Η Αντωνία Λεγάκη για τους Δέλτα “Οι εφόδοι τους θυμίζουν SS”

Η δικηγόρος ένος απο τους συλληφθηθέντες της πορείας στις 17/9  Αντωνία Λεγάκη αναφέρει τις μαρτυρίες για τα βασανιστήρια από τα τσογλάνια της δέλτα μετά την επίθεση στο ατ των εξαρχείων.

“Δύο μέλη της ομάδας Δέλτα, είδαν τον νεαρό σε απόσταση 500 μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα. Ήταν από πριν στην πορεία και είχε φύγει μόλις ξεκίνησαν τα επεισόδια. Όταν κατέβηκαν από τη μηχανή, τα μέλη της ομάδας Δέλτα πέταξαν τον 19χρονο στο έδαφος. Ο ένας από τους δύο τον χτυπούσε με το γκλομπ στο κεφάλι, ενώ ήταν πεσμένος και ο άλλος τον κλωτσούσε με το πόδι ακριβώς στο ίδιο σημείο του κεφαλιού. Είναι η συνηθισμένη τακτική της ομάδας Δέλτα να χτυπούν συνεχώς στο ίδιο σημείο.  Τόσα χρόνια, δυστυχώς, αν και φυσικά δε θα έπρεπε, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε βασανισμούς κατά τη σύλληψη, όμως αυτό που ακολούθησε είναι απίστευτο.  Αφού τον σήκωσαν και τον πήγαιναν προς το Αστυνομικό Τμήμα, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς κρατούσε τον 19χρονο με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του. Την ίδια στιγμή, ο δεύτερος αστυνομικός «έπαιζε», περνώντας με τη μηχανή πάνω από τα πόδια του νεαρού. Πρώτα η μια ρόδα και μετά η άλλη. Ο νεαρός έπεφτε κάτω και τότε ο πρώτος αστυνομικός τον χτυπούσε για να σηκωθεί γιατί «τον καθυστερούσε». Μετά επαναλαμβανόταν ακριβώς το ίδιο «παιχνίδι». Αυτό έγινε για 500 μέτρα μέχρι να φτάσουν στο τμήμα. Τα δάχτυλα στα πόδια του 19χρονου έχουν σπάσει, ενώ έχει υποστεί σοβαρότατη ζημιά στον τένοντα.

Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι. Αν κρίνω από προηγούμενες υποθέσεις που μου έρχονται στο μυαλό, δεν υπάρχει καμία ελπίδα.” (σχετικά με την ΕΔΕ που διέταξε ο αρχιμπάτσος της ελας και για την προανάκριση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τους βασανισμούς)