P. (πολιτικούς κρατούμενους). Φωτιά και σαμποτάζ στην δασική βιομηχανία “.

Αναμένεται ότι η ανακριτική διαδικασία θα διαρκέσει για μερικούς μήνες.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους Mapuche συντρόφ@!

Κάτω όλες οι φυλακές!

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com