Οαχάκα – Βίντεο από τις συγκρούσεις ενάντια στην πρώτη επίσκεψη του πρ. Enrique Peña Nieto

 

Νέοι άνθρωποι, κυρίως αναρχικοί και κάτοικοι ορισμένων από τις αποικίες, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στις κατασταλτικές δυνάμεις που παρείχαν ασφάλεια στην πρώτη επίσκεψη του Enrique Peña Nieto στην πόλη της Oaxaca στις 7 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο πρόεδρος, ο οποίος δεν έχει γίνει καλά αποδεκτός στο μεξικό μέχρι τώρα και είναι ταξινομημένος ως persona non grata (ανεπιθύμητος), επισκέφθηκε μόνο μια μικρή γωνιά της Oaxaca όπου συμμετείχε στο 24ο συνέδριο του μεξικανικού εξωτερικού εμπορίου και στα εγκαίνια του πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου. Το συγκρότημα φυλασσόταν από την προηγούμενη ημέρα, 6 Σεπτεμβρίου, από την πολιτειακή και ομοσπονδιακή αστυνομία, καθώς και από μέλη της συνομοσπονδίας μεξικανών εργαζομένων (CTM).

Η μαζική αντίθεση στη παρουσία του Peña Nieto προκάλεσε συγκρούσεις σε διάφορα μέρη της πόλης, με τις αρχές να μπορούν να έχουν έναν ελάχιστο έλεγχο της κατάστασης.

Για τους νέους αυτές οι διαμαρτυρίες ήταν ένα σημάδι αξιοπρέπειας για την Oaxaca, καθώς πρόκειται για μια νέα γενιά εξέγερσης σε αυτό το νότιο τμήμα του μεξικού.

 

Πηγή : insurrectionnewsworldwide.com

Mετάφραση baktirio