Ομάδα Βaktirio

E_Coli_bacteriaΣκοπός της δημιουργίας αυτού του εγχειρήματος αντιπληροφόρησης αποτελεί η πολιτική μας θέση πως ο ρόλος των μέσων αντιπληροφόρησης είναι αφενός το ριζοσπαστικό επαναστατικό εργαλείο στην διάχυση της αναταραχής και του σαμποταρίσματος της καθημερινής αποχαύνωσης απο τους χειραγωγικούς μηχανισμούς του κράτους, αφετέρου η διασπορά τους και η μεγιστοποιήση του αριθμού τους δημιουργεί μια ανεξέλεγκτη απειλή για την κυρίαρχη αφήγηση. Βασικό μέλημα είναι η ανάδειξη των πολύμορφων ριζοσπαστικών αγώνων ελευθερίας, είτε ατομικών είτε συλλογικών, με κάθε μέσο ενάντια σε κράτος και αφεντικά μικρά και μεγάλα. Στηρίζουμε, ενισχύουμε και προσπαθούμε να αναδείξουμε, τους αγώνες που βασίζονται πάνω στην επιθυμία για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας, κοινωνικής και ατομικής αυτοδιάθεσης, ενα κόσμο χωρίς αφεντικά και κράτη, ενα κόσμο εχθρικό σε φασίστες ρατσιστές και σεξιστές και κάθε είδους φονταμενταλιστές.

Θεωρούμε εχθρική προς την πολιτική μας αντίληψη κάθε προσπάθεια κεντρικοποίησης των μέσων, η οποία ουσιαστικά κινείται στις κορυφογραμμές ενός συγκεντρωτικού και ηγεμονικού μοντέλου, με σκοπό την επιβολή μια σκληρής οργανωτικής και στεγανής λειτουργίας, απομονόνωντας  ουσιαστικά την ατομική πρωτοβουλία στα εγχειρήματα αυτά και εξουδετερώνοντας την πολιτική υπόσταση των υποκειμένων που τα στηρίζουν. Είμαστε αντίθετ@ σε κάθε αντίληψη που θέλει τα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης να είναι αγκυλωμένα και εξαρτημένα απο την ντιρεκτίβα μιας υποτιθέμενης κεντρικής συντονιστικής συνέλευσης, της οποίας ο σκοπός δεν είναι ο καλυτέρος συντονισμός αυτών που συμμετέχουν, αλλά η δημιουργία ένος ανταγωνιστικού εναλλακτικού ενημερωτικού μέσου το οποίο θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος των αστικών μέσων χειραγώγησης. Το κάθε μέσο που κινείται στο χώρο της αντιπληροφόρησης είναι ανάγκη να κινείται μοριακά και αυτόνομα αλλά και συνεργατικά χωρίς ωστόσο να ετεροκαθορίζεται απο τα «επιτυχημένα μοντέλα οργάνωσης» κάποιων άλλων. Κάθε μεσο είτε αυτοοργανωμένο και αυτοδιαχειριζόμενο είτε πρωτοβουλιακό ατομικό είτε κατειλλημένο, μπορεί να αποτελέσει το βακτήριο μιας ευρύτερης μόλυνσης του αποστειρωμένου χειραγωγημένου περιβάλλοντος που έχει επιβάλει κράτος και κεφάλαιο στα κοινωνικά στρώματα.

Με βάση την αναρχική σκέψη και την παραπάνω πολιτική μας  θέση για τα μέσα αντιπληροφόρησης ξεκινάμε να λειτουργούμε το μπλόκ αντιπληροφόρησης Baktirio