Ενημέρωση από την παρέμβαση θορύβου έξω από το μητροπολιτικό σωφρονιστικό κέντρο του Μανχάταν (κρατητήρια ασφάλειας)

Πάνω από εκατό άτομα βρέθηκαν στους δρόμους της Νέα Υόρκης σε παρέμβαση θορύβου (Noise Demo)
1η Ιανουαρίου, 2016

1527581_1694474140811079_2119019912_n-980x600

Tο 2015 ξεκίνησε δυναμικά καλωσορίζοντας τους αποφυλακισμένους Eric McDavid και Norberto González Claudio. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους απελευθερώθηκαν, και άλλοι σύντροφοι/ες.  Κάποιοι /ες γερνάνε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ενώ άλλοι /ες χάνουν τη ζωή τους. Χάσαμε δύο πραγματικούς αγωνιστές, τον Phil Afrika και τον Hugo Pinell. Στο κλείσιμο του έτους το NYC ABC διοργάνωσε μια παρέμβαση θορύβου έξω από το Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο του Μανχάταν (MCC), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, γιορτάσουν, και να περάσουν το μήνυμα σε όσους είναι εντός των τειχών ότι δεν τους έχουν ξεχάσει.

Φτάσαμε εκεί λίγο μετά τις 8:30 ενώ άλλοι ήταν ήδη συγκεντρωμένοι εκεί. Χαιρετηθήκαμε με παλιούς συντρόφους και φίλους και μέχρι τις 21:00, ένα αξιοπρεπές πλήθος είχε σχηματιστεί. Παρότι ήταν μια σχετικά θερμή χειμωνιάτικη νύχτα κάποιοι φίλοι εμφανίστηκαν με πέντε λίτρα ζεστής σοκολάτας για να σιγουρέψουν ότι οι φωνητικές χορδές όλων θα παρέμεναν σε αρίστη κατάσταση όσο θα απαντούσαμε με συνθήματα, φωνές και τραγούδια προς το τσιμεντένιο και μέσα στο χάλυβα σωφρονιστικό κατάστημα του MCC.

Παρείχαμε στου συγκεντρωμένους κάθε είδους αντικείμενα που κάνουν θόρυβο αν και οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν φέρει τα δικά τους. Είχαμε έως και μια μπάντα με όργανα για να κρατηθεί η «φλόγα» του θορύβου της διαδήλωσης μας «αναμμένη».

Καταστρέψτε τις φυλακές.

Ενώ οι παρευρισκόμενοι ήταν εκεί για να γιορτάσουν και να περάσουν το μήνυμα τους μέσα από τα τείχη, πινακίδες και πανό εξέφραζαν επίσης την οργή του πλήθους που ξεχειλίζει. Μια ομάδα εμφανίστηκε με μαύρες σημαίες και πανό για να σιγουρέψουν ότι όλοι εντός θα γνώριζαν ότι τη παρέμβαση την οργάνωσαν αναρχικοί σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους.

nycabc.files_.wordpress.com201601destroy-prisons-0e03d472127f1ec35b345d15217deb2e60c1d1e4Η παρέμβαση διήρκεσε μερικές ώρες και τελείωσε με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Και τότε ήρθε ο Ripper, εμείς δεν τον είχαμε συναντήσει νωρίτερά. Μας αποκάλυψε ότι τη περασμένη του παραμονή Πρωτοχρονιάς τη πέρασε στον 11ο όροφο του MCC. Ήταν η πρώτη του φορά μέσα στη φυλακή και όπως πολλοί στο κατάστημα αυτό, βρέθηκε μακριά από την οικογένειά του. Μας είπε πως βλέποντας έξω από το παράθυρό του κελιού του εκείνες τις ώρες σκεφτόταν πως οι άνθρωποι που βρισκόντουσαν από έξω θα μπορούσαν να βρίσκονται οπουδήποτε αλλού στην πόλη παρόλα αυτά επέλεξαν να είναι εκεί και το πώς αυτό κράτησε το ηθικό του ανεβασμένο. Τότε είπε ότι όταν ίδιος θα βρισκόταν εκτός θα παρευρισκόταν και αυτός με τη σειρά του σε μια τέτοια παρέμβαση. Όπως και έκανε.

Μας έχουν πει και άλλοι σύντροφοι που βρέθηκαν κάποτε στο MCC, ότι η παρέμβαση θορύβου «ζεσταίνει» όλο το χώρο και περνάει στους φυλακισμένους, αλλά ποτέ δεν είχα βιώσει κάτι όπως όταν τα άκουσα δια στόματος του Ripper. Εάν σκέφτεστε να διοργανώσετε μια επίδειξη θορύβου στην πόλη σας, να το κάνετε.

Λίγο πριν αρχίσει να διαλύεται ο κόσμος έγινε η ακόλουθη δήλωση που διαβάστηκε και ως κάλεσμα σε δράση και ως απάντηση, διασφαλίζοντας ότι οι σύντροφοί μας εντός θα μπορούσαν να το ακούσουν:

«Πολλοί/ες νιώθουμε ότι ζούμε σε μια εποχή που δε μοιάζει με καμία άλλη με την επιτήρηση και την καταστολή σε κάθε στροφή, αλλά και την αντίσταση, επανάσταση, και την ανοιχτή εξέγερση εξίσου. Αυτό δεν είναι ούτε η νέα χρυσή ούτε σκοτεινή εποχή, είναι απλά μια ακόμα χρονική στιγμή, όπου μπορούμε να έρθουμε συλλογικά σε σύγκρουση με το γαμημένο σύστημα.

Κάθε μέρα υπάρχουν εξεγέρσεις ποικίλου μεγέθους, οι περισσότερες εξ αυτών ποτέ δεν φτάνουν στα αυτιά μας. Με όσους φυλακίστηκαν από εξεργετικές διαδικασίες ενωνόμαστε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μέσα από τη φασαρία, το γλέντι και την οργή ενωνόμαστε με εκείνους που υποφέρουν από τη συστηματοποιημένη λευκή υπεροχή και τον πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη, πίσω από ατσαλένια κάγκελα και γυαλί ασφαλείας.

Η φυλακή είναι ένα μέσο κοινωνικού ελέγχου που πρέπει να καταστραφεί εντελώς.

Εμπρός στην ολοκληρωτική καταστροφή της κοινωνίας των φυλακών!

Απόψε φέρνουμε μαζί μας το θάρρος της Sundiata Acoli, την αγριότητα του Τζο-Τζο Bowen, τη σοφία του Russell Maroon Shoatz.

Θυμόμαστε κάθε πράξη εξέγερσης εναντίον του κράτους, στη μνήμη των χαμένων συντρόφων μας Phil Afrika και Hugo Pinell- η κληρονομιά σας δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί.

Κρατάμε στις καρδιές τους συντρόφους μας που σύντομα θα φυλακιστούν ή πρόσφατα έχουν φυλακιστεί.

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ/ΕΣ

Μετάφραση – επιμέλεια baktirio

Πηγή: itsgoingdown.org