Ενημέρωση για τις εφόδους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Μόρια 9/9

Νωρίς το πρωί, 9/9 εκατοντάδες αστυνομικοί για άλλη μια φορά εισέβαλλαν στο κέντρο κράτησης στη Μόρια. Ξύπνησαν τους κρατούμενους την ώρα που κοιμόταν συνωστισμένοι στα κοντέινερς και πραγματοποίησαν σαρωτικούς ελέγχους καθώς επίσης έθεσαν υπό κράτηση πολλούς πρόσφυγες – συμπεριλαμβανομένων και αυτών με χαρτιά και νόμιμο δικαίωμα να βρίσκονται εκεί.

Ως συνέπεια, έντεκα ακόμη άνθρωποι συνελήφθησαν και τώρα απειλούνται με απέλαση. Αυτοί που έχουν χαρτιά θα αφεθούν ελεύθεροι τελικά, επιστρέφοντας για ακόμα μία ανήσυχη νύχτα. Δεν ξέρουν πότε η αστυνομία θα ξανα-εισβάλει στο «σπίτι» τους ή θα τους παρενοχλήσει στον δρόμο ή πότε ο χρόνος τους θα τελειώσει και θα απελαθούν πίσω στη βία και τις διώξεις από τις οποίες ξέφυγαν στις χώρες καταγωγής τους.

Ξεκάθαρος σκοπός αυτών των μαζικών και χωρίς διακρίσεις επιχειρήσεων είναι να διαποτίσει φόβο και ανασφάλεια στον πληθυσμό της Μόριας. Την τελευταία «σκούπα» στο κέντρο ακολούθησαν πολιτικές διαμαρτυρίες, συνεπακόλουθες συλλήψεις και βίαιη κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία μέσα στη Μόρια και πίσω από τις κλειστές πόρτες των αστυνομικών τμημάτων.

Αυτή η επιχείρηση έστειλε το μήνυμα ότι οι διαφωνίες δεν θα γίνουν ανεκτές. Το νέο κύμα συλλήψεων είναι μια επιπλέον υπενθύμιση ότι η Ευρώπη Φρούριο είναι κλειστή, και όσοι πασχίζουν, με νύχια και με δόντια, να κρατηθούν στο χείλος της μπορεί να εκδιωχθούν ανά πάσα στιγμή.

πάντα με αγάπη και οργή

το πλήρωμά σας, της ΝΒΚ

Πηγή: No Border Kitchen Lesbos

Μετάφραση baktirio