Ενημερώσεις από τις αντιφασιστικές πορείες στην μνήμη του Παύλου Φύσσα την 18/9 (εκτός αθήνας)

Ενημερώσεις για τις αντιφασιστικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν την 18/9 (εκτός αθήνας) στην μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τους ναζί της χα. Πηγή: athens.indymedia.org

Θεσσαλονίκη, Σάμος, Βόλος, Αγρίνιο, Καρδίτσα, Πάτρα, Λειβαδιά, Τρίκαλα

 

 


Θεσσαλονίκη

Με συμμετοχή περίπου 150 ατόμων πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική πορεία στη γειτονιά του Φαλήρου την Παρασκευή 15/09. Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν και άνθρωποι διαφόρων ηλικιών από τη γειτονιά, είχε πολύ δυνατό παλμό, κινήθηκε στα στενά του Φαλήρου όπου και δέχτηκε πολύ καλή υποδοχή, με κατοίκους σε αρκετές περιπτώσεις να χειροκροτούν και να φωνάζουν συνθήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της γράφτηκαν πολλά συνθήματα σε τοίχους, πατήθηκαν στένσιλ, μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν πολλές χιλιάδες τρικάκια.

Η διαδρομή επιλέχτηκε έτσι, ώστε να περάσουμε και από το σπίτι ενός φασιστόμουτρου της περιοχής και να της αφήσουμε ένα μήνυμα. Η δουλειά στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία μας ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά δεν έχει τελειώσει. Μαχητικά και ταυτόχρονα με κοινωνικούς όρους, προστατεύει τις κοινότητες μας και δεν αφήνει χώρο για τα ιδεολογήματα του σεξισμού, του ρατσισμού, του φασισμού να διαιρέσουν την τάξη μας.

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ – ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΝΤΟΠΙΟΙ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΝΑΖΙ

Επιστροφή στην κορυφή



Σάμος


Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη παρεμβήκαμε στο αποστειρωμένο λόγω τουρισμού Καρλόβασι της Σάμου. 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 3 χρόνια μετά την υποτειθέμενη δίωξη των χρυσαυγιτών μελών και βουλευτών, είμαστε εδώ να πούμε πως περιμένουμε τη δικαίωση, όχι μόνο για τον Παύλο, αλλά για όλους όσους έχουν πέσει θύματα των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί.
Δεν έχουμε αυταπάτες πως τα κρατικά δικαστήρια θα αποδόσουν δικαιοσύνη και αυτό φαίνεται από τις διακρίσεις που παρουσιάζονται. Από τη μια οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες είναι έξω και από την άλλη, οι αγωνιστές βρίσκονται στις φυλακές.
Ο φασισμός θα τσακιστεί στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα, μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι νοσταλγοί του Χίτλερ στις τρύπες τους.

υ.γ.1 : υψωμένες γροθιές στους συντρόφους μας που βρίσκονται στις φυλακές λόγω της απόφασής τους να είναι με τον κόσμο του αγώνα.
υ.γ.2 : τα ντόπια φασιστάκια που αρχίζουν να παίρνουν θάρρος, μην είναι τόσο σίγουροι ότι θα βγουν στους δρόμους.

Επιστροφή στην κορυφή



Βόλος

Μεγάλη συμμετοχη και στις δύο πορείες:
1) Πάνω απο 250 με 300 άτομα η συμμετοχή στα αναρχικά – αντιεξουσιαστικά καλέσματα. Πολύ δυνατός παλμός . εκατοντάδες κειμενα, τρικάκια κλπ. Μία διμοιρία ΜΑΤ υπηρχε καπου στο κέντρο , αλλα δεν εμφανίστηκε ποτε.. Κυνηγήθηκαν ασφαλίτες , και γίναν και κάποιες στοχευμένες δράσεις . Λογικά, θα ακολουθήσει και εκτενέστερη ενημέρωση απο τον συντονισμό των καλεσμάτων..

