Αθήνα – Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε μαγαζί – στέκι φασιστών

Επίθεση στο Bristol-Αναληψη Ευθύνης

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 14/9/2017 επιλέξαμε να επιτεθούμε με βαριοπούλες και να αδειάσουμε έναν πυροσβεστήρα χρώματος στο εσωτερικό του Bristol, γνωστού φασιστικού- παρακρατικού μαγαζιού – ιδιοκτησίας Ζέρβα – που εδρεύει στην οδό Δαβάκη, στην περιοχή του Ερυθρού Σταυρού. Το Bristol αποτελεί ένα πεδίο συνεύρεσης μπάτσων –φασιστών-μαφιόζων, όντας μια τρανή υλική απόδειξη της ενιαιότητας του αντίπαλου στρατοπέδου. Καθημερινά πλήθος βουλευτών,στελεχών του σκληρού μηχανισμού και μελών ‘’απολαμβάνουν’’ τον καφέ τους στο φιλόξενο Bristol , συζητούν και ενίοτε το χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άτομα που ενοχλούν την αισθητική τους ή δε συνάδουν με το ευρύτερο κλίμα της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επίθεση που δέχτηκε φοιτητής στην περιοχή στις 31 Μαρτίου 2017.

Καθήκον του αντιφασιστικού κινήματος δεν είναι ο εκδημοκρατισμός, η απενεργοποίηση, η απλή διαμαρτυρία, η θυματοποίηση και η καταφυγή στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης, αλλά η οικοδόμηση μαχόμενων αντιφασιστικών διαδικασιών, η συνένωσή τους και η διάχυση της κουλτούρας τους σε όλον τον κοινωνικό ιστό. Στο σήμερα, η η υπεράσπιση και η συνέχιση του αντιφασιστικού παρελθόντος, η διατήρηση και ενδυνάμωση της ιστορικής μνήμης και της προλεταριακής αντιφασιστικής ιστορίας απέναντι στη διαιώνιση της θεωρίας των δύο άκρων, αποτελεί ιστορικό-αντιφασιστικό καθήκον.

Η πρότερη διάχυτη μητροπολιτική-αντιφασιστική αντιβία πέτυχε υπαρκτές υλικές νίκες στον δρόμο που μέχρι σήμερα μας παραδειγματίζουν, αλλά δεν άφησε πίσω μόνιμες διαδικασίες/δικτυώσεις , οι οποίες να μπορούν να πλατύνουν πάνω στην κατεύθυνση του μαχητικού αντιφασισμού. Υπάρχει ανάγκη οι αντιφασιστικές παρεμβάσεις να αλλάξουν χαρακτήρα και να αποκτήσουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Πρέπει να εκπονηθεί ένας συνολικός σχεδιασμός διεκδίκησης όλο και περισσότερων σημείων εντός της μητρόπολης, όπου το αντιφασιστικό κίνημα εδαφικοποιώντας την παρουσία του θα μπορεί να γίνεται κοινωνικά ορατό και θα οχυρώνει τον αγώνα και τα κεκτημένα του. Θα μπορεί να εκδιώκει πολιτικά-οργανωτικά-υλικά την οργανωμένη παρουσία κράτους-παρακράτους, συνδεόμενο με όλο και περισσότερες γειτονιές εντός της μητρόπολης.

Η μνήμη του Παύλου Φύσσα και του κάθε νεκρού του αντιφασιστικού κινήματος δε θα μείνει ζωντανή μέσα από μοιρολατρίες. Θα μείνει ζωντανή μόνο αν μετατρέψουμε την αντιφασιστική μας οργή σε δράση και αντεπιτεθούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι σε κάθε φασιστικό – παρακρατικό μόρφωμα, ώστε να μην τους αφήσουμε σπιθαμή γης.

ΚΟΜΑΝΤΟ «ΟΛΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ»

Υγ. Μπορεί να αποκρύβετε τις δράσεις μας αλλά… νοσταλγοί του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

Πηγή: athens.indymedia.org