Συλλήψεις και βασανισμοί ακτιβιστών ενάντια στην εξόρυξη λιγνίτη στο δασος Hambach, Γερμανια.

grubenblickΚάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές Köln-Ossendorf και διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης

Μετά και τη σύλληψη δύο ακόμα ακτιβιστών στο δάσος Χάμπαχ (Hambach Forest), η καταστολή ενάντια στο κίνημα κατά της εξόρυξης λιγνίτη έχει φτάσει στο απόγειό της.

Ο Blue*, ο οποίος κατά τη σύλληψή του αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του στην αστυνομία (και εξακολουθεί να αρνείται), βρίσκεται φυλακισμένος από την 7η Οκτωβρίου. Συνελήφθει κατά τη διάρκεια αποκλεισμού ενός από τους σημαντικότερους ιμάντες μεταφοράς του υπαίθριου ορυχείου στο δάσος Χάμπαχ, γεγονός που οδήγησε στη προσωρινή παύση της εξορυξιστικής δραστηριότητας. Στον Blue έχει απαγορευτεί να επισκεφτεί τον γιατρό της φυλακής από τη πρώτη μέρα της φυλάκισής του.

Επιπλέον, ο Florian και ακόμα ένας ακτιβιστής, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, συνελήφθησαν στις 22 Οκτωβρίου από την ασφάλεια της γερμανικής ενεργειακής εταιρείας RWE στο δάσος Χάμπαχ. Δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η σύλληψη. Γνωρίζουμε, όμως, ότι ένα από τα δύο άτομα φέρει κάταγμα στη μύτη και πολλά σπασμένα δόντια. Επίσης, του απαγορεύτηκε να τον δει γιατρός.

Οι σύντροφοι θα παραμείνουν φυλακισμένοι μέχρι την διεξαγωγή της δίκης, η οποία μπορεί να καθυστερήσει πολλούς μήνες.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για αυτή την βαναυσότητα!

Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στη διαδήλωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές του Köln-Ossendorf, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα. Επιπλέον, καλούμε όλα τα άτομα που νιώθουν συνδεδεμένα με τον αγώνα μας να προβούν σε δράσεις αλληλεγγύης.

Δράστε στις φυλακές της πόλης σας, στα κτίρια της RWE ή άλλες ενεργειακές εταιρείες, τις γερμανικές πρεσβείες… υπάρχουν πολλοί στόχοι!

Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο την προστασία ενός από τα παλαιότερα δάση της Ευρώπης. Ο λιγνίτης αποτελεί την περισσότερο επιβλαβή για το περιβάλλον πηγή ενέργειας και τη μεγαλύτερη πηγή εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα CO2 στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό ενισχύει κατά πολύ την κλιματική αλλαγή, η οποία έχει ήδη οδηγήσει εκατοντάδες ανθρώπους μακρυά από τα σπίτια τους.

Δεν ανεχόμαστε πια να βασανίζονται και να φυλακίζονται άνθρωποι επειδή αγωνίζονται για έναν λιγότερο γαμημένο κόσμο.

Χρειάζεται να εναντιωθούμε σε εταιρείες όπως η RWE, η οποία επιβάλλει τόση βία σε ανθρώπους και ζώα και κατ’ επέκταση στον πλανήτη. Χρειάζεται να εναντιωθούμε στο σύστημα που προστατεύει τους εκμεταλλευτές και χτυπά τους εκμεταλλευόμενους.

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους και όλες! Όχι μόνο αυτούς που βρίσκονται φυλακισμένοι, τραυματισμένοι και χτυπημένοι από τις εταιρείες και την αστυνομία. Δεν μας φοβίζουν και ελπίζουμε να μην φοβίζουν ούτε εσάς. Πληροφορηθείτε και πληροφορείστε, ελάτε στις διαδηλώσεις ή διοργανώστε εσείς μία, οι επιλογές είναι άπειρες και ο χρόνος λίγος.

Άμεση απελευθέρωση των τριών συντρόφων
Άμεση απελευθέρωση των δέντρων.

*συμβολικό όνομα καθώς όπως αναφέρεται και στο κείμενο, το άτομο αρνείται να δώσει τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Πηγή: https://abcrhineland.blackblogs.org/
περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά:http://actforfree.nostate.net/?p=21541#more-21541

Μετάφραση από αδέσποτη