2) 200 περίπου άτομα η πορειά των αριστερών οργανώσεων , οι οποίες καλούσαν στην πλ. ελευθερίας , η πορεία τους κατέληξε στην πλ. πανεπιστημίου και για ένα μικρό χρονικό διάστημα (στο τέλος της) συναντήθηκε και με το άλλο κάλεσμα .

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Επιστροφή στην κορυφή



Αγρίνιο

-Η πορεία ξεκίνησε στις 8:20 το βράδυ με αφετηρία την πλατεία Δημάδη, ενώ είχε προηγηθεί συγκέντρωση από νωρίς το απόγευμα. Η πορεία κινήθηκε με δυνατό παλμό σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αριθμούσε 250 με 300 με καλέσματα από το αντιεξουσιαστικό-αναρχικό και αριστερό χώρο. Γύρω στις 9 καθώς η πορεία κινούνταν κοντά στην κεντρική πλατεία σημειώθηκαν συγκρούσεις και ένταση με επίθεση κομματιού της πορείας στα ΜΑΤ με τους μπάτσους να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Στη συνέχεια η πορεία ανασυντάχτηκε και επέστεψε στην πλατεία Δημάδη συντεταγμένα, όπου και έληξε. Δεν υπήρξαν προσαγωγές.

-Το πρωί της ίδιας μέρας σχεδόν όλα τα γυμνάσια και λύκεια του κέντρου της πόλης τελούσαν υπό κατάληψη για τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα. Στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε μαθητική συγκέντρωση στην Δημάδη μετά από κάλεσμα-αφισοκόλληση αντιφασιστών-αντιεξουσιαστων μαθητών.

-Επίσης την προηγούμενη μέρα αντιφασίστες και αντιφασίστριες από Αγρίνιο, για άλλη μια φορά έσβησαν τα φασιστικά συνθήματα-μουτζούρες στην Εθνική Οδό Αγρινίου-Αντιρρίου από το κόμβο του Αιτωλικού μέχρι την περιοχή της Γαβρολίμνης (μετά το Μεσολόγγι) ενώ παράλληλα γράφτηκαν αντιφασιστικά, αντικρατικά και αντικαπιταλιστικά συνθήματα.

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή



Καρδίτσα


Τη Κυριακή 17/9 στις 19:00 στο πάρκο Παυσιλύπου στη Καρδίτσα προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ ”Χ.Α ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ” και τη Δευτέρα 18/9 στις 19:00 παραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-μικροφωνική στη κεντρική πλατεία της πόλης.Ένα δυήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε στις 18/9/2013 από νεοναζιστικά καθάρματα της Χ.Α.Και τις 2 μέρες μοιραστήκανε και διαβαστήκανε κείμενα ,αναρτήθηκε πανό και γινότανε συχνά ενημερώσεις από ηχογραφημένα μηνύματα από τη μικροφωνική που είχε στηθή.Να συμπληρώσουμε εδώ πως τη μέρα της προβολής υπήρχε και τραπεζάκι με έντυπο υλικό.Δυστηχώς και η προβολή στις 17/9 αλλά και η μικροφωνική στις 18/9 δεν πλαισιώθηκε από το κόσμο που θα έπρεπε και είναι απογοητευτικό για μια τέτια περίσταση και αυτό είναι εμφανές αφού δεν έγινε ούτε πορεία.Ούτε καν ο κόσμος δεν ήταν δεκτικός αφού και οι 2 συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν κεντρικότατα και σε ώρες αιχμής.Το μόνο θετικό που εσωσε τη κατάσταση και τις 2 μέρες ήταν η παρουσία της αυτοοργανωμένης αντιφασιστικής μαθητικής κίνησης και τη μέρα της μικροφωνικής η γρήγορη αντιμετώπιση φασίστα περαστικού σε σχόλιο που έκανε όταν συντρόφισσα το πλησίασε να του δώσει κείμενο .Σύντροφος έτρεξε και αντιμετώπισε τη κατάσταση και ο εν λόγο χέστης πήρε την απάντηση που του άξιζε ,αν και ήταν τυχερός αφού είχε μαζί του γυναίκα και παιδί, διαφορετικά αλλού θα ήταν τώρα.Να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στα σκουπίδια των νοσταλγών του Χίτλερ να τους τσακίσουμε.
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΡΕΦΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!!

