Ιταλία: Τοποθέτηση βόμβας στην Αστυνομική Ακαδημία της Μπρέσια – για Μαύρο Δεκέμβρη

Ακολουθούν η ανάληψη ευθύνης και συμπληρωματικά λόγια, που δημοσιεύτηκαν στις 4 Γενάρη 2016.

Τη νύχτα μεταξύ 17ης και 18ης Δεκέμβρη 2015 τοποθετήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό (με 8 κιλά πυρίτιδας) στη «σχολή» της αστυνομίας στην Μπρέσια. Συμβολική δράση με σκοπό να προκληθούν υλικές ζημιές. Ενεργήσαμε κείνη την ώρα ώστε να μη βλάψουμε άτομα αδιακρίτως.

Με τη δράση αυτήν ανοίξαμε μια δική μας σχεδιαστική προοπτική Αναρχικής επίθεσης ως Αναρχικός Πυρήνας άκκα (C.A.A), προσκείμενοι στη Μαύρη Διεθνή, και σμίγουμε με το κάλεσμα δράσης για έναν ΜΑΥΡΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Σμίγουμε σ’ αυτό το μονοπάτι επειδή:

Μας αρέσει η ιδέα ενός διεθνούς συντονισμού αναρχικών για την άμεση δράση.

Η δική μας ιδέα «συνενοχής» πηγαίνει πέρα από τις γκρούπες και τα γκρουπούσκουλα.

Χρησιμοποιούμε τα μέσα που θεωρούμε κατάλληλα, γυρεύοντας την αύξηση της έντασης και στις παραμικρές λεπτομέρειες της δράσης. Απ’ αυτή την άποψη, η πράξη αυτή είναι μηδενική ως προς τις υλικές ζημιές που προξένησε, αλλά είναι σημαντικό να οπλίζουμε την αυτοοργάνωσή μας, κι ιδίως τώρα που αισθανόμαστε μια μεγάλη παραίτηση αναμεταξύ αναρχικών στην Ιταλία.

Επιτεθήκαμε σ’ έναν απ’ τους ένοπλους βραχίονες του κράτους. Σε αυτήν τη «σχολή» εκπαιδεύονται μπάτσοι απ’ όλη την Ιταλία και άλλα κράτη. Αυτό είναι κι ένα μικρό σινιάλο κατά του πολέμου.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια σε όλα τα κράτη κι ενάντια στο Κεφάλαιο.

Η σκέψη μας πάει σε τόσους και τόσους συντρόφους που έχουν υποστεί καταστολή, εγκλεισμό, βασανισμό ή σκοτώθηκαν στο παρόν και στο παρελθόν. Σε αλληλεγγύη προς όλους τους κρατουμένους που αγωνίζονται.

Αυτό είναι ένα σινιάλο συνενοχής με άτομα που βρίσκονται έγκλειστα: τον Αλφρέντο για τις σφαίρες που ’ριξε στον Αντινόλφι· την Κιάρα (αναρχική NO TAV) για την επίθεση στο εργοτάξιο [της υπερταχείας TAV στο Κιομόντε]· τον Νικόλα Γκάι, που με τον Αλφρέντο πυροβόλησαν στο γόνατο τον διευθύνοντα της Ansaldo [Nucleare], και λίγα του κάνανε· τον Νίκο, αναρχικό NO TAV, ……… .

Τη Μόνικα και τον Φρανσίσκο, που αντιστέκονται με απλότητα κι αξιοπρέπεια μες στα ισπανικά κάτεργα.

Την Ταμάρα Σολ, που έδειξε πώς παίρνεται εκδίκηση για τον χαμό συντρόφων.

Τον Νίκο [Ρωμανό] για την απλή και ταπεινή του συμβολή σ’ ένα κάλεσμα αγώνα.

Τους συντρόφους της ΣΠΦ.

Τους συντρόφους που αγωνίζονται στη φυλακή και έξω.

*

Απάντηση στο κείμενο με τίτλο «Sotto pressione [Υπό πίεση]» [που δημοσιεύτηκε στις 18/12/15]:

H πρωταρχική ώθηση για δράση δεν είναι η πίεση που οδηγεί σε έκρηξη, αλλά το απεριόριστο πάθος που λευτερώνει.

Αυτό μας έκανε να οπλιστούμε κείνη τη νύχτα στην Μπρέσια: Είναι το πάθος της προσπάθειας ν’ απελευθερωθούμε από την εκμετάλλευση, είναι το πάθος για μια ζωή που αξίζει να βιωθεί, είναι το πάθος για τη λευτεριά.

Είναι πάθη κι επιθυμίες που μετατρέπονται σε δράση, μερικές από τις πιο υπέροχες χειρονομίες ζωής μπροστά στη διάχυτη κοινοτοπία του θεάματος. Αυτό είναι το απεριόριστο πάθος το οποίο εξερράγη κείνη τη νύχτα στην Μπρέσια.

Τα ερωτήματα που θέτουμε σε όποιους γράψανε αυτό το κείμενο είναι τα εξής:

Οι δράσεις δε μιλάνε από μόνες τους;
Γιατί να μιλάμε τώρα για τις δράσεις;

Δε μας άρεσε που διαβάσαμε «αυτή είναι η πίεση που εξερράγη τη νύχτα στην Μπρέσια» για την εν λόγω δράση, παρόλο που ειπώθηκε «καλή τη πίστει». Εμείς δεν τη βιώσαμε έτσι.

Οι δράσεις αυτές καθαυτές δε μιλάνε πάντοτε από μόνες τους, κι αυτή είν’ η απόδειξη.

Αναρχικός Πυρήνας άκκα

Πηγή: Informa-azione μέσω Croce Nera Anarchica

Σημείωση του Contra Info: Υπογράφουν ως Cellula anarchica acca, όπου acca είναι το όγδοο γράμμα του ιταλικού αλφαβήτου /h/ χωρίς φωνητική αξία (σαν τον ήχο της δασείας), αλλά σε νεολογισμούς σημαίνει επίσης «τίποτα» (νούλα, νιέντε). Επειδή όμως δεν ξέρουμε πώς ακριβώς το εννοούν, είπαμε απλά να μεταγράψουμε τη λεξούλα μέχρι να μας λυθεί η μεταφραστική απορία.

*Πηγή: Contra info