Ενημέρωση από συγκέντρωση στο ΚΑΤ

10.40μμ – Στις εννιά το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κ. Μπ. στο ΚΑΤ και ταυτόχρονη παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου και στους θεράποντες ιατρούς ώστε να διεξαχθεί ομαλά η νοσηλεία του συντρόφου. Στόχος της συγκέντρωσης ήταν η παρεμπόδιση του ανακριτή ο οποίος ήθελε να προχωρήσει στην ανακριτική διαδικασία σε βάρος του συντρόφου.
Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο βρίσκονται περίπου 60 αλληλέγγυοι. Ο ανακριτής εισήλθε στο κτήριο και έγινε αντιληπτός από τους συντρόφους, ομάδα των οποίων βρίσκεται στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στην είσοδο του νοσοκομείου εμποδίζοντας δυνάμεις της ΟΠΚΕ να εισέλθουν σε αυτό με μικρες εντάσεις.
Ο σύντροφός αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί απαραίτητες εξετασεις. Στη διοίκηση βρίσκεται ο ανακριτής και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επιτραπεί η διαδικασία.
Οι αλληλέγγυοι παραμένουν στον χώρο του νοσοκομείου προκειμένου να αποτρέψουν το καθεστώς τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί.

1.00μμ – Η παρέμβαση καθώς και η συγκέντρωση στο ΚΑΤ ολοκληρώθηκε, και οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες αποχώρησαν όλοι μαζί συντεταγμένα.

Πηγή: athens.indymedia.org