Ο Π.ΦΥΣΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!!

Συνέλευση Αναρχικών Α.Σ. Καρδίτσας

Επιστροφή στην κορυφή



Πάτρα

Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η αντιφασιστική διαδήλωση για τα 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Γεωργίου αναρτήθηκε πανό από το δημοτικό θέατρο “Απόλλων” που έγραφε: “Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί-Κράτος και κεφάλαιο γεννούν το φασισμό”.

Στην πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας συμμετείχε αρκετός κόσμος, ενώ με το αναρχικό μπλοκ που σχηματίστηκε από την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” ύστερα από κατά τόπους καλέσματα της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης πορεύτηκαν περίπου 80 άτομα. Το κεντρικό πανό έγραφε “Από την Ευρώπη ως την Αμερική… να συντρίψουμε το κράτος, το κεφάλαιο και τους φασίστες”. Σε αδρές γραμμές υπήρχε αρκετός παλμός και δυναμική στη διαδήλωση, ειδικά όταν αυτή πέρασε λίγα μετρά πριν τα γραφεία της ΧΑ στην Πάτρα, τα οποία προστάτευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αντιφασίστες και οι αναρχικοί παλεύουμε ενάντια στον φασισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης: από τις συγκεντρώσεις στο Ωραιόκαστρο και τις συγκρούσεις στο εφετείο Αθηνών με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, μέχρι τους δρόμους της Σόφιας, της Βοστώνης και του Charlottesville, χιλιάδες άνθρωποι αντιπαρατίθενται με τους φασίστες μπλοκάροντας τις συγκεντρώσεις τους, ορθώνοντας ανάστημα ενάντια στην κρατική καταστολή, το κράτος και τον καπιταλισμό.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Shehzad Luqman στα Πετράλωνα. Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη δολοφονία της Heather Heyer στο Charlottesville των Η.Π.Α. Ούτε το βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούνται με την κάλυψη ή/και τη συνοδεία της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια γειτονιάς, σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

περισσότερες φωτο κλπ. στο https://ipposd.wordpress.com

«δυσήνιος ίππος»

Επιστροφή στην κορυφή


Στην αντιφασιστική συγκέντρωση / πορεία συμμετείχαμε ως ατομικότητες με κοινή συνεννόηση, διαμορφώνοντας ένα άτυπο αναρχικό μπλοκ. Στο δρομολόγιο υης πορείας επιτεθήκαμε συντονισμένα κατεβάζοντας τις τζαμαρίες:

της εισόδου της τράπεζας πειραιώς

των Zara και Marks and Spencer, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της καταναλωτικής φρενίτιδας (οδός Αγίου Νικολάου), αχρηστεύοντας παράλληλα μέρος του εμπορεύματος με μπογιές

δύο ενεχυροδανειστηρίων.

Πέρα απ’ αυτά σπάστηκαν κάποιες κάμερες και γράφονταν συνθήματα και stencil στους δρόμους της πόλης.

ΒΙΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Αναρχικοί/ές

Υ.Γ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον 16χρονο συλληφθέντα που βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από την απόπειρα απόδρασης που έκανε και σε όλους τους υπόλοιπους αντιφασίστες συλληφθέντες και συλληφθείσες.

Επιστροφή στην κορυφή


Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τη θανάσιμη επίθεση που δέχτηκε ο Παύλος Φύσσας από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α , είχε καλεστεί συγκέντρωση και πορεία στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Υπήρχε μεγάλος αριθμός καλεσμάτων από συλλογικότητες, οργανώσεις και Φοιτητικούς Συλλόγους, ενώ στα καλέσματα ανταποκρίθηκε και παραβρέθηκε στη συγκέντρωση – πορεία πλήθος κόσμου.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα καλέσματα ήταν και αυτό της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση, με χαρακτηριστικά αντιφασιστικά – αντικρατικά – αντικαπιταλιστικά.

