Πρωτοβουλία Open Border Caravan

12049414_126135034408104_2530751176719944786_nΠαραθέτουμε την παρακάτω ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, διότι πιστεύουμε πως είναι μια πολύ σημαντική και ενισχυτική κίνηση στους πρόσφυγες, χωρίς το πρόσιμο της φιλανθρωπίας αλλά αυτό της πολιτικής βούλησης όπου μέσα σε αυτό το πλαίσιο παράγεται η αλληλεγγύη και το πρόταγμα της ελεύθερης κίνησης των ανθρώπων  κατάργησης των περιχαράξεων και των συνόρων.

Open Borde Caravan, κείμενο πρωτοβουλίας:

“Η ιστορία της Ευρώπης σηματοδοτείται από τη βίαιη και επιθετική συμπεριφορά της αστυνομίας και του στρατού προς τους προσφυγές και τα παιδιά τους στη προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τους πολέμους που συχνά προκαλούνται ή και ενθαρρύνονται από τις χώρες της ΕΕ. Ωστόσο από  την άλλη πλευρά, η επιμονή και το κουράγιο των προσφύγων και των μεταναστών, την επιθυμία για ελευθερία και την αυτο-οργανωμένη αλληλεγγύη των πολιτών της ΕΕ που διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα ενάντια στις πολιτικές για τα σύνορα της Ευρώπης-φρούριο.

Το Open Border Caravan το καραβάνι ανοιχτών συνόρων με προορισμό τα σύνορα με στόχο τον αγώνα για την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων θα αναχωρήσει από το Βερολίνο αυτό το Σαββατοκύριακο.
Νηοπομπές από τη Βιέννη και τη Λειψία έχουν ήδη υποστηρίξει εκατοντάδες ανθρώπους στην διαφυγή τους και την είσοδο σε χώρες της ΕΕ. Η ιδέα γρήγορα μεταλαμπαδεύτηκε στο Βερολίνο από οπού ξεκινάει το κομβόι αλληλέγγυων που θα σχηματίσει ένα μεγάλο καραβάνι αλληλεγγύης στις παραμεθόριες περιοχές της Κροατίας, Σερβίας, Σλοβενίας και κατά μήκος των οδών διέλευσης των προσφύγων.

Αυτή η πρωτοβουλία κάλεσε ακτιβιστές, συλλογικότητες, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους μετανάστες και αλληλέγγυους πολίτες από όλη την Ευρώπη για να στηρίξουν τη προσπάθεια ντόπιων και προσφύγων – μεταναστών να δράσουν από κοινού για το άνοιγμα των συνόρων.

Η ένοπλη ομοσπονδιακή αστυνομία έκλεισε τα σύνορα στη Βαυαρία, ενώ η ανθρωπιστική καταστροφή στις παραμεθόριες περιοχές της Σερβίας και της Κροατίας, στα στρατόπεδα της Ουγγαρίας και κατά μήκος των οδών διέλευσης έχει ενταθεί. Εάν αυτή η πολιτική των κλειστών συνόρων μέσα στην Ευρώπη Φρούριο δε σταματήσει θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία, το φόβο και το θάνατο. Ως εκ τούτου, η μοναδική απάντησή μας μπορεί να είναι μόνο πρακτική βοήθεια για να διασχίσουν τα σύνορα!

Η πρωτοβουλία ξεκινάει από το Βερολίνο το κομβόι αλληλέγγυων θα βρίσκεται στο δρόμο από την Κυριακή το βράδυ μέχρι το πρωί της Δευτέρα μεταφέροντας τρόφιμα και ρούχα κουβέρτες, σκηνές και παπούτσια σχηματίζοντας ένα μεγάλο καραβάνι αλληλεγγύης στις παραμεθόριες περιοχές της Κροατίας, Σερβίας, Σλοβενίας και κατά μήκος των οδών διέλευσης μεταφέροντας εκτός από βοήθεια και τη βούληση να ανοίξουν τα σύνορα.

Η εμπειρία των τελευταίων εβδομάδων έχει δείξει ότι το καθεστώς των συνόρων μπορεί να ταρακουνηθεί από τη μαζική αντίσταση τη επίδειξη πολιτική ανυπακοής και αλληλεγγύης. Σε συντονισμό με αλληλέγγυους από την Ιταλία και από αλλά μέρη εναντιωνόμαστε στη συνθήκη του Δουβλίνου και θα βοηθήσουμε τους πρόσφυγες να διασχίσουν τα σύνορα.

Θα είμαστε στο δρόμο με κατεύθυνση από το Βερολίνο προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, από την Πέμπτη το βράδυ (22:00) μέχρι την Κυριακή το βράδυ / πρωί της Δευτέρας (24,9 -.. 27,9). Εάν μπορείτε να συμμετάσχετε ή να προσφέρετε ένα αυτοκίνητο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Χρειαζόμαστε, επίσης: κυρίως κουβέρτες, σκηνές, ζεστά ρούχα και παπούτσια.

Contact:
openborders@posteo.de
Caravan Phone 01578-6424265 (contactable thursday

https://twitter.com/nobordercaravan?lang=el

http://pastebin.com/

Mετάφραση  Baktirio