Πολιτική δήλωση του Αλέξανδρου Μητρούσια

Πολιτική δήλωση του Αλέξανδρου Μητρούσια

Βρισκόμενος στο σημείο όπου η δικαστική διαδικασία εισέρχεται στο στάδιο των απολογιών, δηλώνω πως δεν αναγνωρίζω το αστικό και νομικό σύστημα του κράτους, καθώς τα αντιπαλεύομαι. Περαιτέρω δηλώνω, πως το δίπολο αθωότητας-ενοχής είναι απότοκο του δικού σας νομικού συστήματος, σύστημα νόμων που υπηρετεί την κρατική εξουσία και την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, και γι’αυτό επίσης, δεν το αναγνωρίζω ούτε τ’αποδέχομαι.

Η παρούσα δικογραφία για την οποία κατηγορούμαι αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της δράσης της αναρχικής οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων Της Φωτιάς και αποδόθηκε στα μέλη της οργάνωσης και σ’ άλλους αναρχικούς κρατούμενους. Σε διαχειριστικό επίπεδο υπήρξε μια χρονοβόρα διαδικασία 2.5 ετών, μ’ ένα σύνολο μαρτυριών κι εγγράφων που παρά το τεράστιο μέγεθος τους είχαν μηδαμινή συνεισφορά στη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών που αποδόθηκαν εναντίον μου, για να μιλήσω συγκεκριμένα.Βέβαια το πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου είναι διευρυμένο κι ελαστικό καθώς έννοιες ασαφείς όπως η ψυχική συνέργεια ή η μη συγκεκριμενοποίηση των φυσικών πράξεων προσφέρουν τη δυνατότητα στη δικαστική εξουσία να διώκει και να καταστέλλει επαναστατικές οργανώσεις και άτομα του αναρχικού χώρου.Αυτό το πλαίσιο λοιπόν, συναρτώμενο με τη δικαστική γραφειοκρατία, χρησιμοποιείται για να κρατούνται αιχμάλωτοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του κράτους, μ’έ να σύνολο καταδικών και προφυλακίσεων.

Για μένα, αποτελεί ψευδαίσθηση ότι οποιαδήποτε ρωγμή ελευθερίας μπορεί ν’ ανοίξει στο κοινωνικό πεδίο των καπιταλιστικών κρατών χωρίς τη χρήση βίας από πλευράς του εσωτερικού ανατρεπτικού κινήματος. Το σαμποτάζ και οι κινήσεις άμεσης δράσης, ο παράνομος ένοπλος αγώνας, αποτελούν εκφάνσεις του αγώνα για περισσότερη ζωή, περισσότερη ελευθερία ενάντια στην κρατική μηχανή και το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα. Σε τέτοιες κινήσεις, όπως οι ενέργειες που αναφέρεται το κατηγορητήριο που μου αποδόθηκε, δεν μπορώ να στέκομαι παρά αλληλέγγυος.

Οπως έχω αναφέρει σε δημόσια κείμενά μου καθώς και σ’ αντίστοιχη δήλωση που διάβασα στο προηγούμενο δικαστήριο, προέρχομαι από τον αναρχικό χώρο αλλά δεν συμμετείχα στη δράση της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Κλείνοντας, θέλω να στείλω συντροφικό χαιρετισμό σε κάθε εξεγερμένο άνθρωπο που αντιμάχεται τα δεσμά του κράτους και της κυριαρχίας.

 *από εισερχόμενο email στο baktirio στο οποίο αναφέρεται ως πηγή η Κόντρα