Το κάλεσμα της ΣΑΚΤΑ στήριξε και πλαισίωσε η αναρχική συλλογικότητα Ατραπός.

Η πορεία βάδισε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κεντρικό σύνθημα – πανό » Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ». Το μπλοκ της συνέλευσης, στο οποίο συμμετείχε αρκετός κόσμος, είχε αρκετά δυναμικό παλμό, ενώ φωνάχτηκαν διάφορα αντιφασιστικά, αντικρατικά, αντικαπιταλιστικά συνθήματα.

Όπως χαρακτηριστικά γράφουμε και στο κείμενο – κάλεσμα της συνέλευσης :

»Το αν και το κατά πόσο ο φασισμός ως αντίληψη διεισδύει στις ανθρώπινες κοινωνίες, αυτό βρίσκεται πάντα σε συνάρτηση και διαλεκτική σχέση με το ποιές αντιστάσεις βρίσκει από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Όσο υπάρχουν κοινωνικά κομμάτια, τα οποία αντιμάχονται το φασισμό σε κάθε πτυχή της ζωής τους, όσο δεν επιτρέπουμε στα φασιστικά, ρατσιστικά, εθνικιστικά ιδεολογήματα να αναπτύσσονται, όσο φροντίζουμε η οργή και η αγανάκτηση για την υποτίμηση της εργασίας και τη λεηλασία της ζωής μας να μετουσιώνονται σε συλλογικούς αγώνες ενάντια στους κοινούς μας δυνάστες, τόσο ο φασισμός θα βρίσκει όλο και λιγότερο ζωτικό κοινωνικό χώρο.

Ο πόλεμος ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί παρά να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πόλεμο ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Όταν μέσα στα επίδικα της πάλης δεν είναι και η καταστροφή της μήτρας του φασισμού, δηλαδή ο καπιταλισμός, με άλλα λόγια το κεφάλαιο και το κράτος, τότε ως κοινωνία και κόσμος του αγώνα θα βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να παλεύουμε ξανά με τα επιφανή τέρατα που καμωνόμασταν ότι είχαμε εξολοθρεύσει.

Γιατί ο μοναδικός νεκροθάφτης αυτού του συστήματος στο σύνολο του δεν παύει να είναι το ταξικά συγκροτημένο και πολιτικά οργανωμένο κίνημα των από τα κάτω που μπορεί να οργανώσει την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση και να φέρει ένα βήμα πιο κοντά έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης. Τον ελευθεριακό Κομμουνισμό και την Αναρχία !»

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΣ !

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ !

O ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ !

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση,

Πάτρα, Σεπτέμβρης 2017

Επιστροφή στην κορυφή



Λειβαδιά

Την Κυριακή, 17/9 οι ποδοσφαιριστές της ΡΗΞΗΣ σήκωσαν πανό στον αγωνιστικό χώρο όπου θα γίνονταν αγώνας κυπέλου της τοπικής κατηγορίας. Επίσης μοιράστηκε κείμενο στους φιλάθλους.

Τη Δευτέρα, 18/9 πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στην οποία μοιράστηκε κείμενο και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο στέκι της ομάδας, οπού έγινε προβολή του ντοκυμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση”.

