Αθήνα – Βασανισμός μετανάστη κρατούμενου από μπάτσους κατά την νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο

Σύμφωνα με αστικά μέσα, δυο μπάτσοι, ενός από τα πιο φασιστικά τμήματα της αστυνομίας στην Αθήνα αυτό της Ομόνοιας, βασάνισαν μετανάστη κρατούμενο που μετέφεραν στο Δρομοκαΐτειο για νοσηλεία την Πέμπτη 31/8, κρατώντας τον επί ώρες δεμένο στο κρεβάτι του θαλάμου του.

Συγκεκριμένα οι μπάτσοι όταν μετέφεραν τον ασθενή στο νοσοκομείο οι γιατροί τον έδεσαν στο κρεββάτι με ιμάντες «λόγω έντονων ψυχικών διαταραχών». Η διευθύντρια έδωσε οδηγία να εξεταστεί το απόγευμα ξανά για να σταματήσει η «καθήλωση» όπως την αποκαλούν. Οι μπάτσοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και ενώ ο άνθρωπος ήταν καλύτερα απαγόρευσαν στους γιατρούς «το λύσιμο των δεσμών του εμποδίζοντας ακόμα και την είσοδο τους στο θάλαμο λέγοντας: «Ποιος θα έχει την ευθύνη αν φύγει; Δεν ξέρετε τι έχει κάνει ο κρατούμενος. Μπορεί να επιτεθεί. Εμείς έχουμε την ευθύνη, εμείς ξέρουμε. Είναι κρατούμενος και ισχύει γι’ αυτόν ό,τι ισχύει για τους κρατούμενους στη φυλακή. Αμα βγάλετε τους ιμάντες, θα τον δέσουμε με χειροπέδες στο κρεβάτι. Διαφορετικά, εξασφαλίστε μου θάλαμο που κλειδώνει» Οι γιατροί αντέδρασαν στην εξουσιαστική συμπεριφορά των μπάτσων και εκείνοι τους απείλησαν με σύλληψη για εξύβριση κατά της αρχής. Ο διοικητής του ατ Ομόνοιας σε τηλεφωνική συνομιλία με τους γιατρούς ανέφερε πως είναι στην ευχέρια των μπάτσων του αν θα έλυναν τον μετανάστη ή όχι

Ο ρατσιστικός τραμπουκισμός και ο βασανισμός του ασθενή εγκλωβισμένου και καθηλωμένου στο κρεβάτι κράτησε για ώρες και τελείωσε αργά το βράδυ. Ωστόσο οι φασιστικές πρακτικές των μπάτσων σε κρατούμενους μετανάστες προφανώς εμπλουτίζονται με το περιστατικό αυτό. Άλλωστε η λεγόμενη «καθήλωση» δεν διαφέρει σε τίποτα με τα περιστατικά βασανισμών αλυσιδομένων μεταναστών αλλα και πολιτικών κρατούμενων σε σκοτείνα ή διαρκώς φωτισμένα κελιά με ελάχιστη τροφή και επικοινωνία με δικηγόρους, οικείους και αλληλέγγύες/ους, συνεχείς απειλές και ξυλοδαρμούς από τους δεσμοφύλακες στα περισσότερα ατ της μητρόπολης.