Γαλλία – Οι μπάτσοι απειλούν να μπλοκάρουν τα Indymedia της Νάντης και Γκρενόμπλ

Χρησιμοποιώντας την πρόσφατη Αντιτρομοκρατική Νομοθεσία, η Αστυνομία απειλεί να μπλοκάρει τα Indymedia της Νάντης και Γκρενόμπλ

 

Μετά τη δημοσίευση μίας ανάληψης που διεκδικεί την ευθύνη για ένα εμπρησμό σε ένα αστυνομικό γκαράζ – αποθήκη της Γκρενόμπλ (χωροφυλακή) κατά τη διάρκεια της νύχτας της 20ης / 21ης ​​Σεπτεμβρίου, το [Indymedia Grenoble-> https://grenoble.indymedia.org/] και το [Indymedia Nantes-> https://nantes.indymedia.org/] έχουν απειληθεί από την Γαλλική αστυνομία. Οι διαχειριστές αυτών των ιστότοπων έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Κεντρική Υπηρεσία για την Καταπολέμηση του Εγκλήματος που συνδέεται με Πληροφορική και Επικοινωνία (OCLCTIC) απαιτώντας ότι τα σχετικά άρθρα θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις ιστιοσελίδες σε λιγότερες από 24 ώρες, αλλιώς καθίστανται οι ιστότοποι σε διαδικασία πιθανού μπλοκαρίσματος.

Οι συγγραφείς της ανάληψης ευθύνης εξήγησαν ότι η πυρκαγιά στο γκαράζ είχε προκληθεί ως {“μέρος ενός κύματος επιθέσεων σε αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που σήμερα βρίσκονται σε δίκη “}, όπως και ο εμπρησμός στο αστυνομικό αυτοκίνητο στο Quai de Valmy -> https://infokiosques.net/spip.php?article1436] . Στην επίθεση στο Γκρενόμπλ , αρκετές δεκάδες οχήματα έχουν καεί. Εδώ είναι το ίδιο το ανακοινωθέν:

https://athens.indymedia.org/post/1578086/

Αυτό το ανακοινωθέν δημοσιεύθηκε επίσης από mainstream μέσα ενημέρωσης όπως [{Le Dauphiné Libéré} -> http://www.ledauphine.com/isere-sud/2017/09/21/grenoble-incendie-volontaire-a-la-gendarmerie]ή ή το {[BFM-TV-> http://www.bfmtv.com/police-justice/incendie-a-la-gendarmerie-de-grenoble-le-parquet-saisi-1260832.html]}, τα οποία, προφανώς, παρέμεινε ανενόχλητα …

{{“Πρόκληση που οδηγεί σε πράξεις τρομοκρατίας”}}

Όπως ανέφερε η ομάδα του Indymedia Grenoble σε μία ανακοίνωσή του [ανακοινώσεις-> https://grenoble.indymedia.org/2017-09-22-Communication-apres-Indymedia], {“αυτό το αίτημα (…) αντικατοπτρίζει άμεσα την επίθεση που έλαβε χώρα στην Γερμανία στις 25 Αυγούστου ενάντια στο Indymedia Linksunten, μια επίθεση που οδήγησε στην αστυνομική επιδρομή τεσσάρων σπιτιών και ενός αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού κέντρου κοινωνικών, επικαλούμενοι παρόμοια προσχήματα. “}

Και στις δύο περιπτώσεις, η έννοια της «τρομοκρατίας» έχει χρησιμοποιηθεί από τις κυβερνήσεις για τη λογοκρισία των ελεύθερων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αφού η γαλλική αστυνομία στήριξε τις αποφάσεις της στο νόμο της 13ης Νοεμβρίου 2014, η οποία ενισχύει τα μέτρα σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και περιλαμβάνει την «πρόκληση που οδηγεί σε πράξεις τρομοκρατίας ή απολογία για τέτοιου είδους πράξεις “}.