Το κείμενο που μοιράστηκε:

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ…
18 Σεπτέμβρη 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονείται στο Κερατσίνι από τα σύγχρονα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής. Δεν ήταν άλλο ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συνεργασίας των μπάτσων και των φασιστών, απέναντι σε αυτούς που τολμούν να αντιταχθούν στην καταπίεση και την κυριαρχία. Πρόκειται για την κορύφωση των παρακρατικών δολοφονικών επιθέσεων, μαζί με τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν στα Πετράλωνα πάλι από μέλη της χρυσής αυγής στις αρχές του ίδιου έτους, μιας και οι συγκεκριμένες επιθέσεις επέφεραν απώλειες σε ζωές. Με την ανοχή και την παρότρυνση των εξουσιαστών και με τη συγκάλυψη των ΜΜΕ, ο κατάλογος των επιθέσεων από τα φασιστοειδή της χρυσής αυγής συμπληρώνεται ακόμη και σήμερα με δολοφονικά περιστατικά. Εκατοντάδες είναι οι επιθέσεις σε μέλη αριστερών οργανώσεων και αντιστοίχων εφημερίδων, σε μαθητές και μαθητικές καταλήψεις, σε εργαζόμενους και ανέργους, σε στέκια και καταλήψεις στέγης, σε φοιτητές, σε διαδηλωτές, σε αντιεξουσιαστές, σε ομοφυλόφιλους, σε μετανάστες, σε πρόσφυγες, σε ρομά και γενικά σε όσους δεν τηρούν τα πρότυπα της άριας φυλής.
Όταν το εκάστοτε πολιτικό-εκμεταλλευτικό σύστημα δε βρίσκει ανταπόκριση και υποστήριξη, όταν προβάλλονται έντονα οι αδυναμίες και τα κενά του και δεν μπορεί να βρει γερές βάσεις ώστε να αναπτυχθεί ομαλά σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, δε μένει άλλο παρά να χρησιμοποιηθεί το έθνος και ο εθνικισμός ως αντιπερισπασμός των πολιτών απ’ τη πηγή του προβλήματος. Εκεί είναι που αναγεννιέται η εθνική ενότητα και ομοψυχία, εκεί είναι που ξαφνικά και ως δια μαγείας που όλοι οι μετανάστες ή οι πρόσφυγες γίνονται αποδέκτες όλων των ευθυνών για τη σαπίλα και τη διαφθορά στις τάξεις των κυβερνόντων και διοικούντων. Έτσι, για να υπάρξει ξανά ισορροπία στην καθημερινότητα των μικροαστών, εμφανίζονται οι φασίστες τιμωροί δημιουργώντας πογκρόμ ενάντια σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα ή σε μεμονωμένα άτομα, που στερούνται συνήθως δυναμικής και καθολικής υποστήριξης, επιτίθενται σε αυτούς που αντιδρούν και πολεμούν το σύστημα της εκμετάλλευσης, δολοφονούν οποιονδήποτε διαφοροποιείται από το κοπάδι.
Διανύοντας μια εποχή έντονου φόβου τόσο για την καθημερινότητα όσο για το μέλλον, η έλλειψη οράματος και ελπίδας από τον σύγχρονο άνθρωπο και οι εξαντλητικοί όροι εκμετάλλευσης και οικονομικής ισοπέδωσης από το κράτος και το κεφάλαιο, δημιουργούν μια εντελώς υποβιβασμένη κατάσταση βίωσης. Σε αυτή την εποχή οι λάτρεις του μιλιταρισμού και φανατικοί υποστηρικτές του σεξισμού και εθνικισμού, αναβαθμίζονται θεσμικά και από συμμορία του δρόμου γίνονται ενεργό όργανο του κοινοβουλίου. Με την προπαγάνδα περί εθνικού συμφέροντος καταφέρνουν εύκολα να ταυτιστούν με τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων, των επιχειρηματιών και των βιομηχάνων. Γίνονται η εμπροσθοφυλακή της καπιταλιστικής τρομοκρατίας, ενάντια σε όλους όσους αγωνίζονται για την εφαρμογή των εξαντλητικών σχεδιασμών της. Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα είναι αυτό που γεννάει και τρέφει το φασισμό. Έτσι τα διάφορα φασιστοειδή μπορεί από τη μία να απολαμβάνουν την ασυλία τους ως οι τυφλοί υπηρέτες του συστήματος, από την άλλη όμως είναι αναλώσιμα πιόνια με ημερομηνία λήξης, αναλόγως τους σχεδιασμούς της κυρίαρχης μάζας.
