Ολύμπια, ηπα: Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

Τα ξημερώματα της 2ας Οκτώβρη 2015 επιτεθήκαμε στον αστυνομικό υποσταθμό της δυτικής Ολύμπια. Σπάσαμε τα τζάμια και τ’ αριθμητικά πληκτρολόγια στις πόρτες ασφαλείας, φρακάραμε με κόλλα τις κλειδαριές, πατήσαμε συνθήματα εξωτερικά και μπαχαλέψαμε το εσωτερικό ρίχνοντας μπογιά ανάκατη με υγρό φρένων. Ένα σύνθημα έγραφε «ούτε μπάτσοι ούτε κατηγορίες».* Οι καρδιές μας φούσκωσαν από χαρά. Μερικά αμβλέα αντικείμενα, λίγη κόλλα στιγμής και μπογιά μπορούν να βρεθούν παραπεταμένα σχεδόν σε οποιοδήποτε γκαράζ (φροντίστε να μην αφεθούν ενοχοποιητικά ίχνη) ή μπορούν να γίνουν δικά σας με λίγα δολάρια (κάντε χρήση μετρητών). Μια ομάδα έμπιστων συντρόφων με σχέδιο μπορούν να λαχταρίσουν τις γουρουνόφατσες με σχετική ευκολία, αφού γίνονται κουρέλια και δυσκολεύονται να καθαρίσουν ακόμα και το ίδιο τους το χοιροστάσιο.

Αν αυτό σας σκάει «βίαιο», τότε λάβετε υπόψη σας το γεγονός πως οι μπάτσοι είναι οι πιο συστηματικοί ρατσιστές και μισογύνηδες όλων των μαζικών πιστολάδων.

Μας άρεσε πολύ που βλέπαμε το φως ν’ αντανακλάται στα ραγισμένα τζάμια του δημαρχείου καθώς τα φύλλα άλλαζαν χρώμα κι από πράσινα γίνονταν χρυσαφιά.** Ευελπιστούμε το μπατσοτμήμα στα δυτικά να παραμείνει ρημαγμένο, με τα παράθυρά του σφραγισμένα να κρατάνε το ηλιόφως μακριά. Ελπίζουμε μ’ αυτόν τον τρόπο τα χοιρινά να πήραν έστω και μία απειροελάχιστη γεύση από τη μιζέρια που προκαλούνε σε εκατομμύρια ανθρώπων που φυλακίζουν επί σειρά ετών σε κελιά. Ευελπιστούμε ν’ αποτεφρωθούν κι οι ίδιοι εκεί μέσα, και να μη μείνει τίποτα όρθιο, ακριβώς όπως θέλουμε κι οι φυλακές να γίνουν στάχτη και αποκαΐδια.

Μαχόμαστε απ’ όπου στεκόμαστε. Ευχόμαστε να κάνουν κι άλλα άτομα το ίδιο.

Εφορμούμε γιατί θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, γιατί έχουμε το κίνητρο να δράσουμε ενάντια στην αστυνομία.

Ελπίζουμε να ενεργήσετε κι εσείς με τον τρόπο σας, μπαίνοντας στη μάχη για έναν κόσμο χωρίς αστυνομία.

πηγή: it’s going down

* No Cops, No Charges: Διαδεδομένο σύνθημα στην περιοχή, για να ξεκουμπιστούν οι μπάτσοι από τους δρόμους, όπως και ν’ αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εις βάρος των Andre και Bryson. Τον Μάη του 2015 δύο άοπλοι μαύροι άνδρες –οι ετεροθαλείς αδερφοί Andre Thompson και Bryson Chaplin– πυροβολήθηκαν από το λευκό μπάτσο Ryan Donald στα δυτικά της Ολύμπια, κατόπιν υποτιθέμενης απόπειράς τους να κλέψουνε μπίρα από ένα κατάστημα. Και οι δύο επέζησαν των πυροβολισμών, αλλά η εισαγγελία ανακοίνωσε την πρόθεσή της ν’ απαγγείλει κατηγορίες στους δυο νεαρούς για επίθεση εναντίον του μπάτσου. Έκτοτε έχουν γίνει πολλές αντιρατσιστικές κι αντιμπατσικές διαμαρτυρίες, και οι διαδηλωτές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο δρόμο όχι μονάχα με την μπατσαρία, αλλά και με θιασώτες της λευκής υπεροχής.

** Στις αρχές Σεπτέμβρη κόσμος βγήκε στους δρόμους και την έπεσε στο κτήριο του δημαρχείου, στο κέντρο της Ολύμπια, όπου στεγάζεται επίσης το αρχηγείο της αστυνομίας.

[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”olympia”]

Πηγή: http://gr.contrainfo.espiv.net