Σχετικά με το κείμενο για τον Παναγιώτη Ζ. από άγνωστους

*Σεβόμαστε όλους αυτούς, που για τους δικούς τους λόγους πολιτικούς ή μη δε θέλουν ή δε μπορούν να βρίσκονται δίπλα στο σύντροφό μας, αλλά επουδενί δε σεβόμαστε αυτούς, που λασπολογούν έναν έγκλειστο σύντροφο με σοβαρές συνέπειες για την εξέλιξη της υπόθεσής του.

Ως συνέλευση αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ. δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανοίξουμε κάποιο διάλογο με αυτούς, που τόσο κακόβουλα λοιδορούν το σύντροφό μας. Η συνέλευσή μας είναι δημόσια,ανακοινωμένη και ανοιχτή.Συνεπώς, αποτελεί το πιο κατάλληλο πεδίο για πολιτικό διάλογο ανάμεσα σε συντρόφους. Όμως, σύντροφοι δεν είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να δικαιολογηθούν, επειδή δεν κάνουν αλληλεγγύη σε έναν έγκλειστο. Γιατί αυτό το καταδοτικό κείμενο δεν είναι τίποτα άλλο από μία λίστα λόγων για τους οποίους “θα στερηθούμε την πολύτιμη αλληλεγγύη τους”. Είναι καταδοτικό, όχι γιατί είναι αληθές, αλλά γιατί στήνει μία μακροσκελή δικογραφία για κάποιον, που είναι ήδη στα χέρια του κράτους.
Ας το σκεφτούν αυτό οι “ευσυνείδητοι αναρχικοί”, που σαφώς λόγω αυτής της ευσυνειδησίας, κατέδωσαν “διακριτικά” πάντα το σύντροφό μας. Αλλά το ζήτημα της απόφασης να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο αντιπαράθεσης ένα κινηματικό μέσο μέσω ανώνυμης καταγγελίας, φαντάζει σχεδόν επουσιώδες μπροστά στο γεγονός, ότι δε δίστασαν να εμπλουτίσουν το κατηγορητήριο τους με πληροφορίες από καθεστωτικές πηγές για υπόθεση μάλιστα από την οποία έχει αθωωθεί!
Συντεταγμένα λοιπόν, οι “σύντροφοι από τα πέριξ των εξαρχείων” και τα μέσα μαζικής παραπλάνησης προσπαθούν να αποπολιτικοποιήσουν το σύντροφο.
Δε θα μπούμε σε περεταίρω διαδικασία απαρίθμησης των αντιφάσεων στο κείμενο των “σκουπιδιων από τα πέριξ”, οι οποίοι ενώ επικαλούνται συνελεύσεις και κίνημα κρύβονται πίσω από ανώνυμες καταγγελίες.
Κλείνοντας δηλώνουμε, ότι όσο προσχηματική είναι η προφυλάκιση του λόγω άγνωστης κατοικίας άλλο τόσο προσχηματικό και ανυπόστατο είναι το μιντιακό κατηγορητήριο, που έχει στηθεί εναντίον του.
Αναρωτιόμαστε ρητορικά μόνο, πώς εκ των πραγμάτων θα μπορούσαν να γνωρίζουν αυτά που έχουν καταθέσει “οι ρουφιάνοι των πέριξ” και η απάντηση είναι, ότι δε θα μπορούσαν.
Ανώνυμο τηλεφώνημα κατονομάζει τον Παναγιώτη στην τωρινή δικογραφία των μπάτσων.Ανώνυμη και η καταγγελία σας. Εσείς που διαχωρίζετε τη θέση σας από αναρχικούς για να έρθετε κοντα στην κοινωνία, που ευαγγελλίζεστε, ότι θα φέρει την επανάσταση, ξεχνάτε, ότι η κοινωνία είναι εδώ. Κανείς δεν αμφισβητεί τις αποστάσεις μεταξύ μας. Είναι τουλάχιστον αστείο όμως να διαχωρίζεστε μπας και σας ακολουθήσει κανένας ιδρωμένος προλετάριος..(φτιαγμένος στα δικά σας μέτρα πάντα)
Μέχρι τότε, εμείς έχουμε δημόσιες, ανοιχτές και ανακοινωμένες συνελεύσεις για να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωράμε.

ΥΓ 1 . Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο Linksunten indymedia και στο athens indymedia. Αντιλαμβανόμαστε,ότι η δουλειά,που γίνεται από τους συντρόφους είναι πολύ σοβαρή και αναγκαία για όλους μας. Παρόλα αυτά το λάθος που έγινε ήταν ανεπίτρεπτο.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Πηγή: athens.indymedia.org