Αν και δεν έχουν οριστεί οι έννοιες της τρομοκρατίας και της πρόκλησης, από τον Φεβρουάριο του 2015, ο γαλλικός νόμος επιτρέπει την εξαφάνιση – απαγόρευση ιστοσελίδων ή των κειμένων χωρίς νομική διαδικασία, με βάση το απλό αίτημα της αστυνομικής διοίκησης. Από τη δική μας γνώση, είναι η πρώτη φορά που τέτοια μέτρα υφίστανται εναντίον των εναλλακτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που ανήκουν σε αντιεξουσιαστικούς κύκλους. Και οι δύο ιστοσελίδες που τέθηκαν στο στόχαστρο των απειλών, αποφάσισαν να αποσύρουν την ανάληψη ευθύνης. Οι διαχειριστικές ομάδες καθενός από τους δύο ιστότοπους εξήγησαν την θέση τους – απόφασή τους σε δύο ξεχωριστά κείμενα:- [Μετά το Indymedia Linksunten, το Indymedia Grenoble και το Nantes-> https://grenoble.indymedia.org/2017-09-22-Communication-apres-Indymedia] (Indymedia Grenoble) – [Εμπρησμός αστυνομικής αποθήκης. Τι έχει απομείνει από την ελευθερία του Διαδικτύου ? -> https://nantes.indymedia.org/articles/38602] (Indymedia Nantes)

Η χρήση αντιτρομοκρατικών νόμων για να επιτεθούν σε συγκεκριμένες ανεξάρτητες ιστοσελίδες αντιπληροφόρησης προδιαγράφουν τη βία της καταδίκης σε βάρος των κατηγορουμένων στην υπόθεση Quai Valmy Car Arson Affair. Στοχεύει στο να αποθαρρύνει τους ακτιβιστές όπως και στην αποπολιτικοποίηση των πράξεων. Για χρόνια, οι ιστοσελίδες του δικτύου Indymedia έχουν, μεταξύ άλλων, προβάλλει την πολιτική φύση της άμεσης δράσης. Αυτή η νέα επίθεση κατά των ελεύθερων μέσων μαζικής ενημέρωσης αποσκοπεί στη σιωπή της ριζοσπαστικής πολιτικής αντιπολίτευσης και στην ποινικοποίηση των συλλογικοτήτων και των ατόμων που θα επικοινωνούσαν τους πολιτικούς τους στόχους χωρίς το στρεβλωτικό φίλτρο των παραδοσιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτή η επίθεση πρέπει επίσης να εξεταστεί υπό το πρίσμα των επιδρομών που, αυτή την εβδομάδα, στόχευσαν τους αντικυβερνητικούς ακτιβιστές της Bure. Οι υπολογιστές τους, μαζί με το φωτοτυπικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσαν για την εκτύπωση προκηρύξεων , κατασχέθηκαν από την αστυνομία. Όλα τα μέσα φαίνεται να έχουν κινητοποιηθεί για να καταστείλουν την αυτόνομη έκφραση των κινημάτων του αγώνα.

Όπως είπαμε τον Μάιο του 2015, ακολουθώντας τις επιθέσεις που στοχεύουν στην ιστοσελίδα της περιοχής της Τουλούζ IAATA.info-> https://iaata.info): “Ενάντια στην Κ καταστολή, η πληροφορία είναι το όπλο μας . ” Παρά τις νέες μορφές λογοκρισίας που αναπτύσσονται, θα συνεχίσουμε να διευκολύνουμε και να πολλαπλασιάζουμε τους χώρους αυτόνομης έκφρασης. Αλληλεγγύη προς τα Indy Nantes και Indy Grenoble. Αλληλεγγύη με τους κατηγορούμενους στη δίκη Quai de Valmy και με εκείνους που ρίχνουν ένα κλειδί στις εργασίες της καταπιεστικής μηχανής. Πρώτες υπογραφές αλληλεγγύης Rebellyon, La Rotative, Paris-Luttes info, Expansive, Renversé, Rennes-info, Brest Médias libres, Marseille Infos Autonomes, Manif’Est, CQFD, Lundi-matin, Squat!net, Le Jura libertaire, IAATA, Jef Klak..

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org