4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η δικαιοσύνη δυσκολεύεται να δώσει ένα τέλος στη υπόθεση. Ποιους να ποινικοποιήσει, αυτούς που το κεφάλαιο χρησιμοποιεί για τη διεκπεραίωση των σκοτεινών της υποθέσεων του; Αυτούς που το ίδιο το κράτος οπλίζει και εκμεταλλεύεται για τη διατήρηση της τάξης; Δεν περιμένουμε ξαφνικά καμία κυβέρνηση και καμία δικαιοσύνη να φορέσει το προσωπείο του αντιφασίστα και να μοιράσει ποινές στο παρακράτος της χρυσής αυγής. Εξάλλου οι ποινές και ο εγκλεισμός είναι μόνο για όσους οραματίζονται ένα ελεύθερο μέλλον και αγωνίζονται γι’ αυτό. Ακόμη και η προπαγάνδα «της θεωρίας των δύο άκρων» που έχει υιοθετηθεί τελευταία και εκφράζεται στους κύκλους των κυβερνόντων, δείχνει καθαρά ότι κι αυτοί είναι πιόνια σε μια μεγαλύτερη σκακιέρα υπηρετώντας τα συμφέροντα μεγαλύτερων τραπεζοχρηματιστών και κεφαλαιούχων. Εφόσον καμία δικαιοσύνη και καμία νομοθεσία δεν εμποδίζει τη δολοφονική δράση των φασιστών που ακόμη συνεχίζουν να επιτίθενται κυρίως σε πρόσφυγες και μετανάστες, αφού το σύστημα τους χρησιμοποιεί σαν το μυστικό του όπλο σε περιόδους πολιτικής αστάθειας και οικονομικής χρήσης σαν αυτή που βιώνουμε, η αντιφασιστική επαγρύπνηση είναι μονόδρομος.
Δεν ξεχνάμε τα θύματα των ναζί, τα ολοκαυτώματα του Διστόμου και των άλλων περιοχών, τις δολοφονίες των ταγματασφαλιτών, τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις της χούντας, το πολυτεχνείο, τις επιθέσεις και τις δολοφονίες της χρυσής αυγής. Συνεχίζουμε να πολεμάμε τους απόγονους των χιτών, τους νοσταλγούς του Χίτλερ, των SS και του Μεταξά, τους θαυμαστές της επταετίας, τους δήθεν αντισυστημικούς μπράβους των καπιταλιστών, τους δράστες όλων αυτών των επιθέσεων σε πρόσφυγες, μετανάστες, αγωνιστές, εργάτες. Συνεχίζουμε να πολεμάμε τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, της Heather Heyer. Χθες τα θύματα ήταν αυτοί, αύριο ποιος ξέρει, ίσως και τα παιδιά σου…
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Αντιφασίστριες-Αντιφασίστες Λιβαδειάς
Α.Σ. ΡΗΞΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Επιστροφή στην κορυφή


Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα συγκεντρώθηκαν περίπου 70-75 άτομα μετά από κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης του αντιρατσιστικού φεστιβάλ Τρικάλων αλλά και της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Τρικάλων, στο μπλοκ του α/α χώρου συμμετείχαν περίπου 25-30 άτομα. Η πορεία ήχε δυναμικό παλμό, πεταχτήκαν εκατοντάδες τρικάκια και κολλήθηκαν αυτοκόλλητα, έξω από τα γραφεία των χιτλερικών πετάχτηκαν κροτίδες και καπνογόνα, κροτίδες επίσης πετάχτηκαν σε ένα περιπολικό και σε δίας. οι μπάτσοι ήταν πολύ ανεκτικοί.
Το πανό έγραφε:Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ-ΟΥΤΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Τρικάλων

anarxikoi_trikalwn@espiv.net
http://anarxikoi-trikalwn.espivblogs.net/

Επιστροφή στην κορυφή