Κείμενο αλληλεγγύης στην Εύη Στατήρη και πανό αλληλεγγύης για την Εύη Στατήρη και τον Νίκο Ρωμανό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ

12047647_1664533363803584_142378905_nΗ αποκάλυψη του σχεδίου απόδρασης των φυλακισμένων μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον περασμένο χειμώνα, οδηγεί το κράτος σε μια μεγάλη κατασταλτική επιχείρηση εκδίκησης και εξάπλωσης του φόβου. Στο στόχαστρο της καταστολής μπαίνουν συγγενικά πρόσωπα των συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και οι ίδιοι με συνεχείς εφόδους στα κελιά τους και απομονώσεις σε ειδικές πτέρυγες. Στις αρχές του Μάρτη τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και η συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου ξεκινούν απεργία πείνας μέχρι τέλους για την άμεση απελευθέρωση της Αθηνάς Τσάκαλου και της Εύης Στατήρη που είχαν προφυλακιστεί. Έτσι σε συνδυασμό με το μαχητικό ρεύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε (καταλήψεις, συγκρούσεις, άμεσες δράσεις) επιτυγχάνεται η αποφυλάκιση της Αθηνάς Τσάκαλου, μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, με περιοριστικούς όρους εξορίας στο νησί της Σαλαμίνας, ενώ η Εύη Στατήρη, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, παραμένει προφυλακισμένη.  12033801_1664533427136911_798620628_n

Η εκδικητική κράτηση της Εύης Στατήρη αποτελεί συνέχεια του καθεστώτος του φόβου που ανασύρει από το οπλοστάσιό του τη στοχοποίηση και ποινικοποίηση των προσωπικών-συγγενικών σχέσεων. Η πιο ύπουλη μορφή συναισθηματικού εκβιασμού που στοχεύει να λυγίσει την άκαμπτη εξεγερτικότητα των συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Επίσης μέσω αυτής της εκδικητικής κίνησης, το κράτος αναβαθμίζει τα κατασταλτικά του μέσα επιχειρώντας να σπείρει το φόβο και στους εκτός των τειχών, αναρχικών συντρόφων ή συγγενών, οι οποίοι στηρίζουν και δεν εγκαταλείπουν τους φυλακισμένους αγωνιστές στα χέρια του εχθρού, με τελική στόχευση την απομόνωση τους. Έτσι για ακόμη μια φορά το κράτος επιτίθεται στις γέφυρες που συνδέει τη δημόσια με τη παράνομη δράση προσπαθώντας να απομακρύνει περεταίρω την επιλογή του αντάρτικου πόλης και της άμεσης δράσης στο εδώ και τώρα από τους αναρχικούς και ανατρεπτικούς κύκλους.

Από τις 14/09 η Εύη Στατήρη ξεκινάει απεργία πείνας ως την απελευθέρωσή της. Η κίνηση της Έυης να αντισταθεί βάζοντας μπροστά την ίδια της την υγεία, αποτελεί μια επιθετική κίνηση απέναντι στη ολοκληρωτική εξάπλωση της υποταγής. Είναι ένα βήμα για το ξεπέρασμα του φόβου που ανοίγει εκ νέου τα πεδία σύγκρουσης με την εξουσία. Η στάση μας δίπλα στον αγώνα της Έυης Στατήρη είναι δεδομένη, μιας και μέσα από την άρνηση στον επεκτατισμό της καταστολής ξεδιπλώνονται δυνατότητες αντεκδίκησης και όξυνσης του αναρχικού πολέμου.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Σύμπραξη Αναρχικών Memento Mori

Πηγή: https://interarma.info/