Αθήνα – Παρέμβαση στο ΚΑΤ από τη Συνέλευση αλληλεγγύης στον Κώστα Μπ.

Σήμερα 19/09 μεσημεριανές ώρες 10 σύντροφοι/συντρόφισες από τη Συνέλευση αλληλεγγύης στον Κώστα Μπ. πραγματοποιήσαμε παρέμβαση εντός του νοσοκομείου ΚΑΤ όπου κρατείτε φρουρούμενος ο Κώστας. Στην αρχή επισκεφθήκαμε τον Διοικητή του ΚΑΤ από τον οποίο απαιτήσαμε η νοσηλεία του να είναι όπως αρμόζει σε έναν κανονικό ασθενή που βρίσκεται σε νοσοκομείο και όχι εντός κάποιου Αστυνομικού Τμήματος ή στη ΓΑΔΑ. Επίσης του τονίστηκε πως εντός των νοσοκομείων το πρώτο λόγο θα πρέπει να έχουνε οι γιατροί και ο ασθενής και όχι οι μπάτσοι και πως δεν θα ανεχθούμε σε καμία περίπτωση να μάθουμε πως η αστυνομία κάνει κουμάντο στους όρους νοσηλείας του Κώστα Μπ.

Αφού εκθέσαμε τα παραπάνω ο διοικητής αφού μας διαβεβαίωσε πως αυτά που είπαμε του φαίνονται λογικά ανέφερε πως ο Κώστας Μπ. εκ’ των πραγμάτων έχει παρανομήσει καθώς πήγε να διαφύγει της σύλληψης. Εκεί του τονίστηκε εντόνως πως πρέπει να προσέχει τι λέει και ποιόν κατηγορεί καθώς πριν τον δικάσει το κράτος τον καταδίκασε ο ίδιος και ούτε μπορεί να κρίνει το αίσθημα ελευθερίας κάθε ανθρώπου ειδικά όταν βρίσκεται στα χέρια ένστολων καθαρμάτων. Στη συνέχεια υπερασπίστηκε την άποψη πως η αστυνομία υπερβαίνει τους πάντες ακόμα και τον ίδιο και πως μόνο αυτή μπορεί να κρίνει πως πρέπει να φυλάξει τον Κώστα Μπ. (ερχόμενος ουσιαστικά σε αντίθεση με όσα μας είπε στην αρχή περί λογικών απαιτήσεων). Εκεί του ειπώθηκε πως υπάρχουν 2 κατηγορίες γιατρών, αυτοί που τιμάνε το επάγγελμα τους και βάζουν αναχώματα στους μπάτσους και αυτοί που το ξεφτιλίζουν και λένε πως η αστυνομία υπερβαίνει τους πάντες ακόμα και εντός νοσοκομείων και πως προφανώς ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Η παρέμβαση συνεχίστηκε με μοιράσματα κείμενων σε συγγενείς ασθενών και κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου κρατείτε ο Κώστας Μπ.

Σύμφωνα και με παλαιότερες εμπειρίες συλληφθέντων αλλά και φυλακισμένων συντρόφων έχει αποδειχθεί πως ο τρόπος με τον οποίο θα συμπεριφερθεί το ιατρικό προσωπικό απέναντι στους μπάτσους έχει είτε θετικά, είτε αρνητικά αποτελέσματα υγεία του κρατούμενου. Γι αυτό το λόγο για οποιαδήποτε χειροτέρευση της υγείας του Κώστα Μπ. η οποία θα οφείλεται σε χειρισμούς των μπάτσων μερίδιο ευθύνης θα έχει και η διοίκηση του νοσοκομείου.

ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση: Σταθμός ΗΣΑΠ ΚΑΤ, Τετάρτη 20.09, στις 18:00

Επόμενη συνέλευση: Παρασκευή 22.09, 19:00, ΕΜΠ

     Συνέλευση αλληλεγγύης στον Κώστα Μπ.

Πηγή: athens.indymedia.org